Pred tekmo: Domžale - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

DOMŽALE - MARIBOR

1. sprember 2019, ob 20.10

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečni obisk: 600 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani po sedmih krogih ostajajo na dnu lestvice, od mest, ki vodijo v Evropo, pa jih loči devet točk. Po porazih proti Olimpiji, Taboru in Celju je bila podoba rumenih nekoliko boljša proti Bravu, a se je tekma z novincem končala brez zadetkov. Rumeni so se v naslednjem krogu spopadli z vodilnim Aluminijem - dvoboj, ki bi se lahko odvil v obe smeri, se je končal z delitvijo točk. Kidričane je v vodstvo v 23. minuti popeljal Nikola Leko, z enajstih metrov pa je končni izid nato postavil Senijad Ibričić. V nedeljo ob Kamniško Bistrico po izpadu iz Evrope prihaja aktualni prvak iz Maribora.

Kdo je vroč?

Senijad Ibričić je kapetan v pravem pomenu besede. Več zadetkov od izkušenega vezista je zabil samo še prav tako izkušeni napadalec Predrag Sikimić. Oba sta svoj strelski izkupiček povečala tudi v zadnjem krogu, »Ibro« je bil za svojo ekipo zanesljiv z bele točke. Proti Kidričanom se je v nekaj nevarnih situacijah izkazal vratar Ajdin Mulalić, ki je znova dobil prednost pred Grego Sorčanom.

Ali ste vedeli?

Domžalsko zasedbo je včeraj okrepil Arnel Jakupović. Enaindvajsetletni Avstrijec, ki igra na položaju osrednjega napadalca, v mesto ob Kamniški Bistrici prihaja iz italijanskega Empolija. Pod taktirko Simona Rožmana bo zaigral kot posojen igralec, ob koncu sezone pa bodo Domžalčani mladeniča lahko odkupili. Jakupović je v preteklosti branil barve dunajske Austrie, graškega Sturma ter mlajših selekcij Middlesbrougha in Juventusa.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Slovenski prvak je po izpadu iz kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov klonili še proti bolgarskemu Ludogorcu. O potniku v Evropo so odločili goli v gosteh, v Ljudskem vrtu so gostje zabili dva. Mariborčani niso vrgli puške v koruzo, po vstopu v igro je zaostanek znižal Marcos Tavares, do izenačenja pa je vijoličaste popeljal Rudi Požeg Vancaš. V štajerskem hramu nogometa je že dišalo po preobratu, a je nato v piščalko zadnjič pihnil sodnik Pawson in končal sanje o evropski jeseni. Štajerci se bodo morali po bolgarskem »nokavtu« hitro pobrati, že v nedeljo jih namreč čaka zahtevno gostovanje v Domžalah.

Kdo je vroč?

Rudi Požeg Vancaš se je otresel »začetniške« treme in s tekme v tekmo opravičuje odmevnost svojega prestopa. Pretekli konec tedna je bil eden od ključnih mož v vijoličastem, z golom in podajo pa je zablestel tudi na četrtkovi tekmi z Ludogorcem. Proti Bravu se je izkazal Dino Hotić, ki proti Bolgarom ni smel nastopiti zaradi prejetega rdečega kartona na prvi tekmi.

Ali ste vedeli?

Dvesto golov. No, 201 gol, če smo natančni. Tolikokrat je nasprotnikovo mrežo v vseh tekmovanjih zatresel Marcos Tavares. Mariborski kapetan se je vijoličastim pridružil davnega leta 2008, od takrat je zabil 150 golov v Prvi ligi Telekom Slovenije, 31 v evropskih kvalifikacijah in 20 v ostalih tekmovanjih. Zares zavidljiv dosežek, Brazilec pa strelskega pohoda zagotovo še ne namerava končati. Bo natančen tudi ob Kamniški Bistrici?

Tekst: VBi
Foto:  m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor slavil v Domžalah
    Nogometaši Maribora so v tekmi 8. kroga Prve lige telekom Sloveije premagali Domžale z 1:0 (1:0).

DELI NA