Pred tekmo: Domžale - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

DOMŽALE - KOPER

16. maj 2021, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Benjamin Markuš

Domžalčani so srečanje z Gorico vzeli z levo roko, vsaj v uvodu. Sledila je bliskovita streznitev: zadnjeuvrščena ekipa prvenstva je v rumeno mrežo pospravila dve žogi in gostom zelo hitro dala vedeti, da si bodo morali točke priboriti. Varovanci Dejana Djuranovića so v nadaljevanju sicer poskušali, znižali zaostanek, za izenačenje pa je zmanjkalo časa. Sredi tedna so ravbarji sklenili tudi svojo pokalno pot – v finale se je uvrstila tokrat precej bolj razigrana Olimpija. Rumena družina se bo Evrope veselila le, če bodo zeleno-beli na zadnji stopnički boljši od Celja. Tretje mesto se zdi predaleč, za ohranitev teoretičnih možnosti pa mora v nedeljo pasti Koper.

Benjamin Markuš, vezist NK Domžale: "Koper je prav tako izpadel iz pokalnega tekmovanja, zato jutri pričakujemo motivirano zasedbo, ki bo želela popraviti vtis z zadnjih tekem. V prvem delu sezone so bili zelo uspešni, nato pa nam je uspelo nadoknaditi zaostanek in hkrati občutno povečati prednost na lestvici. Tri tekme pred koncem je kljub temu praktično še vse odprto, zato prostora za kalkulacije ni. Zasedba Kopra je zelo izkušena, premorejo kar nekaj nevarnih posameznikov, pohvalijo pa se lahko tudi z najboljšim strelcem v aktualni ligaški sezoni, a nanje se ne bomo preveč ozirali. Gledamo nase, lastno igro oziroma podobo na igrišču, ki mora biti boljša."

Kdo je vroč?

V Novi Gorici je bil za rumene natančen zgolj Damjan Vuklišević, ki je najvišje skočil ob podaji iz kota. Branilec v letošnji sezoni doživlja pravi pravcati strelski preporod. Zbral je že šest zadetkov, kar je, pozor, prav toliko kot Senijad Ibričić in Arnel Jakupović, njegova precej bolj napadalno usmerjena soigralca. Strelsko uspešnejši je zgolj Dario Kolobarić, ki se je veselil enajstkrat, nazadnje aprila. Kdo bo odgovornost prevzel tokrat?

Ali ste vedeli?

Čeprav so dotlej veljale za »stalno stranko«, Domžale v prejšnji sezoni niso bile med slovenskimi predstavniki v kvalifikacijah za Evropsko ligo (prvenstvo so končale na nizkem osmem mestu). Nazadnje so po stari celini potovale leto poprej: v sezoni 2019/20 so preskočile malteški Balzan, v naslednjem krogu pa so jo skorajda zagodle še favorizinaremu Malmöju. Privrženci rumene družine se bodo spomnili še zmage proti West Hamu, pa remija z Marseillom ...

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani, v nasprotju s tokratnim tekmecem, možnosti za evropsko poletje praktično nimajo več. Čeprav se je visok prvenstveni poraz proti Aluminiju pripisovalo osredotočenosti na četrtkov pokalni spopad s Celjem, v knežjem mestu Primorci niso delovali nič bolj zbrano. V drugem polčasu so nekoliko na silo vendarle vzpostavili prevlado na igrišču, a niso znali prebiti domače obrambe. Priložnost za popravni izpit se varovancem Rodolfa Vanolija ponuja v zadnjem krogu (tudi tokrat bodo v vlogi gostov), še prej pa se bodo udarili z Domžalami in Mariborom. Ravbarje so kanarčki v tej sezoni že nadigrali, oktobra so na Bonifiki slavili z 2:0. Se bodo znašli tudi ob Kamniški Bistrici?

Kdo je vroč?

Verjetno najnevarnejši posameznik sicer dokaj nebogljene koprske zasedbe je bil sredi tedna Maks Barišić. Nekdanji član Milana bi svoji ekipi v 15. minuti lahko priigral vodstvo, a je dvoboj dobil domači vratar. Barišićev poskus ob koncu prvega polčasa je bil preslab, enako velja za tistega iz 69. minute. Šestindvajsetletnik, ki je večino kariere preživel na Apeninskem polotoku, je  letos že dokazal, da zna zabiti. Mu bo morda uspelo v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Grofi so se z zmago nad Koprom že desetič uvrstili v finale pokalnega tekmovanja. Nazadnje, leta 2016, so se za lovoriko udarili z Mariborčani. Tudi takrat je odločilno srečanje gostila koprska Bonifika, ki je bila priča zelo pestri nogometni partiji. Po 120 minutah je na semaforju svetil izid 2:2, o pokalnem zmagovalcu pa so tako odločile enajstmetrovke. To je bila loterija v pravem smislu besede: Aleš Mertelj je vijoličastim zmago pristreljal šele v sedmi seriji.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani poraženi v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Koper s 3:1 (1:0).

DELI NA