Pred tekmo: Domžale - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

DOMŽALE - CELJE

18. maj 2019, ob 20.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečen obisk: 831 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14 let: prost vstop

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžale so s sredinim skalpom Olimpije potrdile novo uvrstitev v evropska tekmovanja, v soboto pa lahko tudi matematično osvojijo tretje mesto. Ob Kamniški Bistrici gostuje Celje, ki v lovu za Muro potrebuje nove točke, gostitelji pa lahko zaigrajo povsem sproščeno. »Ravbarji« imajo pred Prekmurci osem točk prednosti, česar četa Simona Rožmana ne bi smela zapraviti. Prav tretje mesto je bilo osnovni cilj dvakratnega državnega prvaka, ki je v Ljubljani vnovič dokazal, kako nevaren je, ko zaigra povsem sproščeno. Domžalčani so se poigrali z ljubljansko zasedbo, ki na domači zelenici ni uspela ponoviti predstave iz Ljudskega vrta. Za hrbtom Nejca Vidmarja, sicer dolgoletnega člana Domžal, so končale štiri žoge, prva že v drugi minuti tekme. Bodo varovanci Simona Rožmana tako učinkoviti tudi v soboto?

Shamar Nicholson, napadalec Domžal: »V drugem delu prvenstva smo ujeli konstanto. Igramo dobro, posledično redno nabiramo točke. Prebudili smo se v napadu, v obrambi pa stopili skupaj.«

Kdo je vroč?

V Ljubljani se je med strelce vpisal tudi Shamar Nicholson, ki je v statistiko dodal še podajo. Jamajčan je v statistiko vknjižil 12. gol, s tem dosežkom pa si deli sedmo mesto ligaške lestvice strelcev. Robustni napadalec je prvi strelec domžalskega kluba, še posebej učinkovit pa je v drugem delu prvenstva, saj je spomladi dosegel sedem golov. Temnopolti napadalec s surovo fizično močjo povzroča precej preglavic nasprotnim branilcem, za svojo telesno zgradbo pa se lahko pohvali tudi s hitrim korakom.

Ali ste vedeli?

Simon Rožman ima v tem trenutku sladke skrbi z izbiro začetne enajsterice. Domžalčani so neporaženi zadnjih pet krogov, osvojili so 13 od skupno 15 točk, prebudili pa so tudi napad. Ne le Nicholson, dobro strelsko formo je našel tudi Slobodan Vuk, ki je odločil že obračun z Gorico, med strelce pa se je vpisal tudi v Ljubljani. Vuk je s tem znova popravil klubski rekord v Prvi ligi Telekom Slovenije, saj s skupno 44 zadetki zaseda vrh lestvice.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Mitja Lotrič

Celjani so se v štajerskem derbiju dobro upirali Mariboru, poskrbeli za nekaj novih sivih las Darka Milaniča, a dobra predstava v prvi uri dvoboja na koncu ni bila dovolj za vsaj točko. Mariborčani so v zaključni četrtini obračuna spisali preobrat in v knežjem mestu slavili 15. naslov državnega prvaka. Grofje so ostali praznih rok, za nameček pa so tri kroge pred koncem prvenstva izgubili tudi četrto mesto, ki prinaša nastop v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. Celjski poraz je izkoristila Mura, ki ima pred zasedbo Dušana Kosiča točko prednosti. Prav lahko se zgodi, da bo o evropski vozovnici odločal zadnji krog prvenstva, ko bodo Celjani gostovali v Murski Soboti, rumeno-modre pa še pred tem čakata dvoboja z Domžalami in Rudarjem. S kakšnim izkupičkom bodo Celjani odpotovali v Mursko Soboto?

Kdo je vroč?

Grofje so se z Mariborom dobro kosali tudi brez pomoči poškodovanega Rudija Požega Vancaša, ki je po tekmi s Triglavom izpustil še eno srečanje. Izostanek Belokranjca dobro izkorišča Dario Vizinger, ki se je z dobro predstavo izkazal že v Kranju, ko je golu dodal še podajo. Medžimurec je v štajerskem derbiju načel mariborsko mrežo, na koncu pa osmi gol sezone ni zadostoval za veselje Celjanov. Bo mladi napadalec strelski niz podaljšal tudi ob Kamniški Bistrici?

Ali ste vedeli?

Četrto mesto Prve lige Telekom Slovenije so tri kroge pred koncem sezone spet zavzeli Prekmurci. Mura se je po treh tekmah vrnila pred Celjane, , ki so četrto mesto prvič zasedali ob koncu prve polovice prvenstva. Celjani so v letošnji sezoni na četrtem mestu preživeli šest krogov, z enakim izkupičkom pa se lahko pohvalijo tudi Sobočani. Največ časa so četrto pozicijo zasedali Kidričani, kar 11 krogov, a so Štajerci spomladi močno padli in so po porazu z Muro praktično že izpadli iz bitke za Evropo.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi med Celjem in Domžalami
    Nogometaši Domžal in Celja so se v tekmi 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA