14.07.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Celje

Prva liga Telemach, 1. krog

DOMŽALE - CELJE

16. julij 2022, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- sezonske vstopnice

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžale se v sezono podajajo brez dosedanjega kapetana Senijada Ibričića, ki je po koncu kariere postal športni direktor dvakratnih državnih prvakov, na trenerski stolček pa je ustoličil starega znanca. Ob Kamniško Bistrico se je vrnil Simon Rožman, žreb pa je hotel, da se bo povratnik med rumene že uvodoma zoperstavil Celjanom, ki jih je vodil v drugem delu minule sezone. Tako kot grofje, bodo tudi ravbarji skušali čimprej pozabiti sezono 2021/22, v kateri niso izpolnili rezultatskih ciljev. Domžalčani so v Prvi ligi Telemach zasedli sedmo mesto, po preobratu v polfinalni pokalni tekmi z Bravom pa so ostali tudi brez zadnje možnosti za evropske vozovnice. Poleti so se v Domžalah odrekli dolgemu seznamu nogometašev, ki so igrali predvsem obrobno vlogo, velja pa omeniti slovo Gabra Dobrovoljca in Svena Šoštariča Kariča.

Simon Rožman, trener NK Domžale: "Gledamo, da bi bila ekipa konkurenčna ter da bi hkrati namenili veliko priložnosti našim mladim igralcem, saj vemo, kako se klub financira. Imamo lepo mešanico igralcev, smo ena mlajših ekip v ligi, ampak to nam ne bo odrezalo tekmovalnih ambicij. Iščemo še igralca na enem do dveh položajih."

Kdo je vroč?

Pomlajena rumena zasedba je med poletjem odigrala sedem pripravljalnih tekem, Domžalčani pa so s šestimi zmagami in remijem ostali neporaženi. Rumeni so v Stožicah remizirali s Crveno zvezdo, nase pa je opozorilo tudi nekaj mlajših nogometašev. Emir Saitoski je dobro formo potrdil na zadnjih dveh tekmah, Domžale pa so tudi z njegovim zadetkom premagale graški GAK in Aluminij. Mladi reprezentant Severne Makedonije je s poletjem prerasel mladinsko konkurenco, čeprav je 11 prvoligaških tekem odigral že v zadnji sezoni. Prvoligaškega prvenca se je veselil prav na tekmi s sobotnim tekmecem.

Ali ste vedeli?

Novi športni direktor Senijad Ibričić - v vlogi kapetana ga bo zamenjal Zeni Husmani - ni posegel po daljšem seznamu prihodov, čeprav ob Kamniški Bistrici še pričakujejo novinca ali dva. Ob rezervnem vratarju Gašperju Tratniku sta se klubu pridružila še dva osrednja branilca. Andreja Đurića je posodila Crvena zvezda, Christian Schoissengeyr pa je bil nazadnje nogometaš dunajske Austrie. Sedemindvajsetletnik ima zanimivo zgodbo, saj igra za izbrano vrsto Dominikanske republike, v Domžale pa se seli po 60 nastopih v elitni avstrijski ligi.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Gregor Bajde in Tomislav Tomić

Tako kot Domžalčani, so tudi Celjani v sezoni 2021/22 zaostali za pričakovanji. Vodstvo kluba je dobro leto nazaj napovedalo naskok na vrh lestvice, v svoje vrste zvabilo nekaj nadarjenih posameznikov, a obilno kadrovanje ni obrodilo sadov. Agron Šalja, Simon Sešlar in Simon Rožman niso uspeli najti recepta za uspeh, ob osmem mestu v državnem prvenstvu pa so se tudi Celjani, tako kot Domžalčani, zaustavili v polfinalu Pokala Pivovarna Union. Poleti je v knežjem mestu znova zapisal svež veter, vodenja moštva pa so zaupali tujemu strokovnjaku. Rožmana je nasledil Roman Pilipčuk, ki je doslej deloval v državah nekdanje Sovjetske zveze. Bil je pomočnik pri moskovskem Spartaku in Dinamu, kot trener pa je vodil Dacio Kišinjev, Olimpik Donjeck, Spartaks Jurmalo, Dinamo Minsk, Spartak Moskvo 2 in nazadnje še Olimp Dolgoprudni.

Roman Pilipčuk, trener NK Celje: "Kar zadeva priprave, smo dobro delali. Glede prvenstva in pokala, ne vem, kje smo. Zame je to novo prvenstvo, šele čez nekaj krogov bom lahko kaj več povedal, v kakšnem stanju smo v primerjavi z drugimi in česa smo sposobni."

Kdo je vroč?

Tudi Celjani v poletnih pripravah niso doživeli poraza, na desetih tekmah pa so prejeli zgolj štiri zadetke. Na tekmah s hrvaško Gorico in Nafto je bil uspešen Charles Ikwuemesi, ki se je poleti dokazoval tudi v Kopru, nato pa podpisal pogodbo s Celjani. Nekdanji napadalec Krškega ni edini novinec v celjskem napadu, ki je močnejši tudi za Tina Matića, najboljšega strelca 2. SNL, in Gregorja Bajdeta, ki pa tako kot Tomislav Tomić nima pravice nastopa v Domžalah. Iz Radomelj se je v Celje preselil Mark Zabukovnik, najodmevnejši pa je bil prestop nekdanjega ljubljenca Fazanerije Nina Koutra.

Ali ste vedeli?

Štiriinpetdesetletni Roman Pilipčuk je v Prvi ligi Telemach še nepopisan list, kljub temu pa s prihodom v Celje ni bil prvič na slovenskih zelenicah. V sezoni 2017/18, ko je Maribor zadnjič igral v skupinskem delu UEFA Lige prvakov, je bil Pilipčuk pri moskovskem Spartaku pomočnik Massima Carrere. Rus se je ob novinarski konferenci pred pričetkom prvenstva spomnil tudi na tekmi z vijoličastimi in izpostavil, da jih Spartak ni uspel premagati niti v Ljudskem vrtu niti v Moskvi. Bo Pilipčuk s svojo ekipo uspešnejši ob Kamniški Bistrici?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.07.2022 | Prva liga Telemach
    Ob Kamniški Bistrici brez zadetkov
    Nogometaši Domžal in Celja so v prvem krogu Prve lige Telemach v Domžalah razšli brez golov.

DELI NA