Pred tekmo: Domžale - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

DOMŽALE - ALUMINIJ

22. maj 2021, ob 16:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžale so s porazom v Fazaneriji izgubile možnosti za tretje mesto, rumeni pa zdaj z nestrpnostjo čakajo na finale Pokala Pivovarna Union. Čeprav v torek ne bodo zaigrali na koprski Bonifiki, bo razplet obračuna med Olimpijo in Celjem vplival tudi na domžalsko usodo. Če si bodo pokalno krono nadeli Ljubljančani, se bodo v Domžalah veselili nastopa v poletnih kvalifikacijah UEFA Konferenčne lige. Varovance Dejana Djuranovića še pred torkom čaka zadnja ligaška preizkušnja, v soboto bo ob Kamniški Bistrici gostoval Aluminij. Kidričani si pred zadnjimi 90 minutami še niso zagotovili obstanka, medtem ko dvakratni državni prvaki ne morejo več izgubiti četrte pozicije. Kakšna enajsterica se bo podala v spopad s Kidričani?

Sven Šoštarič Karić, branilec Domžal: "Z našega vidika gre za tekmo, ki nam ne prinaša ničesar. Prvenstvo bomo zaključili na četrtem mestu, na drugi strani pa si bo Aluminij zagotovo želel vzeti kakšno točko, saj se želijo izogniti dodatnim kvalifikacijam za obstanek v 1. SNL. V igri za nehvaležno deveto mesto je kar nekaj ekip, zato bo na dnu razpredelnice še zanimivo. Po tekmi sledi kratek oddih, nato pa odhod na reprezentančno akcijo, ki se je že zelo veselim! Načrtovano poletno potovanje sem moral odpovedati, a boljšega razloga za to mislim, da ne bi mogel najti."

Kdo je vroč?

"Ravbarji" so v Murski Soboti naleteli na izjemno razigranega tekmeca. Sobočani so na krilih tisočglave publike hlastali za zmago, Ajdin Mulalić pa je imel že v uvodnih minutah obilico dela. Tudi novopečeni reprezentant Sven Šoštarič Karić ni uspel preprečiti soboškega pohoda do zmage, ki je Domžalčanom zaprla pot do tretjega mesta. Štajerec v obrambi rumenih je v aktualnem prvenstvu zbral 30 nastopov, z bogatejšo minutažo pa se lahko pohvali zgolj Senijad Ibričić. Marca je bil del mlade izbrane vrste na evropskem prvenstvu, zdaj je prejel še eno priznanje za uspešno sezono.

Ali ste vedeli?

Doslej je barve Slovenije branilo že nekaj bratskih navez, med njimi Nejc in Andrej Pečnik, Aljaž in Andraž Struna, Saša in Damjan Gajser ter Adem in Bekim Kapić, Sven Šoštarič Karić pa lahko postane tretji sin bivšega reprezentanta z nastopom v dresu z državnim grbom. Doslej smo v reprezentančnem dresu videli dve takšni navezi. Luka Elsner je leta 2008 nasledil očeta Marka, desetletje kasneje pa je po očetu Zlatku reprezentančni dres prvič oblekel še Luka Zahović. Nogometno tradicijo družine Karić nadaljuje tudi 15-letna Tija, ki je članica kadetske izbrane vrste.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Roko Prša in Nik Marinšek

Domžalčani pred zadnjim dejanjem sezone nimajo tekmovalnih skrbi, drugače je s Kidričani. Aluminij kljub odličnemu nizu še ni potrdil obstanka, saj so se po menjavi trenerja prebudili tudi Celjani.  Zasedba Oskarja Drobneta ostaja v krogu štirih ekip, ki se lahko po 36. krogu prvenstva znajdejo na devetem mestu lestvice. Štajerci se v Domžale odpravljajo z dobro popotnico, neporaženi so na petih zaporednih preizkušnjah, v tem obdobju so dobili tri tekme. Med tednom so bili na domači zelenici boljši od Brava, a so za zmago plačali precejšenj davek. Srečanje ob Kamniški Bistrici bosta zaradi prepovedi igranja izpustila Nik Marinšek in Roko Prša, ki je sredi prvega polčasa podvojil domačo prednost. Kidričani so doslej iz Domžal prinesli zgolj eno zmago, so pa po zaslugi Nemanje Jakšića dobili zadnji medsebojni obračun.

Oskar Drobne, trener Aluminija: "Matematika je sila preprosta, potrebujemo samo točko. A če bomo razmišljali o točki, potem to ne bo v redu, razmišljati moramo o vseh treh. Noben rezultat v zadnjem krogu nam ni šel na roko, a smo odvisni od sami sebe, kar je najvažnejše. Ponoviti moramo predstave iz zadnjih krogov, sem optimističen, fantje so do sedaj pokazali karakter, tako ga bodo tudi v Domžalah. Prepričan sem, da lahko osvojimo tri točke, če drugega ne, vsaj to prepotrebno točko, da se izognemo dodatnim kvalifikacijam."

Kdo je vroč?

Domžalčani so marca v Kidričevem nastopili z močno zdesetkano obrambno vrsto, na kar pa se Kidričani niso pretirano ozirali. Zmagovalca je z golom v 17. minuti srečanja odločil Nemanja Jakšić. V Prištini rojeni nogometaš je domžalsko mrežo zatresel že ob koncu jesenskega dela prvenstva, dobro formo pa je potrdil tudi s sredinim zadetkom. Srbski nogometaš je eden od najbolj izkušenih nogometašev Aluminija, ob tem pa spada med tujce z najdaljšim stažem v slovenskem nogometu. Dres Zavrča je prvič oblekel v začetku leta 2016.

Ali ste vedeli?

Kakšen je scenarij, ki bi na deveto mesto pahnil Kidričane? Za ta razplet bi moralo Celje v soboto premagati Koper, ob porazu Kidričanov pa bi moral Bravo v mestnem derbiju z Olimpijo osvojiti vsaj točko. Če Celje ne vknjiži zmage, je trojica z 42 točkami na varnem, v primeru celjske zmage pa bi v trojčku klubov z 42 točkami najkrajšo potegnil Bravo. Kidričani pa bi bili zagotovo varni, če ob Kamniški Bistrici vknjižijo vsaj s točko, ne glede na razplet preostalih dvobojev.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA