14.04.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Tabor

Prva liga Telemach, 31. krog

CELJE - CB24 TABOR SEŽANA

15. april 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov


 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Napetosti, ki je spremljala prvi spomladanski obračun Celja in Mure, tokrat ni bilo na spregled. Resda je šlo (znova) za spopad neposrednih tekmecev za evropska mesta, v katerem je uspeh bolj potrebovala soboška zasedba, a je bilo na igrišču odločno premalo energije za spektakel. Praznične zmage so se na koncu zasluženo veselili gostje iz knežjega mesta, ki pa se lahko za tri točke zahvalijo predvsem neprepoznavnim Prekmurcem. S polnim izkupičkom si je Celje zagotovilo še nekoliko večjo varnostno razdaljo pred prvimi zasledovalci iz Kopra, ki so medtem klonili pod Kalvarijo. Uspeh mora potrditi v soboto, ko gosti zadnjo ekipo prvenstva. Mu bo uspelo?

Nino Kouter, vezist NK Celje: "Tabor je ekipa, ki nam letos nekako ne leži. So zelo čvrsta ekipa, ki ne pušča veliko prostora, ko se postavi v blok, hkrati pa zna biti tudi zelo kombinatorna in hitra v prehodih. Ko igraš proti takšni ekipi, je treba čim hitreje doseči zadetek. Oni potrebujejo točke za obstanek v ligi, mi potrebujemo točke, ker si želimo čim prej zagotoviti Evropo in hkrati ostati v igri za naslov podprvaka. Šlo bo za izenačen obračun, kjer bo znova na preizkušnji naš karakter in odnos."

Kdo je vroč?

Ko je Charles Ikwuemesi marca na Obali zatresel mrežo Kopra, so privrženci celjskega kluba bržkone upali, da bo Nigerijec v tem slogu tudi nadaljeval. Napadalec se je pred tem nazadnje med strelce namreč vpisal lanskega novembra, zdaj pa je vse do tekme v Fazaneriji preživljal novo (manjšo) strelsko krizo. Prekinil jo je po slabi uri igre, za osmi zadetek v rumeno-modrem mu je podal kdo drug kot Denis Popović.

Ali ste vedeli?

Kot zapisano, Luka Šušnjara je jeseni leta 2017 nosil dres Celja, tudi Tabor pa ima v svojih vrstah nekdanjega člana tokratnega tekmeca. Klemen Nemanič se je na Krasu udejstvoval dolga štiri leta: v sezoni 2018/19 so ga Sežančani pripeljali iz poljske Legionovie. Lanskega julija je osrednjega branilca pot drugič v karieri popeljala na tuje, a se romunska epizoda ni razpletla po željah; januarja je podpisal dvoletno pogodbo z grofi.

 

TABOR

Prepoved nastopa: /

Dušan Kosič je po tekmi z Domžalami dejal, da v domačem taboru s točko niso zadovoljni. Nenazadnje Kraševci pet krogov pred koncem še naprej zasedajo zadnje mesto, ki po zaključku tekmovanja vodi neposredno v drugo ligo. Bili so blizu uspehu: na gostovanjih v sežanskem hramu nogometa ravbarji beležijo res klavrno statistiko, poleg zgodovine pa je v prid Tabora govorila tudi podoba na igrišču. Dolgo časa so bili gostitelji bližje povišanju vodstva kot gostje izenačenju, nato pa jih je kot strela z jasnega presekal evrogol Amadeja Brecla. Nekdanji član tokratnih tekmecev je postavil tudi končni izid srečanja. Kako pa se bo razpletla sobotna tekma?

Kdo je vroč?

Po zelo dolgem času (od tekme z Mariborom, ko je svoji ekipi remi pristreljal Khali, je minilo že več kot mesec dni) je sežansko sušo prekinil Luka Šušnjara. Nekdanji član številnih prvoligašev – med drugimi prav Domžal ter tokratnega tekmeca Celja – na Krasu doživlja manjši preporod. Nase je z dobrimi predstavami opozoril na začetku pomladi, na računu pa ima po novem dva zadetka. Bo ponagajal še enemu nekdanjemu delodajalcu?

Ali ste vedeli?

Dušana Kosiča in ekipo, s katero se bodo v soboto pomerili njegovi varovanci, povezuje posebej lep spomin. No, spomin morda ni dovolj močna beseda: trenutni strateg Kraševcev je grofe pred tremi leti popeljal do zgodovinskega naslova prvaka. Trenutna štajerska zasedba prav nič ne spominja na tisto, ki ji je s klopi poveljeval 51-letnik, a jo Kosič očitno vseeno pozna: na treh letošnjih medsebojnih tekmah je vpisal le en poraz.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2023 | Prva liga Telemach
    V Celju brez zadetkov
    Nogometaši Celja in CB24 Tabora Sežane so se v tekmi 31. kroga lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA