Pred tekmo: Domžale - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

DOMŽALE - GORICA

3. oktober 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Olimpija je z nedeljsko zmago prekinila uspešno serijo Domžal. Rumeni se v soboto vračajo na domačo zelenico, ob Kamniški Bistrici bodo gostili Gorico, ki se je nazadnje prav tako merila z Olimpijo in doživela poraz. Četa Dejana Djuranovića je za razliko od Primorcev uspela odgovoriti na domače vodstvo, a so Ljubljančani po treh zadetkih v prvem polčasu odbili nalet v nadaljevanju dvoboja in zadržali minimalno prednost. Domžalčani so priznali še drugi poraz v sezoni, v soboto pa bodo skušali nadaljevati tradicijo dvobojev z Gorico. Zadnjih šest obračunov se je končalo v korist gostiteljev, Goričani pa so se v Domžalah nazadnje veselili pred več kot petimi leti. Avgusta 2015 je srečanje odločil Matija Širok, septembrski povratnik v Gorico, v preteklosti pa tudi član Domžal.

Ivan Makovec, branilec Domžal: "V soboto lahko pričakujemo novo zanimivo tekmo. Gorica se je po izpadu nemudoma vrnila v 1. SNL, zato gre zagotovo pričakovati zelo motiviranega nasprotnika, ki se bo želel dokazati. V zadnjih dneh so moštvo okrepili s tremi izkušenimi nogometaši, vendar mi imamo svoje načrte. Smo domačin in poskrbeti moramo, da vse tri točke ostanejo v Domžalah."

Kdo je vroč?

Janez Pišek je bil po tekmi z Olimpijo med najbolj razočaranimi varovanci Dejana Djuranovića. Nekdanji član Celja je v prvem polčasu izničil domačo prednost, v drugem delu dvoboja pa je po njegovem udarcu zadel Damjan Vuklišević. Robustni vezist je bil tudi tokrat vpoklican v mlado izbrano vrsto Slovenije, ki se bo oktobra pomerila z Albanijo in Madžarsko. Ob Pišku se lahko v Domžalah v teh dneh pohvalijo še z 19 člani mladinskih reprezentanc.

Ali ste vedeli?

Medtem ko so ligaški konkurenti zaključek poletnega prestopnega roka izkoristili še za zadnje prihode, so v Domžalah potrdili tri slovesa. Po sporazumni prekinitvi pogodbe se je od rumenih poslovil francoski vezist Marco Da Silva, ki je zaradi težav s poškodbo zaigral zgolj dvakrat. Kim Dohyun bo v nadaljevanju sezone posojen Aluminiju, Žiga Repas pa se bo kalil pri Dobu. Djuranović je za dober mesec izgubil tudi Arnela Jakupovića, ki se bo po herniji trebušnega zidu v trenažni proces vrnil konec oktobra. Se je pa vadbi z moštvom znova pridružil Slobodan Vuk.

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Goričani so se ob debiju novega trenerja Gordana Petrića razveselili prve zmage po povratku med prvoligaše. Primorci so bili z goloma Luke Volariča in Semirja Smajlagića boljši od Aluminija, skalpa Kidričanov pa niso uspeli potrditi na zaostali tekmi prvega kroga. Olimpija je na domači zelenici slavili tesno zmago, modro-bele pa je z golom v uvodni fazi tekme pokopal Đorđe Ivanović. Obračun z zmaji je zdaj že preteklost, Goričani so se ozrli proti gostovanju ob Kamniški Bistrici, kjer bodo skušali prekiniti pet let dolgo čakanje na zmago. Sobotni spopad bo ponovno srečanje nekaj bivših članov tokratnega tekmeca. Dres Domžal sta v preteklosti nosila že omenjena Luka Volarič in Matija Širok, goriške barve pa sta branila Grega Sorčan in krajše obdobje tudi Dejan Djuranović.

Semir Šmajlagić, napadalec Gorice: "Mislim, da se lahko z Domžalami enakovredno kosamo. Ne zgolj z Domžalami, temveč z vsemi ekipami v ligi. Ne smemo si postaviti miselnih preprek, saj resnično verjamem, da smo konkurenčna ekipa."?

Kdo je vroč?

Uroš Likar je v letošnji sezoni prvi čuvaj novogoriške mreže. Primorec je dobil prednost pred Darkom Marjanovićem, na nekaterih tekmah pa se je že izkazal s svojimi posredovanji. Produkt goriškega kluba, ki je v četrtek dopolnil 21 let, je s svojimi predstavami prepričal tudi selektorja mlade izbrane vrste Primoža Gliho. Likar bo tako med kandidati za nastop na tekmah z Albanci in Madžari, ob njem sta povabljena še dva vratarja, Igor Vekić in Žiga Frelih.

Ali ste vedeli?

Vodstvo primorskega prvoligaša je septembrsko kadrovanje zaključilo s povratkom trojice izkušenih nogometašev. Že pred tekmo z Aluminijem sta se v slovenski "Las Vegas" vrnila Etien Velikonja in Matija Širok. Prvi je zaigral že na tekmi z Aluminijem, Širok pa je prve minuti v modro-belem dresu vknjižil v Ljubljani. V začetku tedna se je v Novo Gorico vrnil še Nejc Mevlja, ki je zadnja štiri leta preživel v Švici, v nadaljevanju sezone pa bo dobrodošla pridobitev za zadnjo vrsto Gorice.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA