Pred tekmo: Domžale - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

DOMŽALE - CELJE

24. april 2021, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Nevtralni ljubitelji slovenskega nogometa so se sredi tedna upravičeno veselili vijoličasto-rumenega obračuna. Znova je postregel s številnimi zadetki, a je bil vendarle drugačen od ostalih letošnjih. Prvič so se namreč zmage veselili Domžalčani. In veselili so se zasluženo. V nasprotju z gostitelji so izkoriščali svoje priložnosti, na drugi strani pa je Ajdin Mulalić odigral verjetno najboljšo tekmo sezone in rezultat je bil na dlani. Rumena družina se je domov vrnila z vsemi tremi točkami, ki so še kako dobrodošle v boju za Evropo. Tretja Mura je na dosegu roke, v igri pa je seveda še pokalno tekmovanje. Kakšen zaključek sezone bomo spremljali ob Kamniški Bistrici?

Janez Pišek, vezist NK Domžale: "V soboto bomo po res dolgem času znova zaigrali doma. Tekma s Celjem, ki trenutno ni v formi, a prav zaradi tega velja za še bolj neugodnega nasprotnika, ponuja odlično priložnost za izboljšanje točkovnega izkupička."

Kdo je vroč?

Kot zapisano, Ajdin Mulalić je bil v torek nedvomno najboljši igralec na zelenici. Posebej rad se bo spominjal 20. minute. Po podaji iz kota so vijoličasti v nekaj sekundah kar štirikrat sprožili proti vratom gostov, prav vsakič pa je bil na mestu domžalski vratar. Mulalić se je nato proslavil še v 39. minuti ob strelu Matka in v 86. minuti, ko je poskusil Mlakar. Svoje mreže kljub vsemu ni ohranil nedotaknjene, bo tokrat drugače?

Ali ste vedeli?

Damjan Vuklišević je v Ljudskem vrtu obeležil kar dva jubileja. Osrednji branilec je pod Pohorjem odigral svojo stoto tekmo med elito, 39. v domžalskem dresu (ostalih 61 nastopov je zbral v dresih Maribora, Krškega in Rudarja). Hkrati je zanimivo, da je 25-letnik v letošnji sezoni vpisal natanko 2000 igralnih minut, nič manj, nič več. Pogodbe z rumeno družino, ki je veljavna do konca aktualne sezone, Vuklišević še ni obnovil. Bo to ena njegovih zadnjih tekem ob Kamniški Bistrici?

CELJE

Prepoved nastopa: Mićo Kuzmanović

Ne le, da bodo Celjani sezono po osvojitvi naslova zaključili zgodovinsko slabo (s petim mestom so dosedanji rekorderji prav Domžalčani, ki pa zadnje čase spijo vse mirneje), ampak se bodo, kot kaže, na zadnjih nekaj tekmah spustili celo v boj za obstanek. Grofje so na 11 tekmah pod vodstvom Jirija Jarošika vpisali sedem porazov, od tega pet na domačih tleh. Za povrh so jim zadnjega zadali neposredni konkurenti iz Kidričevega in jim iz rok izpulili varno osmo mesto. Rumeno-modre v soboto čaka pot v Domžale, kjer se bodo udarili z v zadnjem času sila razpoloženim nasprotnikom. Se bo knežja kriza ob Kamniški Bistrici še poglobila ali bo vendarle posvetil žarek upanja?

Anel Hajrić, napadalec NK Celje: "Nasprotnik je vsekakor kakovosten, a kakovost premoremo tudi sami. Dovolj, da presenetimo Domžalčane, ki morda pričakujejo nekoliko slabše Celje."

Kdo je vroč?

Strelska forma celjske čete je v zadnjem času nezavidljiva. Na zadnjih sedmih tekmah so zabili zgolj trikrat: v Kopru se je veselil Filip Dangubić, v Kranju pa sta bila natančna Tom Kljun in Jure Matjašič. Sredi tedna je Jiri Jarošik v lovu na izenačenje v igro poslal rekonvalescenta Anela Hajrića. Načrt češkega stratega bi se lahko uresničil v 76. minuti, a je bil nekdanji mladi reprezentant Bosne in Hercegovine premalo natančen. Bo tokrat pri strelu?

Ali ste vedeli?

Hajriću je mesto na zelenici po dobri uri igre prepustil Filip Dangubić. Hrvat je s tem zaokrožil svoj jubilejni 50. nastop za Celjane, sicer 28. v tej sezoni, a je preostale zbral pred leti, ko se je v knežjem mestu udejstvoval kot posojen nogometaš Rijeke. Petindvajsetletnik je z osmimi zadetki prvi strelec kluba in peti strelec lige, na drugem oziroma osmem mestu pa mu s petimi sledi Mićo Kuzmanović, ki pa v Domžalah nima pravice nastopa.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani meljejo naprej
    Nogometaši Domžal so v tekmi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje s 3:1 (1:1).

DELI NA