Pred tekmo: Domžale - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 1. krog

DOMŽALE - BRAVO

22. avgust 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

V Domžalah niso skrivali razočaranja nad rezultatom v minuli sezoni, v prihajajočem prvenstvu pa želijo popraviti bled vtis. Rumeni so, potem ko so se dolgo borili za prvoligaški obstanek, zasedli osmo mesto, kar je najslabša uvrstititev v zadnjem desetletju. “Ravbarji” so bili nazadnje tako nizko v sezoni 2009/10, ko so sezono prav tako sklenili na osmem mestu. Bodo v novi sezoni višje? O moči nekoliko prenovljene zasedbe je praktično nemogoče govoriti, saj četa Dejana Djuranovića zaradi spleta znanih okoliščin ni odigrala niti ene pripravljalne tekme. Od rumenih so se poslovili izkušeni Matic Fink, Dejan Lazarević in Nikola Vujadinović, nekaj mlajših nogometašev pa bo izkušnje nabiralo v 2. SNL. Djuranović še nekaj časa ne bo mogel računati na poškodovana Slobodana Vuka in Tilna Klemenčiča.

Dejan Djuranović, trener Domžal: "V vsako tekmo bomo odhajali z željo po osvojitvi celotnega izkupička. Igramo na domačih tleh, nasprotnik je premagljiv, zato ne vidim razloga, zakaj ne bi naredili vse v smeri, da sezono odpremo na najboljši možen način."

Kdo je vroč?

Arnel Jakupović je bil ena od redkih svetlih točk Domžal v zadnji sezoni. Napadalec z avstrijskim potnim listom je v rumenem dresu dosegel 13 zadetkov, navdušil pa je predvsem v zaključku prvenstva. Domžalčani so si lani nekdanjega člana mladinskih selekcij Juventusa izposodili s strani Empolija, po uspešni sezoni pa so ga v zameno za rekordno odškodnino odkupili v svojo last. Jakupović je s klubom sklenil triletno pogodbo, v novi sezoni pa bo eno od udarnih želez rumene čete.

Ali ste vedeli?

Ob Kamniški Bistrici pri poletnem iskanju novincev niso posegali po odmevnih imenih. Prvi novinec Nick Hanik Horvat se je medtem že preselil na kaljenje v 2. SNL, po mladem Hrvatu Marku Martinoviću pa sta se Domžalam pridružila še Denis Adamov in povratnik Tibor Gorenc Stankovič. Po nekajmesečni avanturi v Turčiji se je med Domžalčane vrnil Tonći Mujan, ki bo s svojo prodornostjo pomembno orožje ekipe, več priložnosti v napadu pa bi lahko dobil tudi robustni Dario Kolobarić.

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo je krstno prvoligaško sezono končal na vrh spodnje polovice ligaške razpredelnice. Ljubljančani so navduševali predvsem po zimskem premoru, ko so nanizali kar šest zaporednih zmag. Toliko jih je nabral le še Maribor, Bravo pa poraza ni okusil na kar 11 tekmah v nizu. Gre za najdaljšo tovrstno serijo zadnje sezone. Zasedba iz Šiške se v sezono 2020/21 podaja s spremenjeno ekipo. To velja še posebej za napad, ki sta ga zapustila prva strelca Aljoša Matko in Roko Baturina. Hrvat je medtem postal član madžarskega prvaka Ferencvaroša, Matko pa se je skupaj z Martinom Kramaričem vrnil v Ljudski vrt. Vodstvo kluba je skušalo najti ustrezne zamenjave, vizija Brava pa ostaja nespremenjena. Igra Ljubljančanov bodo tudi v novi sezoni slonela na plečih mladcev.

Dejan Grabić, trener Brava: "Ocenjujem, da smo pripravljeni na prvenstvo. Konkurenca v ekipi je velika, kar je osnova, da lahko od igralcev zahtevamo vedno več. Sledi se nekaj dni treningov, v soboto pa želimo v tekmo vstopiti popolnoma sveži."

Kdo je vroč?

Aljoša Matko in Roko Baturina sta v minuli sezoni dosegla skoraj polovico vseh zadetkov Brava. Baturina je po zimski selitvi v Ljubljano zadel osemkrat, Matko pa je devet od 15 golov dosegel po epidemije koronavirusa. Spomladi je v dresu Brava navduševal tudi Sandi Ogrinec, ki je v Šiško ravno tako kot Baturina prišel pozimi. Dolenjski vezist si je hitro izboril mesto v začetni enajsterici, na 15 tekmah pa se je izkazal tudi kot odličen kreator ljubljanske igre.

Ali ste vedeli?

Baturino in Matka bosta skušala v napadu zamenjati Michele Šego in Rok Kidrič. Prvega je Bravu posodil splitski Hajduk, drugi se je po prekinitvi pogodbe preselil iz Olimpije. Visokorasli novinec ni edini bivši zmaj, ki se je iz Stožic preselil v Šiško. Še pred Kidričem se je rumenim pridružil vratar Matija Orbanić. Novinca v Grabićevi zasedbi sta tudi Južnokorejec Chan-woo Kim in Nino Žugelj, ki ga je Bravu posodil Maribor. Na severu prestolnice po podaljšanju sodelovanja ostaja tudi izkušeni Luka Žinko.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.08.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo do zmage v Domžalah
    V uvodnem krogu Prve lige Telekom Slovenije so nogometaši Brava v gosteh ugnali Domžale z 2:1 (1:1).

DELI NA