14.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Koper

Prva liga Telemach, 31. krog

DOMŽALE - KOPER

16. april 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Čeprav je Stadion Rajko Štolfa v letošnji sezoni daleč od statusa trdnjave, ki ga je imel v preteklosti, je za domžalsko zasedbo zaklet. Na Krasu namreč ni slavila še nikoli. No, v nedeljo ravbarji sploh niso razmišljali o zgodovinski zmagi: ekspresno so se znašli v zaostanku, na začetku drugega dela je za žarek upanja poskrbel Arnel Jakupović, nato pa je bilo v 83. minuti vsega konec. Šest krogov pred koncem so mesta, ki vodijo v Evropo, seveda le še sanje. Poleg tega se zdi, da so Domžalčani po uvodnem spomladanskem uspehu padli v manjšo rezultatsko krizo: zadnjo zmago so vpisali februarja, ko so s 3:0 ugnali Bravo. Kako se bo razpletlo ta konec tedna?

Dejan Djuranović, trener NK Domžale: "Domači dvoboj s Koprom bo prišel tik pred polfinalom pokala. Seveda bomo zato razmišljali o srečanju z Bravom in temu primerno prilagodili sestavo ekipe. Priložnost bodo dobili vsi igralci, a do sobotne tekme je še kar nekaj časa. Videli bomo, kako bodo stvari potekale med tednom, in se potem z mislimi na polfinale odločili za zasedbo proti Kopru."

Ajdin Mulalić, vratar NK Domžale: "Zavedamo se, da potrebujemo točke. Zmaga na jutrišnji tekmi bi nam v tem trenutku prišla še kako prav, zato si proti Kopru želimo prikazati več kot na prejšnjih obračunih in zabeležiti popoln izkupiček. Ne bo lahko. Koper napada sam vrh, iz kroga v krog nadaljujejo z dobrimi predstavami, a gledati moramo nase. Sedaj smo že sedem tekem brez zmage in to je preprosto preveč. Pred sredino pokalno tekmo bi si zmage želeli predvsem zaradi psihološkega vpliva."

Kdo je vroč?

Daleč najnevarnejši član rumene družine v letošnji sezoni je Arnel Jakupović. Avstrijec srbskih korenin se je osmič veselil na Krasu: kmalu po vrnitvi iz slačilnic je iz kota podal Senijad Ibričić in na drugi vratnici našel slabo pokritega soigralca v napadu. V 63. minuti je Jakupović dobro izvedel prosti strel z velike razdalje, a se sežanski čuvaj mreže ni pustil presenetiti. Bo 23-letnik zatresel še eno primorsko mrežo?

Ali ste vedeli?

Do septembra 2019 je branil rumene barve, zdaj pa zabija v dresu Rijeke. Adam Gnezda Čerin je v nedeljo dosegel svoj drugi zadetek v letošnji sezoni hrvaškega prvenstva. Za veliko veselje na domačih tribunah je poskrbel že v 6. minuti srečanja, a je Dinamu v končnici uspelo izpeljati preobrat. Sočasno je bil na delu Jon Gorenc Stanković, ki je Domžale zapustil leta 2014. Svoj Sturm je popeljal do zmage nad dunajsko Austrio.

KOPER

Prepoved nastopa: /

Drži, Mariborčani so v soboto naredili velik korak proti šestnajstemu naslovu državnega prvaka. Iz troboja za vrh so izločili ljubljansko Olimpijo, prvega zasledovalca z Obale pa se nikakor ne otresejo. Koper še naprej zaostaja zgolj za tri točke, spodrsnilo mu ni niti v prejšnjem krogu. Pričakovano dinamičen obračun s Celjem se je končal s 3:1 v korist kanarčkov. Nekaj podobnega pa se bo moralo zgoditi tudi ob Kamniški Bistrici, kjer so varovanci Zorana Zeljkovića letos že slavili. Oktobra sta za tesno zmago zabila Barišič (dvakrat) in Osuji. Na Slovenca Primorci tokrat ne bodo mogli računati, bo odgovornost prevzel Nigerijec?

Lamin Colley, napadalec FC Koper: "Vsaka tekma je izjemno težka, ekipe so zelo izenačene. S fanti se nenehno pogovarjamo o tem, da smo v položaju, ko je izjemno pomembno, da na vsaki tekmi lovimo zmago. Upam, da bomo nadaljevali ta zmagoviti niz, kmalu prihaja tekma v Domžalah, na kateri se bomo znova zadovoljili samo s tremi točkami."

Kdo je vroč?

Resda je Lamin Colley tisti, ki je pretekli konec tedna dvakrat zatresel celjsko mrežo in tako prispeval levji delež k končnemu slavju, a si bomo nedeljski večer prej zapomnili zaradi Kaheema Parrisa. Hitronogi Jamajčan je v 66. minuti že takoj po sprejemu iz igre vrgel Morozova, nato pa se je Rusu na vrtiljaku pridružila še polovica celjske obrambe – zadetek, ki se ga ne bi sramovali niti največji nogometni virtuozi.

Ali ste vedeli?

Če lahko sodimo po statistiki, nas v soboto čaka tekma z veliko zadetki. V letošnji sezoni sta rumena tekmeca na treh medsebojnih srečanjih dosegla 13 zadetkov, povprečno torej kar 4,3 na tekmo. Še več: na zadnjih osmih prvoligaških srečanjih smo gledalci prav vsakič videli vsaj dva zadetka. Nazadnje je domžalsko-koprska naveza »razočarala« marca 2017, ko so ob Kamniški Bistrici minimalno zmago z 0:1 slavili kanarčki.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2022 | Prva liga Telemach
    Koper z zmago tik pod vrhom
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 0:1 (0:0).

DELI NA