Pred tekmo: Domžale - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

DOMŽALE - MARIBOR

7. junij 2020, ob 20.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečni obisk: 785 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Zadnja tekma uvodnega kroga po prekinitvi prvenstva bo odigrana v Domžalah. Rumeni so tekmovalni premor preživeli na devetem mestu, z reševanjem sezone pa bodo pričeli s tekmo proti Mariboru. Štajerci ob Kamniški Bistrici vstopajo v novo obdobje, z novim športnim direktorjem in trenerjem, v Domžalah pa  tudi po skromnem odprtju pomladi zaupajo Andreju Razdrhu. Vrhničan kljub optimističnim zimskim napovedim ni uspel prebuditi domžalske ekipe, ki je na petih tekmah nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije osvojila zgolj točko. Bolj pridni pri nabiranju točk so bili konkurenti iz spodnjega doma lestvice, “ravbarji” pa so se tako znašli na nehvaležnem devetem mestu. V domžalskem taboru so prepričani, da se lahko v zadnjih 11 krogih povzpnejo višje po lestvici in popravijo svoj položaj ob stoletnici kluba.

Andrej Razdrh, trener Domžal: "V prihajajočem tednu sledi odpravljanje detajlov s tekme proti Aluminiju, ki se jih da še izboljšati, nato pa seveda temeljita priprava na nedeljsko prvenstveno tekmo. Vsi se dobro zavedamo s kom se bomo pomerili in kakšni bomo morali biti. Pred nami je 11 final in odločno želimo začeti že prihodnji konec tedna, ko se Prva liga vrača po zares dolgem času."

Kdo je vroč?

Kdo bo domžalsko barko potegnil iz zahtevnega položaja? Predrag Sikimić se po uspešni jeseni v dresu Tabora ni proslavil in še čaka na prvenec v rumenem dresu. Za nameček je prve štiri tekme pomladi izpustil Senijad Ibričić, medtem ko Slobodan Vuk in Arnel Jakupović v napadu nista dobila veliko uporabnih žog. Med redke člane Domžal, ki so spomladi pozitivno izstopali, lahko uvrstimo zimskega prišleka iz novomeškega Portovala. Južnokorejec Dohyun Kim je večkrat poživil igro rumenih, a je bilo to vseeno premalo, da bi Domžalčani pomlad obogatili z zmago.

Ali ste vedeli?

V Domžalah letos praznujejo stoletnico nogometnega delovanja. Leta 1920 so dijaki na čelu s prvim predsednikom Stankom Skokom ustanovili Šporni klub Disk, zlata leta domžalskega kluba pa so nastopila po vstopu v aktualno stoletje. Kmalu po prvih evropskih uspehih so prišle tudi prve lovorike, v Domžalah pa so leta 2007 in 2008 slavili tudi naslov državnih prvakov. Dve leti pred tem so se Domžalčani prebili tudi v prvi krog tedanjega Pokala UEFA, v katerem so na domači tekmi premagali ekipo Stuttgarta. Rumeni so se pred tremi leti znova znašli na pragu skupinskega dela UEFA Evropske lige, zaustavil pa jih je šele francoski Marseille.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Luka Koblar

Tudi pristaši Maribora ne morejo biti zadovoljni z vstopom v nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije. Mariborčani so na petih tekmah osvojili le pet točk, poraza s Celjem in Bravom pa sta poskrbela za zaključek ere Zlatka Zahoviča. Še pred športnim direktorjem se je od Ljudskega vrta poslovil Darko Milanič, ki je najtrofejnejši trener v zgodovini kluba. Vodstvo kluba je najprej poiskalo novega športnega direktorja in ga našlo v pisarnah Ljudskega vrta. V velike čevlje Zlatka Zahoviča je stopil Oliver Bogatinov, novi športni direktor pa je odgovorno mesto trenerja zaupal Sergeju Jakiroviću. Mostarčan je v zadnjem letu in pol navduševal na klopi hrvaške Gorice, s katero je v krstni prvoligaški sezoni mešal štrene največjim klubom in se skorajda prebil do evropske vozovnice. Maribor je za 43-letnega strokovnjaka novo poglavje v trenerski karieri, bo s svojim znanjem prebudil ekipo?

Rudi Požeg Vancaš, vezist Maribora: "Težko je igrati po takšnem premoru, to so zdaj povsem drugačne priprave, z manj vmesnimi tekmami, toda za vse klube je izhodišče enako. Prišli smo na dobrih temeljih po individualnih treningih, izkoristili ta vmesni čas skupne vadbe in smo glede na okoliščine ustrezno telesno pripravljeni. Pomembno pa je, da smo tudi psihološko v dobrem stanju, s popolno osredotočenostjo na specifično obdobje, ki je pred nami, saj si bodo tekme sledile v kratkem času. Naš cilj je znan, lov na prvo mesto, ki je dosegljivo v tem finišu enajstih tekem. In verjamem, da zmoremo."

Kdo je vroč?

Mariborčani na prvi pripravljalni tekmi pod vodstvom novega stratega niso navdušili, saj so bili v obračunu z ambicioznimi Koprčani na robu poraza. Vijolice so precej boljšo predstavo pokazale na tekmi z Bravom, ki se je v prestolnico vrnil s šestimi prejetimi zadetki. S tremi goli se je izkazal Rudi Požeg Vancaš, ki po poletni selitvi iz Celja še čaka na strelski razcvet. Belokranjec je v vijoličastem dresu dosegel šest zadetkov, bolje pa se je znašel v vlogi asistenta, saj je z osmimi podajami drugi asistenc Prve lige Telekom Slovenije.

Ali ste vedeli?

Sergej Jakirović ni novinec na slovenskih zelenicah. Mož, ki v višino meri kar 191 centimetrov, je bil ob prelomu tisočletja dve sezoni član prevaljskega Korotana, v dresu koroškega kluba pa je odigral 50 ligaških tekem. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je v svoji karieri zamenjal številne klube. Po prvih izkušnjah v dresu Neretve iz Metkovića je zaigral za RNK Split, kasneje pa je ob Hrvaški in Sloveniji igral še na Slovaškem, v Bolgariji in Avstriji, kariero pa je leta 2015 sklenil v Sesvetah. V zagrebškem predmestju je v sezoni 2017/18 dobil tudi prvo trenersko službo v članskem nogometu, leto kasneje pa se je pridružil Gorici.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor po preobratu do treh točk
    Nogometaši Domžal so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:2 (0:0).

DELI NA