Pred tekmo: Domžale - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

DOMŽALE - CELJE

22. november 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

»Dovolj je bilo všečnosti, čas je za točke«, so po tekmi z Mariborom sklenili v domžalskem taboru. In se teden dni zatem sklepa (skoraj preveč dosledno) tudi držali. Gledalci, ki so prek televizijskih zaslonov spremljali tekmo v Kidričevem, tokrat niso umirali od lepote, so bili pa zato toliko bolj zadovoljni tisti, ki se jim po žilah pretaka rumena kri. Varovanci Dejana Djuranovića so po dolgem času znova osvojili vse tri točke in se hkrati odlepili od dna lestvice. Na naslednjih tekmah bodo ravbarji lahko zaigrali nekoliko bolj sproščeno, brez grožnje zlovešče cone izpada. Bo tako že v nedeljo, ko ob Kamniško Bistrico prihaja aktualni prvak iz Celja?

Dejan Djuranović, trener NK Domžale: "Na vsaki tekmi si želimo osvojiti vse tri točke in tudi tokrat ne bo nič drugače. Priprava je skozi celoten teden potekala zelo dobro, v pogonu so vsi nogometaši, tako da končno treniramo v popolni zasedbi. Želimo si prikazati dobro igro in posledično zabeležiti nov uspeh na medsebojnih tekmah s Celjani. Celjani vselej napadajo globino in tukaj bo potrebno biti najbolj pozoren. Zelo nevarni so hkrati ob prehodu v napad po odvzeti žogi. Celje se dviga, so aktualni prvaki, vredni spoštovanja, toda prepričan sem, da smo dovolj dobro pripravljeni in mislim, da lahko odigramo odlično tekmo.''

Kdo je vroč?

Dario Kolobarić se odpravlja na nov strelski pohod. Potem ko je pred tedni najvišje skočil za vodstvo Domžal v Ljudskem vrtu, je v Kidričevem svoji ekipi na enak način pomagal do izenačenja. S petimi ligaškimi zadetki se je dvajsetletnik na vrhu lestvice strelcev pridružil Kronavetru, Mulahusejnoviću in Ivanoviću. Mladeničevo delo je dokončal Slobodan Vuk, ki se je veselil prvič po povratku na zelenice.

Ali ste vedeli?

Tamar Svetlin je tekmo mladih reprezentanc Slovenije in Nemčije začel na klopi, proti Rusom pa je priložnost dobil od prve minute. Na igrišču je ostal do začetka drugega polčasa, ko je utrpel lažjo poškodbo mišice. Domžalčani so v petek sporočili, da je ta že sanirana, nadarjeni vezist pa bo tako nared za spopad s Štajerci. Kakšna bo njegova vloga v nedeljo?

CELJE

Prepoved nastopa: /

Tudi zadnji nasprotnik Celjanov je bil, zanimivo, kidriški Aluminij. Grofje so se z rdeče-belimi sicer pomerili še pred reprezentančnim premorom, pa vseeno. Na Areni Z'dežele smo takrat videli disciplinirano, zmage željno ekipo in ekipo, ki je še enkrat več postregla z medlo predstavo. Dvoboj je kakopak pripadel prvi, varovanci Slobodana Gruborja v knežjem mestu niso imeli pravih možnosti. Aktualni državni prvaki so se prikopali do prve zmage po mesecu dni »posta«, v zadnjem času pa tako pišejo zelo podobno zgodbo kot njihov tokratni tekmec. Eni in drugi se, kot kaže, izkopavajo iz krize – kdo bo v Domžalah nadaljeval svoj vzpon?

Kdo je vroč?

Levji delež k visoki zmagi nad Aluminijem je prispeval Ivan Božić. Hrvat je prvič udaril že v 7. minuti, zanj prvemu zadetku v tej sezoni je botrovalo slabo posredovanje gostujočega vratarja. Ta je žogo iz mreže še drugič pobral na začetku drugega polčasa, tudi tokrat pa jo je tja poslal 23-letni napadalec. Med strelce sta se do konca tekme vpisala še Matic Vrbanec in Mićo Kuzmanović. Kdo bo najnevarnejši v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Grofje so se dogovorili za podaljšanje sodelovanja z Lanom Štravsom. Dvajsetletnik, ki se najbolje znajde v zvezni vrsti, bo v knežjem mestu ostal vsaj do konca sezone 2022/23. Nase je opozoril v pretekli sezoni, ko je na sredini igrišča zamenjal poškodovanega Žana Benedičiča. Otroku Celja bi se prejšnja pogodba sicer iztekla ob koncu sezone, a na Štajerskem sledijo smernicam o delu z mladimi.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani osvojili Domžale
    Nogometaši Celja so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Domžale z 1:0 (0:0).

DELI NA