Pred tekmo: Domžale - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

DOMŽALE - ALUMINIJ

10. marec2018, ob 17.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečen obisk: 759 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14 let: prost vstop

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Amedej Vetrih

Zastor nad 22. krog Prve lige Telekom Slovenije bo padel po tekmi ob Kamniški Bistrici, kjer se bosta za nove točke udarila soseda na ligaški razpredelnici in konkurenta za tretje mesto. Domžalčani bodo skušali povečati naskok pred Kidričani, ki pa se želijo oddolžiti za poraza v nadaljevanju sezone in se vrniti na tretje mesto, na katerem so preživeli zimo. Precej bolje so v pomlad zakorakali nogometaši v rumenem, ki so na dveh tekmah iztržili štiri točke, po visoki zmagi nad Rudarjem so se s točko vrnili z gostovanja v Fazaneriji. Simon Rožman je v Murski Soboti pogrešal obolelega Senijada Ibričića, po koncu obračuna z malo pravih priložnosti pa je iskreno priznal, da je s svojimi varovanci v Mursko Soboto prišel po točko. Kakšni bodo domžalski načrti v nedeljo? Nenazadnje »ravbarji« na 14 tekmah z Aluminijem še niso izgubili, slavili pa so kar deset zmag.

Tilen Klemenčič, branilec Domžal: »Lahko smo zadovoljni z odprtjem pomladanskega dela, saj smo dobro opravili z obema dosedanjima izzivoma. Visoka zmaga proti Rudarju in zaslužena, taktično prigarana točka na zelo zahtevnem gostovanju pri Muri. Zadovoljstva si želimo tudi po dvoboju z Aluminijem, ki je zelo kakovostno moštvo, o čemer pričajo njihovi rezultati v tej sezoni. Dobro se moramo pripraviti nanje, saj gre za moštvo, ki je precej nevarno in dobro izkorišča svoje kvalitete. A na drugi strani imamo tudi mi številne adute, tako da sem prepričan, da bomo tudi v nedeljo nadaljevali z zbiranjem točk. Cilj je vsekakor zmaga, ki bi proti neposrednemu tekmecu štela dvojno.«

Kdo je vroč?

Senijad Ibričić je bil prisiljen izpustiti tekmo v Fazaneriji, obračun z Aluminijem pa bo na tribuni spremljal Amedej Vetrih, ki je v Murski Soboto nosil kapetanski trak. Simon Rožman bo lahko tudi v nedeljo računal na Shamarja Nicholsona, ki je pkar nekaj preglavic povzročal tudi soboški obrambi. Jamajčan je s svojo višino, fizično močjo in dolgim korakom neugoden nasprotnik za večino branilcev v Prvi ligi Telekom Slovenije. Napadalec je enega od šestih ligaških zadetkov avgusta pospravil tudi v mrežo Kidričanov, rumeni pa so obračun na domači zelenici dobili z izidom 3:1.

Ali ste vedeli?

Nedeljska nasprotnika sta se v letošnjem prvenstvu že nekajkrat izmenjala na tretjem mestu ligaške razpredelnice. Kidričani so rumene s tretjega mesta izrinili dvakrat, na tretji poziciji pa so preživeli pet krogov, ravno toliko kot tudi Domžalčani, ki so se pred Aluminij povzpeli po uvodni tekmi pomladi. Štajerci, za katerimi je uspešna jesen, so bili v prvem delu prvenstva najvišje drugi, nazadnje v sedmem krogu, Domžalčani pa so v drugem krogu tekmovanja zasedali sam vrh lestvice. Bodo tretje mesto po nedeljskem dvoboju zasedali Domžalčani ali Kidričani?

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Alen Krajnc

Nogometaši Aluminija so v nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije krenili z dvema zaporednima ničlama. Rdeči so po porazu v Kranju izgubili tudi sosedski dvoboj z Mariborom, ki je z igralcem manj in golom Luke Zahovića domov odnesel komplet točk. Dva zaporedna poraza se sicer še ne poznata kaj prida na ligaški razpredelnice, saj so Kidričani za petami Domžalčanov, zgolj točka razlike pa Štajercem omogoča, da se že v nedeljo povzpnejo pred tokratne gostitelje. Naloga ne bo enostavna, saj Kidričani še čakajo na prvi domžalski skalp, iz 14 dvobojev z dvakratnim državnim prvakom so doslej izvlekli zgolj štiri remije, zadnje jeseni. Obračun v Kidričevem ni postregel z zadetki, Domžalčani pa so tekmo sklenili brez pordečelega Žana Žužka. Se lahko Kidričani ob Kamniški Bistrici le razveselijo prve zmage nad Domžalami?

Kdo je vroč?

Juretu Matjašiču v nedeljo zagotovo ne bo manjkalo motiva, saj v Domžalah pod vodstvom Simona Rožmana ni dobil veliko priložnosti. Tako ni bilo presenetljivo, da se je nekdanji vezist Drave in Zavrča pred slabim letom odločil za slovo od rumenih ter se prvič preizkusil v tujini. Epizoda pri ameriškem Sacramentu se je končala konec minulega leta, nizkorasli nogometaš pa se je med zimo pridružil Aluminiju. Matjašič še čaka na prvi zadetek v rdeče-beli opravi, v dresu Domžal jih je zabil dva.

Ali ste vedeli?

Kidričani so ob Gorici in Krškemu eno od treh moštev, ki v nadaljevanju sezone še ni vknjižilo točke, Olimpija in Triglav pa sta edina, ki na dveh tekmah nista oddala točke. Nogometaši Aluminija za razliko od Goričanov in Krčanov v drugem delu prvenstva še niso našli poti do nasprotnih vrat, čeprav so bili nekajkrat blizu tako v dvoboju s Triglavom kot Mariborom. Oliver Bogatinov po odhodu Roka Kidriča in Francesca Tahiraja pogreša učinkovitega strelca, za nameček pa bo gostovanje v Domžalah izpustil tudi Alen Krajnc. Trikratni strelec je sicer pomlad začel na položaju desnega bočnega branilca, na katerem je zamenjal Nemanjo Jakšića.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani dobili derbi za tretje mesto
    Nogometaši Domžal so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 3:0 (1:0).

DELI NA