Pred tekmo: Celje - Triglav Kranj

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

CELJE - TRIGLAV KRANJ

11. avgust 2017, ob 18.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 530 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- družinske vstopnice: 10 evrov
- sezonske vstopnice

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Petkov večer bo ponudil kar dve prvoligaški preizkušnji, uvodna pa bo odigrana v knežjem mestu. Celjani bodo v drugi tekmi pred domačimi gledalci gostili povratnika v Prvi ligo Telekom Slovenije, kranjski Triglav. Grofje so, potem ko so uvodoma izgubili z Olimpijo in Domžalami, ujeli ritem ter po skalpu Gorice remizirali še z Aluminijem. Kljub pomembni točki je četa trenerja Tomaža Petroviča gostovanje v Kidričevem zapuščala z mešanimi občutki, saj so Celjani kar dvakrat vodili, a obakrat vodstvo izpustili iz rok, srečanje pa so sklenili s kar dvema igralcema več. V petem krogu prvenstva se bodo Celjani po več kot treh letih znova udarili s Kranjčani, ki so se tudi v obračunih s štajersko zasedbo že izkazali kot trdoživ tekmec. Statistika je kljub vsemu na strani gostiteljev petkovega srečanja, ki so dobili devet od 22 srečanj, v sezoni 2013/14, ko sta tekmeca zadnjič merila v prvoligaški konkurenci, pa je Triglav iztržil vsega točko. Kako bo v letošnji sezoni?

Tomaž Petrovič, trener Celja: »Triglav se je pokazal kot konkurenčen, že v lanski sezoni je z lahkoto in naskokom osvojil drugo ligo. Obdržali so celotno ekipo, nekaj dodali. Vidi se, da so zelo uigrani in vedo, kaj hočejo. Motiv je zelo visok, kar je po vstopu v višji rang normalno. Gre za dobro kombinacijo mlajših in starejših igralcev. Mladinci so aktualni državni prvaki, starejši pa nosijo ekipo. So zelo neugodna ekipa in bodo trn v peti vsem v ligi.«

Kdo je vroč?

Luka Žinko je v Kidričevem postregel z enim od najlepših zadetkov kroga, potem ko je natančno izvedel prosti strel s precejšnje razdalje in svoje moštvo popeljal v vodstvo. Izkušeni Ljubljančan je po začasnem slovesu od Domžal v celjskem dresu odigral zadnji dve tekmi, podobno kot tudi povratnik med rumeno-modre Dejan Kelhar, s svojimi izkušnjami pa je očitno vnesel tudi nekaj prepotrebne mirnosti v zvezno vrsto. Štiriintridesetletni nogometaš sredine igrišča bo tudi v dvoboju z zasedbo Triglava pomemben adut Tomaža Petroviča, ki bo sicer še nekaj časa pogrešal Nina Pungarška, se pa zato na igrišča vrača Tadej Vidmajer.

Ali ste vedeli?

Tudi Prva liga Telekom Slovenije vse več pozornosti privablja med tujimi ljubitelji nogometa. Eden takšnih se je v sredinem dopoldnevu ustavil tudi v Celju in se pobližje spoznal tudi z zelenico Stadiona Z'Dežele. Španec Antonio Gimenez Padilla že dolga leta obiskuje stadione po širni Evropi, v teh dneh pa se mudi tudi na sončni strani Alp. Mož iz mesta Cordoba, kjer se je pol sezone zadržal tudi Rene Krhin, je torej obiskal že nekaj slovenskih nogometnih objektov, njegov obisk pa so javnosti predstavili prav Celjani in zapisali, da je bil nad stadionom navdušen. Bo Španec grofom prinesel srečo pri lovu na novo zmago?

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Luka Majcen

Kranjski Triglav je minulo soboto ustavil nalet Olimpije, ki je po treh zaporednih zmagah prvič to sezono oddala točke. Četa trenerja Tončija Žlogarja bo po treh remijih v petem krogu Prve lige Telekom Slovenije napadla tudi prvo zmago, krstno po povratku med najboljše klube v državi. Orli bodo, kot že zapisano, gostje Celjanov, ki se s točko več nahajajo tik pred Gorenjci, na sedmem mestu lestvice. Kranjčani so po štirih odigranih preizkušnjah ob Ankarančanih in Goričanih eno od treh moštev brez zmage, ki pa so ji bili blizu že nekajkrat v tem poletju. V taboru bordo-belih upajo, da bo v Celju na njihovi strani tudi boginja Fortuna, Žlogar pa lahko tudi tokrat veliko stavi na uigranost. Kljub vsemu bo nekdanji reprezentant Slovenije prisiljen v vsaj eno zamenjavo v začetni enajsterici, saj Luka Majcen zaradi sobotne izključitve v Celju nima pravice nastopa. Kdo bo neumornega tekača zamenjal na celjski zelenici?

Kristjan Arh Česen, branilec Triglava: »Zdaj smo že prebili led in smo padli v prvoligaški ritem. Dobro, prva tekma z Anakaranom morda še ni ponujala toliko prvoligaških občutkov, ker smo se srečevali že v drugi ligi, po Mariboru pa smo povsem začutili prvoligaški ritem. Jasno nam je, da moramo biti na višji ravni, osredotočenost mora biti celo tekmo na višji ravni. Na vsaki naslednji tekmi poskušamo popravljati napake.«

Kdo je vroč?

Medtem ko je večina slovenskih prvoligašev vsaj deloma prevetrila svojo igralsko zasedbo, orli tudi po četrtem krogu državnega prvenstva še niso predstavili novinca v svojem gnezdu. Tonči Žlogar, Siniša Brkić in drugi v strokovnem štabu gorenjskega prvoligaša še naprej zaupajo nogometašem, ki so klub popeljali do vrnitve med prvoligaše, moštvu pa se je priključilo nekaj nadebudnih mladeničev. Nekateri med njimi so se v želji po obilnejši minutaži preselili v Zarico, resno pa Kranjčani računajo na Davida Zeca. Mladi branilec je v začetku sezone postal prvi nogometaš letnika 2000 z nastopom v prvoligaški konkurenci, doslej pa ni izpustil še niti minute.

Ali ste vedeli?

Zec je z dobrimi predstavami že pritegnil tudi tuje snubce, saj 17-letnega branilca spremljajo predvsem v Italiji, medtem ko se lahko njegov vrstnik Egzon Kryeziu pohvali, da se bo avgusta udeležil kar dve preizkušenj pri klubih slovitega imena. Najprej se bo odpravil v Benfico, konec meseca pa še v Bayern. Pred dnevi so se Kranjčani sicer poslovili od še enega mladca. Dvaindvajsetletni Rok Stokuča je zaradi številnih poškodb predčasno sklenil nogometno pot, pred tekmo z Olimpijo pa je bil deležen posebne zahvale. Stokuča je dolga leta nastopal v mladinskih selekcijah kluba, v članskem dresu pa je zbral 28 nastopov in dosegel zadetek.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav do točke v Celju
    Nogometaši Celja in kranjskega Triglava so se v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA