26.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Koper

Prva liga Telemach, 7. krog

DOMŽALE - KOPER

27. avgust 2022, ob 20:15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Čeprav so Domžalačani v Novi Gorici ostali brez zmage, so na severu Primorske še četrtič v nizu ostali neporaženi. Rumeni so tokrat streljali s praznimi naboji, z deveto točko sezone pa so se povzpeli na tretje mesto Prve lige Telemach. V soboto bodo izbranci Simona Rožmana na domači zelenici gostili drugouvrščeni Koper, ki je po treh zmagah klonil v derbiju vrha lestvice z Olimpijo. Kdo se bo veselil ob Kamniški Bistrici? V minuli sezoni sta obe tekmi v Domžalah pripadli Koprčanom, Domžalčani pa so se Primorcem februarja oddolžili na Bonifiki. Povsem jasno, je da želijo dvakratni državni prvaki tudi v soboto podaljšati serijo, ki so jo pričeli z domačim remijem proti Taboru, po zmagi v Šiški pa so nato v Domžalah ugnali še Mariborčane.

Andrej Đurić, branilec NK Domžale: "Gledamo samo naprej. Drži, če bi nam kdo pred tedni ponudil sedem točk na zadnjih treh tekmah, bi seveda sprejeli, a čakajo nas novi izzivi, ko so na voljo nove točke, zato se na preteklost ne oziramo. Jasno je, da moramo biti boljši kot v Novi Gorici. Hitreje sprejemati odločitve in bolj zbrano napadati."

Kdo je vroč?

Domžalčani še drugič to sezono niso dosegli zadetki, pred tekmo v Novi Gorici se je to zgodilo še na domači tekmi s Celjem. Na drugi strani je Ajdin Mulalić tretjič zaklenil svoja vrata, pred obračunom z vrtnicami je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno še na tekmah s Celjem in Bravom. Ničla v Novi Gorici je pomembna tudi iz vidika, ker so Domžalčani za daljše obdobje izgubili Tilna Klemenčiča, priložnost pa zdaj izkorišča mladi Andrej Đurić. Posojeni branilec Crvene zvezde velja za velikega talenta, v dresu Domžal pa nabira prve resnejše prvoligaške izkušnje.

Ali ste vedeli?

Zmaga v obračunu z Mariborčani je bila nekoliko v senci hude poškodbe Tilna Klemenčiča, ki si je vnovič poškodoval križne kolenske vezi. Vsestranski branilec je pred leti zaradi enake poškodbe že počival nekaj mesecev, žal pa to ni edina poškodba v domžalskem taboru. Že pred tedni se je poškodoval tudi Slobodan Vuk, ki je tako ostal brez možnosti, da bi se v drugem krogu Pokala Pivovarne Union na zelenici zoperstavil Kamniku. Zakaj omenjamo ta dvoboj? Vuk je namreč pred meseci postal predsednik tega kluba.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Olimpija je na krilih dvakratnega strelca Svita Sešlarja prekinila uspešno serijo Koprčanov, ki so po treh zaporednih zmagah doživeli še drugi ligaški poraz. Za četo Zorana Zeljkovića je bil znova usoden ljubljanski prvoligaš, saj so Primorci v drugem krogu prvenstva klonili v Šiški. Čeprav niso dočakali točk, pa so se kanarčki lahko razveselili številčnega obiska, saj je bila Bonifika po dolgem času spet lepo polna. Pri aktualnih pokalnih prvakih si takšnega obiska želijo tudi na prvi septembrski tekmi, ko na Obalo prihajajo Celjani, Koprčane pa še prej čaka gostovanje v Domžalah. V minuli sezoni so se ob Kamniški Bistrici veselili tako jeseni kot spomladi, bodo niz podaljšali tudi v sezono 2022/23?

Kdo je vroč?

Ljubljančani so v prejšnjem krogu uspešno zaustavili Andreja Kotnika, ki pa s petimi goli ostaja na vrhu ligaške lestvice strelcev. Zanimivo pa je, da je Koprčan vseh pet zadetkov dosegel na domači zelenici, s praznimi naboji pa je streljal v Novi Gorici in Šiški, kjer je resda odigral zgolj zadnjo tretjino dvoboja. Tehnično odlično podkovani vezist pod taktirko Zorana Zeljkovića doživlja pravcati preporod, potem ko v mariborskem dresu zaradi takšnih in drugačnih razlogov ni uspel potrditi razkošnega znanja.

Ali ste vedeli?

Koprčani so v derbi z vodilno Olimpijo krenili brez Žana Žužka, ki pa derbija vrha lestvice ni izpustil zaradi poškodbe. Že konec minulega tedna je bilo jasno, da je nekdanji up domžalskega kluba na pragu prve selitve v tujino. Petindvajsetletni nogometaš je postal član italijanskega drugoligaša Barija, za katerega je v preteklosti igral še en bivši soigralec iz domžalske zasedbe, Jure Balkovec. Žužek je s klubom z juga Italije sklenil štiriletni dogovor, Koprčani pa so zanj prejeli finančno nadomestilo.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.08.2022 | Prva liga Telemach
    Koper ob koncu do zmage v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 7. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 0:2 (0:0).

DELI NA