16.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Koper

Prva liga Telemach, 13. krog

DOMŽALE - KOPER

17. oktober 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- pogoj PCT

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčanom je oktobrski reprezentančni premor prišel prav, saj dvakratni državni prvaki v zadnjih tednih niso blesteli. Niz štirih tekem brez zmage in z zgolj dvema osvojenima točkama rumenih ni približal zgornjemu domu Prve lige Telemach, ki je cilj domžalske ekipe. Moštvo Dejana Djuranovića se z 12 točkami nahaja na osmem mestu, peta Mura pa mu beži za pet točk. Može v rumenem v drugi polovici oktobra čaka zahteven spored, ki ga bodo z gostovanjem ob Kamniški Bistrici odprli vodilni Koprčani. Senijad Ibričić in soigralci so se s prvouvrščenom ekipo prvenstva merili že konec septembra, ko pa je zaostalo srečanje četrtega kroga pripadlo Primorcem. Ajdin Mulalić je moral iz svoje mreže pobrati štiri žoge, lahko po Sežani še enkrat zaklene svoja vrata?

Andraž Žinič, branilec NK Domžale: "Našo priložnost vidim v organizirani igri. Biti moramo potrpežljivi, ne smemo se zaletavati in na silo reševati situacij tako v obrambi kot v napadu. Prava mera agresivnosti bo prav tako potrebna. Na vsaki tekmi pridemo do veliko priložnosti in zagotovo bo tako tudi tokrat. Realizacija bo torej zelo pomembna, ključnega pomena pa tokrat pripisujem uspehu v obrambi."

Kdo je vroč?

Dejan Djuranović je skušal tekmovalni predah izkoristiti za dvig forme svoje zasedbe, že spopad s Koprom pa bo potrdil, če je bil pri tem tudi uspešen. Domžalčani so si želeli boljše popotnice, a se pripravljalni obračun s Sesvetami vsaj rezultatsko ni izšel po željah rumenih. Hrvaški drugoligaš je slavil z izidom 1:2, pri Domžalčani je bil uspešen Enes Alić. Bočni branilec je tako znova dokazal, da je bil njegov poletni prihod ob Kamniško Bistrico zadetek v polno.

Ali ste vedeli?

"Ravbarji" počasi pogledujejo tudi proti pokalnemu obračunu z Mariborom, ki pa ga bo zagotovo izpustil Benjamin Markuš. Dvajsetletni vezist bo zaradi zloma ključnice, ki mu je sledil operativni poseg, počival vsaj šest tednov. Svetlolasi nogometaš se je poškodoval na tekmi mladih reprezentanc Slovenije in Anglije, ki se je v Celju končala z izidom 2:2. Slovenci so v drugem polčasu nadoknadili dva zadetka zaostanka, čeprav so zadnjih deset minut, prav zaradi poškodbe Markuša, odigrali zgolj z deseterico igralcev.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani so po seriji zmag malce popustili pri nabiranju točk, a so ob nekaj spodrsljajih najbližjih zasledovalcev zadržali vrh ligaške razpredelnice. Primorci imajo točko prednosti pred Bravom, še tri več pa zaostaja Olimpija. Prav zmaji bodo dvojni nasprotnik v prihajajočih dneh, tako v prvenstvu kot pokalu, še prej pa bodo kanarčki gostovali v Domžalah. Spomin na zadnji medsebojni obračun z rumeno družino je še svež, Koprčani so konec septembra s poletno predstavo slavili z rezultatom 4:2. Zasedba z Bonifike se je tedaj veselila 25. slavja na tekmah z Domžalčani, ki imajo zdaj le še dve zmagi prednosti pred tokratnimi gosti s slovenske Obale. Kdo bo uspešnejši v nedeljskem spopadu?

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Čaka nas zahtevna tekma. Domžalčani imajo dovolj kakovosti za boljši položaj na lestvici, kot ga trenutno zasedajo. Mislim, da so evropske tekme pustile nekatere posledice, zato pričakujem, da bodo s tekme v tekmo boljši. Imamo pa tudi mi dovolj prostora za napredek. Zagotovo nas čaka zahtevna naloga, gremo pa tudi to tekmo, tako kot vsako, na zmago."

Kdo je vroč?

Zoran Zeljković je oktobrski reprezentančni premor izkoristil tudi za popravljanje igre v obrambi, saj so Koprčani po njegovih besedah v zadnjem obdobju prejeli preveč zadetkov. Nekaj težav je imel tudi napad, ki pa je bil na zadnjih preizkušnjah znova na poletnem nivoju. Varovanci ljubljanskega strokovnjaka so navdušili predvsem konec minulega meseca, ko so z raznovrstno igro štirikrat zatresli domžalsko mrežo. Z golom in podajo se je izkazal Maks Barišić, ki s sedmimi zadetki zaseda sam vrh ligaške lestvice strelcev. Ga bo tudi po 13. krogu Prve lig Telemach?

Ali ste vedeli?

Državni prvak iz leta 2010 je po sezoni vrnitve med prvoligaše odlično zakorakal v novo prvenstvo. Zoran Zeljković je po poletni prenovi ekipe našel dobitno kombinacijo, Koprčane pa po uvodni tretjini tekmovanja najdemo povsem na vrhu lestvice. Gre za omembe vreden podatk, potrjuje tudi pregled uvrstitev v minulih sezonah. Koper je prvo mesto nazadnje zasedal po prvem krogu sezon 2013/14, če pa bi iz statistike črtali uvodno preizkušnjo sezone, pa so Primorci nazadnje vodili v šampionski sezoni 2009/10.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.10.2021 | Prva liga Telemach
    Slavje Kopra v Domžalah
    Nogometaši Kopra so v 13. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale s 3:2 (2:1).

DELI NA