Pred tekmo: Domžale - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

DOMŽALE - MARIBOR

30. avgust 2020, ob 20.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

V domžalskem taboru so si po minuli sezoni, ki je bila polna razočaranj, želeli boljšega odprtja novega prvenstva. A to je bil račun brez krčmarja, v prvem krogu so se ob Kamniški Bistrici veselili pri Bravu, čeprav so povedli Domžalčani. Dario Kolobarić je načel mrežo Brava, a so Ljubljančani hitro odgovorili preko bivšega “ravbarja” Luke Žinka. Ko se je že zdelo, da si bosta tekmeca razdelila točke, pa je v predzadnji minuti udaril Rok Kidrič in celoten plen je odnesla zasedba iz Šiške. Domžalčane tudi v drugem krogu čaka domača preizkušnja, četo Dejana Djuranovića pa čaka obračun z ranjenim Mariborom, ki je v zadnjem prvenstvu dobil vse štiri obračune.

Dario Kolobarić, napadalec Domžal: "Naša pričakovanja pred tekmo ostajajo nespremenjena. Dvoboj z Bravom smo že dodobra analizirali in ugotovili, kje je prišlo do napak. Sedaj je potrebno skozi treninge, ki si hitro sledijo, odpraviti storjene napake in poskrbeti, da se v nedeljsko tekmo odpravimo čim bolj samozavestno in odgovorno. Mariborčani so v tem trenutku zagotovo zelo razočarani, vendar vseeno mislim, da to ne bo imelo večjega vpliva na medsebojni obračun, saj premorejo širok in kvaliteten kader."

Kdo je vroč?

Nedeljski gol Daria Kolobarića ni zadostoval za prve domžalske točke v novi sezoni. Je pa robustni napadalec nakazal, da bi lahko bil v sezoni 2020/21 pomembno orožje rumenih. Nekdanji član mladinskih reprezentančnih selekcij v drugi polovici zadnje sezone ni mogel pomagati rumenim, saj so ga Domžale pozimi posodile Dobu. Tja se je pred nadaljevanjem 2. SNL odpravil tudi Dejan Djuranović, a je Dob pred prekinitvijo sezone vodil zgolj na eni tekmi. Tudi Kolobarić je zaigral zgolj enkrat, je pa Dobljanom z golom pomagal do zmage nad Gorico.

Ali ste vedeli?

Domžale so bile del prvoligaške druščine že takoj po slovenski osamosvojitvi, a so že v prvi sezoni izpadle med drugoligaše. Rumeni so se v elitni razred vrnili leta 1998, pred dnevi pa so zakorakali v 23. prvoligaško sezono. Dvakratni državni prvak, ki je v nedeljo odigral 777. prvoligaško tekmo, je del Prve lige Telekom Slovenije neprekinjeno vse od leta 2003, z daljšim prvoligaškim stažem pa se lahko trenutno pohvalita zgolj dva kluba. Maribor in Celje.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Mariborčani so v prvem krogu prvenstva ostali brez načrtovanega obračuna z Aluminijem. Kidričanov ni bilo v Ljudski vrt, srečanje pa je bilo registrirano v korist vijolic. Nekoliko prenovljeno moštvo je novo sezono odprlo z evropskim spopadom, ki pa se ni izšel po željah vijolic. V štajerski prestolnici se je napredovanja v drugi krog kvalifikacij UEFA Evropske lige veselil irski podprvak Coleraine. Mariborsko zasedbo je pokopalo bleda predstava v večjem delu rednega dela srečanja, o zmagovalcu dvoboja pa so odločali streli z bele točke. Davek je plačal tudi Sergej Jakirović, ki je dan pred gostovanjem v Domžalah ostal brez službe, vijolice pa bo v nedeljo vodil Saša Gajser. Ob Kamniški Bistrici gostuje ranjeni lev, ki se bo skušal v ligaškem spopadu pobratu po neprijetnem, a izjemno bolečem udarcu. Kakšen bo odgovor vijolic?

Marcos Tavares, kapetan in napadalec Maribora: "To je zdaj tista druga stran nogometa. Najtežje je preboleti poraz, a je dobro, da je hitro na vrsti naslednja tekma. Treba je odmisliti to razočaranje, ne glede na to, da je res močno izraženo. Vemo, da moramo popraviti vtis in da ga lahko le s trdim delom ter dobrimi igrami v nadaljevanju sezone. Zdaj moramo vse moči usmeriti v prvenstvo in osvojitev naslova."

Kdo je vroč?

Sergej Jakirović je pred četrtkovo tekmo nekoliko presenetil z začetno enajsterico. Ob široki izbiri nogometašev v kadru za srečanje ni bilo Luke Zahovića, Jana Repasa, Blaža Vrhovca, Kenana Pirića, Felipeja Santosa in ostalih. Nekaj nogometašev, ki so dobili priložnost, je ostalo dolžnikov, med bolj aktivnimi pa velja izpostaviti Martina Milca. Bočni branilec je v drugem polčasu podal za izenačenje Rudija Požega Vancaša, v polurnem podaljšku pa je priigral tudi najstrožjo kazen.

Ali ste vedeli?

Severnoirski Coleraine je v četrtkovem večeru poskrbel za močno zaušnico. Mariborčani so si privoščili spodrsljaj, ki v uspešni evropski zgodovini kluba ni bil pogost, nazadnje pa se je zgodil pred petimi leti. Leta 2015, sezono po igranju v skupinskem delu UEFA Lige prvakov, se je Maribor nazadnje spotaknil ob prvo evropsko oviro. Tedanji državni prvak je klonil v obračunu z Astano. Tokratni poraz sicer spominja na leto 2000, ko so Mariborčani, ravno tako po igranju tekem skupinskega dela UEFA Lige prvakov, izgubili z moldavskim Zimbrujem.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prva točka za Domžale in Maribor
    Nogometaši Domžal in Maribora so se v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA