12.08.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Bravo

Prva liga Telemach, 5. krog

DOMŽALE - BRAVO

14. avgust 2021, ob 17:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- sezonske vstopnice
- pogoj PCT

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Senijad Ibričić

Za rumeno družino bo sobotni dvoboj z Bravom šele tretji v novi sezoni Prve lige Telemach. Tako tekma z Olimpijo kot tudi tekma s Koprom sta bili namreč prestavljeni zaradi evropskih obveznosti domžalskega kluba. Slovenski predstavnik je julija ugnal luksemburškega in finskega, norveški pa se je izkazal za previsoko oviro. Potnik v zadnji krog kvalifikacij za UEFA Konferenčno ligo je bil znan že po prvem srečanju, torkov povratni obračun, ki je prav tako pripadel Rosenborgu, pa je bil zgolj formalnost. Četa Dejana Djuranovića, ki niti v Evropi niti doma ne more ujeti pravega ritma, bo vtis skušala popraviti v soboto, ko na obisk, kot zapisano, prihaja Bravo.

Dejan Djuranović, trener NK Domžale: "S prehodom na državno prvenstvo ne pričakujem težav. Že med pripravami na tekmo z Rosenborgom so bile misli usmerjene proti novim izzivom. Fantje se zavedajo, da je pred nami 34 ligaških tekem. Če želimo tudi v naslednjem koledarskem letu tekmovati na tem nivoju, moramo pokazati pravi pristop – že v soboto, ko se bomo pomerili z Bravom."

Kdo je vroč?

Svetla točka visokega poraza na Norveškem je prvenec Enesa Alića. Bosansko-hercegovski nogometaš, ki je na levem boku rumene obrambe zamenjal Gregorja Sikoška, se je Domžalčanom pridružil poleti (pred tem je branil barve domače Mladosti). Tik pred koncem prvega dela je po preigravanju silovito sprožil proti skandinavskim vratom in se veselil prvega zadetka za novi klub, na torkovi povratni tekmi pa je vpisal še asistenco.

Ali ste vedeli?

Domžalske napadalce je sredi tedna razveselila novica, da David Brekalo ni več del šišenske zadnje vrste. Slovenski mladi reprezentant po 14 letih sodelovanja z Bravom namreč odhaja na Norveško, kjer bo okrepil vrste Vikinga iz Stavangerja. Gre za enega najtrofejnejših klubov te skandinavske države, ki se počasi vrača na pota stare slave. Brekalo je za Ljubljančane med elito sicer odigral 57 tekem in zbral 6 zadetkov.

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Potem ko je Gregor Bajde ekspresno zapustil šišensko zelenico, so se sanje o prvi prvenstveni zmagi počasi začele razblinjati. Kakšne četrt ure zatem so bile že skorajda pozabljene, nato pa je David Zec po odmoru dvakrat porumenel in v ljubljanska jadra poslal sunek vetra. Brez številčne prednosti je gostujoča obramba klonila kar dvakrat in dinamičen obračun se je končal po željah zasedbe iz prestolnice. Ta na prvenstveni razpredelnici zaenkrat zaseda visoko četrto mesto, kar pa se lahko v tej zgodnji fazi tekmovanja hitro spremeni. Naslednji krog prinaša gostovanje ob Kamniški Bistrici, kjer je četa Dejana Grabića le enkrat prišla do polnega izkupička. Pa tokrat?

Kdo je vroč?

Tik pred obračunom s Celjani se je iz Maribora v matični klub vrnil Gregor Bajde. Privrženci šišenskega kluba so upali, da bo prav on tisti, ki bo jeziček na tehtnici prevesil na stran domačinov, a se je njegov debi zaključil že po 15 minutah. Stvari je nato v svoje roke vzel Martin Kramarič, ki je v 70. minuti najprej izničil zaostanek, nato pa v izdihljajih srečanja z bele točke poskrbel še za popoln preobrat.

Ali ste vedeli?

VAR tehnologija, najnovejša tehnološka pridobitev slovenskega nogometa, je po štirih odigranih krogih že dodobra utečena. Bistveno je spremenila tudi potek srečanja s Celjem. Že omenjeni rdeči karton za Gregorja Bajdeta je bil spočetka (pred posredovanjem VAR-sobe) rumene barve, tehnologija pa je imela prste vmes tudi pri izenačujočem zadetku domačinov: pri golu Kramariča vendarle ni šlo za prepovedan položaj.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.08.2021 | Prva liga Telemach
    Bravo v Domžalah podaljšal uspešno serijo
    Nogometaši ljubljanskega Brava so z zmago ob Kamniški Bistrici podaljšali niz neporaženosti, s skalpom Domžal pa so se vsaj za nekaj časa zavihteli na vrh lestvice.

DELI NA