Pred tekmo: Domžale - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

DOMŽALE - GORICA

28. februar 2021, ob 16.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Rezultat derbija ljubljanske kotline – tisti najbolj nepriljubljen, 0:0 – je verodostojen pokazatelj dogajanja na igrišču. Obe ekipi sta se tekme lotili dokaj previdno, takšen pristop pa le redko postreže z obilico zadetkov. Kljub temu da je bila končna delitev točk pošten rezultat, bo Domžalčane veselilo dejstvo, da so bili vendarle za odtenek bolj organizirani od zmajev. Ne le to, varovanci Dejana Djuranovića so mrežo še drugič zapored ohranili nedotaknjeno in v spomladanskem delu ostajajo brez poraza. V nedeljo, ko v goste prihaja zadnjeuvrščena Gorica, bodo vseeno morali razmišljati o zmagi in treh točkah: peti Bravo za rumeno družino zaostaja le še po razliki v zadetkih.

Andraž Žinič, branilec NK Domžale: "Gorica ne glede na točkovni izkupiček in položaj na lestvici velja za zelo neugodno ekipo. Na dveh letošnjih medsebojnih tekmah smo bili pravi, zato menim, da bomo tudi tokrat pokazali naš pravi obraz in prišli do polnega izkupička. Ne zanima nas nič drugega."

Kdo je vroč?

Ker v Stožicah Zeni Husmani zaradi kartonov ni imel pravice do nastopa, je priložnost od prve minute dobil mladi Benjamin Markuš. Dvajsetletni vezist, ki sicer ni bil prvič uvrščen v rumeno začetno enajsterico (trener mu je vseh devetdeset minut namenil že lanskega julija proti Triglavu), je svojo nalogo opravil odlično. Bo tokrat znova na igrišču, čeprav se v kader vrača precej izkušenejši Husmani?

Ali ste vedeli?

Senijad Ibričić je prvi član rumene družine, ki je v letošnji sezoni odigral več kot 2.000 prvoligaških minut. Kapetan Domžal je bil na vseh 23 dosedanjih tekmah kot edini na igrišču od začetka do konca, skupno je torej vpisal natanko 2.070 minut. S 23 nastopi in 1.856 minutami mu je najbližje Dario Kolobarić, dvojici pa s 1.816 minutami na 22 obračunih sledi Janez Pišek.

 

GORICA

Prepoved nastopa: Rok Grudina

Dvoboj s Kidričani je bil za vrtnice velikanskega pomena. Zmaga proti neposrednemu konkurentu za obstanek bi pomenila vrnitev med žive, medtem ko bi poraz predstavljal pravo malo katastrofo. Jasno je bilo, da je vse skupaj zrahljalo tudi živce igralcev: napake so se kar vrstile, pravih priložnosti pa posledično niti ni bilo. Na koncu smo v Novi Gorici videli delitev točk. Z remijem so lahko vseeno bolj zadovoljni domačini, večino drugega dela so namreč odigrali z igralcem manj. Položaj na dnu lestvice tako ostaja praktično nespremenjen. Primorci bodo točke iskali na gostovanju v Domžalah - lahko ob Kamniški Bistrici zakuhajo presenečenje?

Edin Šehić, napadalec ND Gorica: "Ekipa je v dobrem stanju, na treningih vlada dobro razpoloženje. Vsi se zavedamo, da je časa iz kroga v krog manj, a imamo še vedno vse v svojih rokah. V tako izenačeni ligi je mogoče vse, predvsem zaradi tega, ker lahko v vsakem krogu nekdo preseneti. Zakaj to tokrat ne bi bili mi?" 

Kdo je vroč?

Etien Velikonja je saniral manjšo poškodbo, ki jo je utrpel na tekmi s Koprom. Izkušeni napadalec je bil sredi tedna na igrišču od prvega sodnikovega žvižga, vmes pa mu je trener v Murski Soboti namenil kakšnih 20 minut, ob polčasu pa ga je zamenjal mladi Žan Vipotnik. Tudi posojeni nogometaš Maribora, ki v Novi Gorici dobiva precej priložnosti, pa tekme ni znal obrniti v korist sinje modrih. Bo v nedeljo bolj razpoložen?

Ali ste vedeli?

Zaradi dogovora med kluboma ob Kamniški Bistrici v kadru Goričanov ne bo Tila Mavretiča. V slovenski "Las Vegas" je bil mladenič namreč pozimi posojen ravno iz Domžal. Gre za 23-letnega otroka Brava, ki se najbolje znajde na sredini igrišča. Pred vrnitvijo v Slovenijo je zaigral za italijanski Monopoli in slovaški Zemplin, v rumenem dresu pa nato ni dobil prave priložnosti. Kako bodo Goričani zakrpali luknjo v zvezni vrsti, v kateri bo manjkal tudi Rok Grudina?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani nadaljujejo pozitivno serijo
    Nogometaši Domžal so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0).

DELI NA