26.04.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Gorica

Prva liga Telemach, 33. krog

DOMŽALE - GORICA

28. april 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Abraham Nwankwu

Triintrideseti krog Prve lige Telemach bosta odprli ekipi, ki v aprilu še nista slavili zmage. Domžalčani so zadnjič slavili sredi marca, v Ljudskem vrtu pa so še šestič zapored neuspešno lovili komplet točk. Rumeni so na Štajerskem zaigrali v pošteno zdesetkani zasedbi, kar je sicer veljalo tudi za domače, kljub temu pa so se predstavili  v spodobni luči. Četo Simona Rožmana po porazu z Mariborčani čaka domača tekma z Gorico, ki je na domačem igrišču ob debiju Agrona Šalje namučila nove državne prvake, nogometaše Olimpije. Domžalčani v letošnji sezoni z Goričani še niso izgubili, v petkovem večeru pa bodo lovili še tretjo zaporedno zmago na medsebojnih dvobojih. Rožman bo lahko po tekmi premora znova računal na Zenija Husmanija, Andreja Đurića in Nermina Hodžića.

Luka Gobec, pomočnik trenerja NK Domžale: "Gorica je zelo organizirana ekipa. Imajo novega trenerja in proti Olimpiji so se pod vodstvom Agrona Šalje prikazali v zelo dobri luči. Z njihove strani pričakujemo nizko postavitev, da bodo nevarni predvsem s protinapadov. Na to se bomo zagotovo dobro pripravili. Hkrati bomo v dvoboj stopili s jasnimi cilji."

Kdo je vroč?

Srečanje z Gorico bo zaradi izključitve v Ljudskem vrtu izpustil Abraham Nwankwu, vnovič pa bo za nastop konkuriral šele 17-letni Luka Topalović. Mladi Korošec je z 18 goli najboljši strelec kadetske lige, na članski prvenec pa po desetih nastopih še čaka. Prav v Ljudskem vrtu, resda lansko jesen, se je prvega gola v Prvi ligi Telemach veselil Jošt Pišek, mladi reprezentant Slovenije pa je bil pred dnevi znova blizu uspehu, a mu je veselje kar dvakrat preprečila vratnica.

Ali ste vedeli?

Domžalska enajsterica je na tekmi v Mariboru štela dobrih 22 let, v zgodovino pa bo šla tudi zaradi bratov Repas. Žiga in Jan sta namreč ekipi Domžal in Maribora na igrišče popeljala kot kapetana, kar se v Prvi ligi Telemach še ni zgodilo. "Zame je bila sobotna tekma zares posebna! Z bratom sva bila kapetana vsak na svoji strani. Prvič se je zgodilo kaj takšnega. Na koncu sem mu sicer moral čestitati, a zagotovo mi bo ta zelo lepa izkušnja za vselej ostala v spominu," je po tekmi dejal mlajši od bratske naveze, tako Jan kot Žiga sta prve nogometne korake storila v domžalskem kluba.

 

GORICA

Prepoved nastopa: Tilen Mlakar

Goričani so se v prejšnjem krogu dobro kosali z novimi državnimi prvaki. V obračunu z Olimpijo so kar dvakrat povedli, a zadetka Daria Kolobarića, ki je obakrat izkoristil podaji Ahmeda Ankraha, nista bili dovolj za zmago. Primorci so dragoceni točki izgubili dobrih pet minut pred koncem srečanja, ko je za Ljubljančane zadel Pascal Estrada. Modro-beli v zadnje štiri kroge vstopajo s točko prednosti pred Taborom, s katerim se bodo v zadnjem krogu pomerili na domačem igrišču. Dvoboj 36. kroga Prve lige Telemach zdaj zagotovo še ni v mislih Goričanov, ki bodo imeli novo priložnost za točke že v petek. Domžal v letošnji sezoni še niso premagali, na treh tekmah so ob dveh porazih vknjižili remi. Oktobra so ob Kamniški Bistrici prejeli pet zadetkov, kako se bodo odrezali tokrat?

Agron Šalja, trener ND Gorica: "Želim si, da bodo fantje nastopili z isto energijo kot na prejšnji tekmi, mogoče s še večjo željo. Tekma bo v večernem terminu, kar bo vse skupaj olajšalo, saj je drugače igrati popoldan po soncu ali zvečer. Pričakujem, da bodo obrisi naše igre še bolj vidni. Želim si, da bomo šli tekmo pogumno, optimistično in z željo po dobrem rezultatu."

Kdo je vroč?

Dario Kolobarić se je v dvoboju z Olimpijo podpisal pod oba gola, s tem pa je pomladanski izkupiček zadetkov v dresu Gorice povišal na štiri. S tem je na vrhu klubske lestvice že ujel prvega strelca letošnje sezone Etiena Velikonja, lahko svoj izplen še izboljša? Idrijski napadalec bo prav gotovo motiviran tudi v petkovem srečanju, saj je nase pred leti opozoril v dresu Domžal. V sezoni 2020/21 je v polno meril 12-krat in se nato še drugič podal na tuje.

Ali ste vedeli?

Agron Šalja je ob debiju na klopi Gorice prekinil niz štirih porazov, po razpletu, ki je pustil nekaj grenkobe, pa je dejal, da tudi točka ne sme pomeniti razočaranja. Zaključek sezone prinaša še štiri pomembne preizkušnje, prvi majski tekmec bo Celje, Murska Sobota pa bo pred domačo tekmo s Sežanci predstavljalo še zadnje gostovanje. Kraševce pred tekmo v Novi Gorici čakata domača obračuna z Radomljami in Mariborom, vmes pa obračun v Šiški. Kdo bo imel pred morda odločilno zadnjo tekmo sezone boljše izhodišče?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2023 | Prva liga Telemach
    Točka Gorice pri Domžalah
    Nogometaši Domžal in Gorice so se v 33. krogu Prve lige Telemach razšli brez zmagovalca z 1:1 (1:0).

DELI NA