Pred tekmo: Domžale - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

DOMŽALE - BRAVO

11. julij 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečni obisk: 664 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Damjan Vuklišević

Domžale so se iz knežjega mesta vrnile praznih rok. Dejanu Djuranoviću svojih varovancev ni uspelo popeljati še do tretje zaporedne zmage. Rumeni so se morali sprijazniti še z drugim porazom po junijski menjavi trenerja, ki pa je vsaj za zdaj prinesla premik na bolje. Dvakratni državni prvaki so pod taktirko nekdaj uspešnega nogometaša prekinili neuspešno serijo in dočakali prvo zmago v letu 2020, s skupno devetimi točkami pa so se odlepili od devetega Triglava. Ob Kamniški Bistrici sicer ne morejo spati mirno, saj jih v zadnjih štirih krogih čaka še oster boj s Sežanci in Kranjčani. Senijad Ibričić in soigralci bodo imeli možnost za nov uspeh že v soboto, ko bodo s tekmo proti Bravu odprli 33. krog Prve lige Telekom Slovenije.

Dejan Djuranović, trener Domžal: "V prihodnjih 14 dneh nas čakajo še štiri tekme. Na vsaki izmed njih želimo osvojiti točke. Verjamem, da bomo uspešni že v soboto, saj želimo ohraniti varno razdaljo pred nehvaležnim devetim mestom in se mirno pripravljati na naslednjo sezono. Pritisk je v tem trenutku občutno manjši, kot je bil pred nekaj tedni. V zadnjih petih srečanjih smo osvojili devet točk, pripravljamo si priložnosti, prihajamo do zaključnih strelov. Verjamem v vse fante, ki jih imam na razpolago, saj se zavedam, da je moštvo sposobno biti boljše, kot je kazal rezultat. Kot sem že dejal ob prevzemu, nimam bojazni, da nam ne bi uspelo."

Kdo je vroč?

Senijad Ibričić v Celju ni obogatil zbirke svojih zadetkov. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine ostaja pri desetih zadetkih, je pa na Stadionu Z’dežele vknjižil novo asistenco, peto v letošnji sezoni. Izkušeni vezist letos zaostaja za učinkom iz lanske sezone, ko je s 13 podaji zaostal zgolj za Amirjem Derviševićem. Lahko osebno statistiko izboljša že na sobotni tekmi z Bravom?

Ali ste vedeli?

Ibričić, ki se je na slovenskih zelenicah predstavil v dresu Kopra, bo v soboto znova lovil 30. ligaški zadetek v domžalski opravi. Še danes ljubljenec navijačev Hajduka je pred dobrim tednom, ko je odločil dvoboj s Taborom, na večni lestvici Domžal ujel Nenada Protega. Z novim golom bi se na tretjem mestu izenačil z Oskarjem Drobnetom in Erminom Rakovićem, ki spadata med najuspešnejše napadalce v zgodovini slovenskega prvenstva, nato bi imel pred seboj le še Zlatana Ljubijankića in Slobodana Vuka.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Besart Abdurahimi in Ovbokha Agboyi

Štiri kroge pred koncem prvenstva je tudi formalno potrjeno, da bo Bravo v sezoni 2020/21igral v Prvi ligi Telekom Slovenije. Ljubljančani so z zmago v Kidričevem povečali prednost pred devetim Triglavom, ki mu pred zadnjimi 360 minutami bežijo za neulovljivih 13 točk. Moštvo Dejana Grabića se je po sploh prvem porazu v letošnjem koledarskem letu vrnilo v zmagovalne tirnice, a so se morali rumeni pošteno potruditi za novo zmago. Gostitelji so z golom Anteja Živkovića dobili prvi polčas, gostje iz prestolnice pa so v nadaljevanju zaigrali bolje. Luko Janžekoviča je najprej matiral Aljoša Matko, v izdihljajih dvoboja pa je bil pred vrati Aluminija najvišji David Brekalo. Ljubljančani so lahko ob Kamniški Bistrici povsem sproščeni, bo to vplivalo tudi na predstavo Brava?

Kdo je vroč?

Kidričani so zaustavili Roka Baturino, manj uspešni pa so bili krotenjem prvega strelca Brava. Aljoša Matko se je po preigravanju v domačem kazenskem prostoru veselil 12. gola sezone, na sedmih tekmah nadaljevanja prvenstva pa je zabil že šestkrat. Na prvi tekmi po prekinitvi tekmovanja je kot rezervist odločil obračun s Triglavom, pred dnevi je bil edini strelec na tekmi z Muro, z dvema goloma in podajo pa se je izkazal tudi ob zmagi v Stožicah. Sobotno gostovanje v Domžalah bo nekaj posebnega tudi za Domna Grila, ki bo pred selitvijo v Hoffenheim še zadnjič branil mrežo Brava.

Ali ste vedeli?

Bravo je v sredo dobil tudi teoretično potrditev, da v prvoligaški konkurenci ne bo plesal zgolj eno sezono. Zasedba iz Šiške je štiri kroge pred koncem prvenstva že presegla izkupiček nekaterih klubov, ki so bili del Prve lige Telekom Slovenije zgolj eno leto. V hrbet Brava pa gledata tudi kluba, ki sta v prvoligaški druščini preživela več kot sezono. Radomlje so v dveh sezonah osvojile 29 točk, Ljubljančani pa so na večni lestvici prehiteli tudi Dekančane. Ob tem velja opomniti, da je bil Jadran prvoligaš še v času, ko so klubi za zmago prejeli dve točki. Po današnjem štetju bi imeli Primorci na svojem računu 11 točk več, torej 50, šest več od Brava.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi med Domžalami in Bravom
    Nogometaši Domžal in Brava so se v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli brez zmagovalca z 1:1 (0:0).

DELI NA