Pred tekmo: Domžale - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

DOMŽALE - ALUMINIJ

24. avgust 2019, ob 18:00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečni obisk: 525 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov
- sezonska vstopnica: 70 evrov (40 evrov za dijake, študente in upokojence)

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Gledalci v nedeljo na šišenskem stadionu niso videli zadetkov. Domžale in Bravo sta domov odnesla vsak po točko, s katero pa so nekoliko bolj zadovoljni Ljubljančani. Kljub temu, da nobena od ekip pod žgočim popoldanskim soncem ni uspela razviti pravega tempa, so nekaj več od igre imeli Domžalčani. Varovancem Simona Rožmana premoči ni uspelo unovčiti, remi po treh prvenstvenih porazih pa zagotovo še ne pomeni izhoda iz krize – prej nasprotno. Po šestih krogih in petih odigranih tekmah Domžale zasedajo zadnje mesto na lestvici, z drugega konca razpredelnice pa ob Kamniško Bistrico ta konec tedna prihaja leteči Aluminij.

Kdo je vroč?

Z obrambami se je proti Bravu nekajkrat izkazal Ajdin Mulalić, ki je tokrat dobil priložnost med domžalskim vratnicama. Bosansko-hercegovski vratar je mrežo svoje ekipe ohranil nedotaknjeno, kar v dosedanjem delu sezone ni uspelo (sicer prvi izbiri domžalskega stratega) Gregi Sorčanu. Mulalićevi soigralci sicer niso prikazali pretirano boljše predstave kot v prejšnjih krogih, Simon Rožman pa znova ni imel veliko razlogov za zadovoljstvo.

Ali ste vedeli?

V preteklem tednu je poteze vlekel športni direktor Domžalčanov Matej Oražem. Ekipo je po 19 letih zapustil Gaber Dobrovoljc, poleg izkušenega branilca je odšla tudi prva violina domžalskega napada Shamar Nicholson. Vrzeli v kadru bodo zapolnili estonski reprezentanat Rauno Sappinen, Janez Pišek, do nedavnega kapetan Celja, in Damjan Vuklišević, ki se je po epizodi na Češkem vrnil na sončno stran Alp.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričani so se v prejšnjem krogu zavihteli na vrh prvenstvene razpredelnice in vnovič potrdili, da so hit poletja. Šumarji so v soboto v neposrednem obračunu za vrh lestvice premagali ljubljansko Olimpijo, za minimalno zmago na izredno izenačeni tekmi je zadostoval evrogol Nikole Leka. Na obeh straneh se je nato sicer zvrstilo še nekaj priložnosti za spremembo izida, a je ta do zadnjega žvižga ostal nespremenjen. Četa Slobodana Gruborja bo v soboto poskušala izkoristiti slabo formo Domžalčanov in vpisati nove tri točke, zmaga Aluminija ob Kamniški Bistrici pa po videnem v zadnjih tednih niti ne bi presenetila.

Kdo je vroč?

V nedeljo je še enkrat več zablestela celotna ekipa Aluminija. Z golom je za evforijo sredi kidriških gozdov poskrbel Nikola Leko, na drugi strani pa je štajerska obramba na čelu z Martinovićem in Janžekovičem že četrtič v tej sezoni ostala nepremagana. Na bočnih položajih sta dobro partijo odigrala Dejan Petrović in Ivan Kontek.

Ali ste vedeli?

Po 33 nastopih in devetih zadetkih (od tega so kar štirje padli v zadnjem mesecu) za rdeče-bele je Kidričevo zapustil Luka Štor. Razigrani napadalec je pritegnil pozornost dresdenskega Dynama, ki trenutno igra v drugi Bundesligi. Luka se je Aluminiju ob odhodu zahvalil za priložnost, športni direktor Kidričanov Borut Arlič pa je razkril, da so z nemško pomočjo izpeljali največji prestop v zgodovini kluba.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    V Domžalah brez zmagovalca
    Nogometaši Domžal in Aluminija so se v današnji tekmi 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z nedoločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA