Pred tekmo: Celje - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

CELJE - TRIGLAV KRANJ

2. november 2019, ob 16:15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečni obisk: 1.057 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov

CELJE

Prepoved nastopa: Mitja Lotrič

Celjski vlak se je v zadnjem tednu nekoliko upočasnil. V Ljudskem vrtu so bili Celjani v prvem polčasu boljši tekmec, a jim ni uspelo izkoristiti napak gostiteljev. Ti so se v nadaljevanju zbudili in kaznovali neučinkovitost, grofi pa so se domov tako vrnili praznih rok. Zaostanek za vrhom sedaj znaša že štiri točke, še en težak udarec pa jim je v torek zadal radomeljski drugoligaš. Mlinarji so svojo mrežo na domačem terenu ohranili nedotaknjeno in se prvič v klubski zgodovini veselili pokalnega polfinala. V knežje mesto konec tedna prihaja Triglav, ki te dni piše povsem drugačno zgodbo. Bo dobra forma Gorenjcev prevelik zalogaj za četo Dušana Kosiča?

Ali ste vedeli?

Nekoliko nepričakovano se je končalo celjska pokalna pot. Za grofe so bili usodni Radomljani, ki so, potem ko se je v knežjem mestu končalo z 1 proti 1, pred svojimi gledalci uspeli zadržati začetni rezultat. O potniku v polfinale je tako odločil gol v gosteh, mlinarje pa bo na predzadnji stopnički pričakal eden izmed trojice Mura – Aluminij – Nafta.

Kdo je vroč?

Celjani so večji del priložnosti nanizali v prvem delu, a so bili premalo zbrani v zaključkih akcij in ostali brez zadetkov. Veselje jim je nekajkrat preprečil izkušeni Jasmin Handanović, na mestu je bil tudi v 65. minuti, ko je enega od poskusov Daria Vizingerja s skrajnimi močmi preusmeril v kot. V Ljudskem vrtu do izraza ni prišel niti sicer vedno nevarni Mitja Lotrič, ki pa bo tekmo s Triglavom zaradi kartonov tako ali tako pospremil s tribune.

TRIGLAV

Prepoved nastopa: /

Triler v gorenjski prestolnici se je končal z zmago domače ekipe, ki je po dveh mesecih "zabetoniranosti" na devetem mestu tako vendarle skočila iz cone izpada. Kranjski preporod se je začel pred tedni, ko se je na orlovsko klop usedel Vlado Šmit. Pod taktirko srbskega stratega so Triglavani ugnali Aluminij in Tabor, jo zagodli Murašem, štrene pa bi skoraj zmešali tudi Olimpiji. Nekoliko manj bleščeč je bil remi z Rudarjem, a bo v luči ostalih uspehov kmalu pozabljen. Bodo Gorenjci pohod nadaljevali v soboto, ko se bodo na Štajerskem udarili s Celjani?

Ali ste vedeli?

Tekmo s Taborom so si ogledali tudi ogledniki nekaterih evropskih klubov. V tem trenutku je najbolj zanimiv David Tijanić, poleg talentiranega vezista pa sta vroča tudi Egzon Kryeziu in Luka Majcen. Obračun so s tribune med drugimi spremljali predstavniki veronskih Hellasa in Chieva ter poljskega prvoligaša Lecha. Bodo v Kranju zrežirali odmeven prestop?

Kdo je vroč?

Po ekspresnem zaostanku je izid v 25. minuti poravnal Luka Majcen. Kranjski kapetan je po dobro izvedenem protinapadu žogo z levico poslal v levi spodnji kot kraških vrat. Nekaj minut kasneje je po kotu najvišje skočil Milan Milanović in prišel do svojega prvenca v kranjskem dresu. V izdihljajih srečanja je Majcen udaril še drugič, ko je po slalomu Filipa Jankovića rutinirano premagal gostujočega vratarja in tekmo odločil v korist svoje ekipe.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani suvereni proti Triglavu
    Nogometaši Celja so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Triglav s 4:0 (2:0).

DELI NA