Pred tekmo: Domžale - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

DOMŽALE - GORICA

7. november 2018, ob 15.10

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečen obisk: 842 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14 let: prost vstop

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Obilno deževje je pred dnevi odplaknilo obračun Domžalčanov in Goričanov, obračun 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije pa bo odigran deset dni po načrtovanem prvotnem terminu. Sredina tekmeca bosta v spopad za nove točke krenila po remiju ob koncu minulega tedna, a so bili s točko bolj zadovoljni Primorci. Goričani so dvakrat izničili prednost Rudarja, ravbarji pa so v ljubljanskih Stožicah vodili že s 4:2, a po dveh enajstmetrovkah Roka Kronavetra ostali brez želene zmage. Rumeni so se zadnjega kompleta točk veselili v desetem krogu prvenstva, ko so s štirimi zadetki odpravili Krško, v prestolnici pa so iztržili že tretji zaporedni remi. Poletni obračun v Novi Gorici se je končal z minimalnim slavjem Gorice, kdo se bo veselil ob Kamniški Bistrici?

Gregor Sikošek, branilec Domžal: »Čaka nas naslednji v nizu zahtevnih obračunov. Po tekmi z Olimpijo ni bilo veliko časa za počitek, a smo vseeno dobro pripravljeni na Gorico. Zadnje predstave nas navdajajo z optimizmom, navsezadnje smo proti najboljšima slovenskima moštvoma v razmaku le nekaj dni dosegli kar šest zadetkov in ob tem prikazali zelo dobri predstavi. Čas je, da te dobre igre kronamo tudi z boljšim točkovnim izkupičkom, s čimer verjamem, da nam bo to uspelo že jutri.«

Kdo je vroč?

V Ljubljani je bil eden od domžalskih junakov tudi Shamar Nicholson. Jamajčan je dvakrat matiral domačega vratarja, sicer Domžalčana Aljaža Ivačiča, a to na koncu ni bilo dovolj za zmago. Robustni napadalec je tokrat dobil prednost pred Slobodanom Vukom, zaupanje pa je upravičil z dobro in bojevito predstavo. Mladi nogometaš se je v slovenskem prvenstvu razveselil osmih zadetkov, v letošnji sezoni je v polno meril trikrat.  

Ali ste vedeli?

Nedeljski obračun Olimpije in Domžal je postregel s pravo poslastico in kar osmimi zadetki. To je tudi tekma z največjim številom doseženih zadetkov v letošnjem prvenstvu, pred tem pa so si najboljši dosežek sezone lastili Kidričani in Mariborčani. Štajerski obračun je v tretjem krogu prvenstva postregel s sedmimi goli, po sosedskem dvoboju pa so bili z razpletom bolj zadovoljni v taboru vijolic, saj so slavili zanesljivo zmago. V mreži Aluminija je končalo pet žog.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Andrija Filipović in Jaka Kolenc

Goričani so imeli v primerjavi z Domžalčani dan več za pripravo na zaostalo preizkušnjo 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Moštvo Mirana Srebrniča se je z Rudarjem udarilo že v soboto, tudi Primorci pa so se morali zadovoljiti le s točko. Velenjčani so na severu Primorske dvakrat povedli, zadetka Milana Tučića pa sta izničila Semir Smajlagić in Bede Amarachi Osuji. Gorica je na svoj konto dodala še 22. točko, s katero so Grega Sorčan in soigralci zadržali tretje mesto. Domžalčani so na lestvici štiri mesta nižje, zbrali so pet točk manj, izgubili pa so tudi poletni dvoboj v Novi Gorici. Srečanje petega kroga je v korist Gorice odločil že omenjeni Osuji, ki je v končnici prvega polčasa izkoristil najstrožjo kazen. Sredina nasprotnika sta v Prvi ligi Telekom Slovenije odigrala že 73 srečanj, s šestimi zmagami več pa so uspešnejši Goričani.  

Kdo je vroč?

Semir Smajlagić je na minulih preizkušnjah potrdil dobro formo. Bosansko-hercegovski napadalec je v polno meril že na pokalnem dvoboju v soboški Fazaneriji, nekaj dni zatem pa se je veselil še drugega gola v letošnjem prvenstvu. Nekdanji up Sarajeva se je v prejšnji sezoni pod ligaški prvenec podpisal prav v dvoboju z Domžalčani, ki so v slovenskem »Las Vegasu« izgubili s 4:1, poleti pa je v Celju z evrogolom izničil domače vodstvo in Gorici zagotovil točko.

Ali ste vedeli?

Miran Srebrnič bo v sredo v Domžalah pogrešal dva pomembna aduta začetne enajsterice. Andriji Filipoviću, ki je po izključitvi v Murski Soboti izpustil že tekmo z Rudarjem, se bo na tribuni pridružil tudi Jaka Kolenc. Vezist ob odsotnosti Alena Jogana, ki se po poškodbi kolena počasi vrača na igrišča, nosi tudi kapetanski trak, na tekmi z Velenjčani pa je presegel mejo 7.000 minut na prvoligaških zelenicah. Za osebni mejnik sta sicer poskrbela tudi Andrej Kotnik in Matteo Tomiček, slednji je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral že več kot dva, prvi pa več kot tri tisoč minut nogometa.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani z zmago na četrto mesto
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 3:1 (2:0).
  • 25.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Gorica
    Ob Kamniški Bistrici se bosta udarili ekipi, ki sta med tednom izgubili pokalno preizkušnjo. V prvenstvu bolje kaže Goričanom, ki so nazadnje izgubili z Mariborom, Domžalčani pa ligaško zmago lovijo zadnje tri tekme.

DELI NA