25.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Maribor

Prva liga Telemach, 11. krog

DOMŽALE - MARIBOR

26. september 2021, ob 17:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- pogoj PCT

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so sosedski dvoboj z Olimpijo pričel sanjsko, z golom v uvodu druge minute srečanja. Po predložku pred vrata se je najbolje znašel Sven Šoštarič Karič, a so se gostitelji hitro vrnili v igro, po drugem zadetku Mustafe Nukića pa so tri minute pred koncem obračuna prišli do polnega izplena. Razočarani Domžalčani so se morali sprijazniti s petim ligaškim porazom. Časa za objokovanje ni bilo, saj moštvo Dejana Djuranovića že v nedeljo čaka nova zahtevna preizkušnja. K rumenim prihajajo točk lačni Mariborčani, ki bodo želeli z novo zmago poskrbeti za čimboljšo popotnico pred prihajajočim derbijem. Kako se bodo Štajercem zoperstavili dvakratni državni prvaki?

Dejan Djuranović, trener NK Domžale: "Igramo v ritmu, ko zmagi sledi poraz, kar smo želeli popraviti proti Olimpiji. Verjamem v ekipo, v fante, ki jih imamo na voljo, saj so že pokazali, da znajo igrati nogomet. Kot jim sam govorim, liga je nepredvidljiva, vsak lahko premaga vsakogar. Pomembna je dnevna forma in prepričan sem, da bomo dvignili nivo igre in bomo zelo kmalu uspeli povezati dve zmagi."

Janez Pišek, vezist NK Domžale: "Čaka nas zahtevna naloga. Maribor je zadnjo tekmo vodil nov trener in moštvo je prišlo do treh točk. Uspela jim je šok terapija in zagotovo bodo v Domžale prišli zelo motivirani. Vsak igralec ima sedaj novo priložnost za dokazovanje. S to zmago se Mariborčani ne bodo zadovoljili, a po sredinem neuspehu v Ljubljani, kjer smo zapravili hitro vodstvo, imamo tudi sami jasne načrte."

Kdo je vroč?

Svenu Šoštariču Kariču tudi v nedeljo ne bo manjkalo dodatnega motiva, saj je zrasel v Ljudskem vrtu, kjer je pred leti uspešno igral tudi oče. Zdaj po njunih stopinjah stopa tudi mlajša sestra Tija, ki je v uvodu letošnje sezone debitirala v članskem prvenstvu. Sven je prav med tednom vpisal 60. nastop v Prvi ligi Telemach, presegel pa je tudi mejo 5.000 minut na prvoligaških zelenicah. Lahko v nedeljo ponovi dosežek iz minule sezone, ko je kar dvakrat zatresel mrežo matičnega kluba?

Ali ste vedeli?

V Domžalah so v minulem letu praznovali stoletnico nogometnega delovanja, v znak tega jubileja pa so javnosti v teh dneh predstavili tudi novo klubsko himno. "Ob 100. obletnici delovanja in ob boku številnih uspehov smo svoje navijače razveselili z novo himno. Izvedbo pesmi smo zaupali eni najbolj obetavnih slovenskih rock skupin, IMSET, ki bo v nedeljo, ob 16. uri, tudi premierno nastopila v Športnem parku Domžale," so zapisali na spletni strani kluba. Himni lahko prisluhneš tukaj.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Maribor je po slovesu Simona Rožmana prekinil niz skromnih rezultatov, pred derbijem z Olimpijo pa bo gostoval ob Kamniški Bistrici. Štajerci želijo v Domžalah vknjižiti še eno zmago, poudarja Radovan Karanović, ki moštvo vodi do prihoda novega trenerja. Mož, ki je dolga leta delal z mlajšimi klubskimi selekcijami, se je z ekipo veselil pomembne zmage. Mariborčani so odpor bledih Celjanov prvič strli že v uvodu obračuna, ko je mrežo grofov še drugič to sezono zatresel Nino Žugelj. Zmaga je bila potrjena po dobri uri igre in vijoličastem prvencu Ognjena Mudrinskega. Še pomembnejše je dejstvo, da je mariborska zasedba zaklenila svoja vrata, kar se je zgodilo šele drugič v prvenstvu. Bo Ažbe Jug nepremagan tudi v Domžalah?

Radovan Karanović, trener NK Maribor: "Ni časa za pretirano veselje, takoj se usmerjamo k novemu izzivu, ima pa zmaga dvojni pomen. Verjamem, da bo prinesla tudi določeno mero razbremenitve, da bodo igralci lahko nadaljevali bolj sproščeno in v Domžalah odigrali še eno zelo dobro tekmo."

Ognjen Mudrinski, napadalec NK Maribor: "Seveda ena zmaga še ne pomeni ničesar, vendar verjamem, da bomo nadaljevali z dobrimi igrami. Časa do naslednje tekme ni veliko, najbolj pomemben je bil odmor po fizično naporni tekmi, ki pa je hkrati prinesla tudi doočeno mero čustvene izpraznitve. Tako dolgo obdobje brez zmage pušča posledice tudi na psihi igralcev. Ne dvomimo, da nas bo strokovni štab ustrezno pripravil. Misli smo takoj preusmerili k tekmi z Domžalami in storili bomo vse, da ostanemo v ritmu zbiranja točk."

Kdo je vroč?

Ognjen Mudrinski je v tretjem nastopu dočakal prvi zadetek, čeprav je imel že v tekmah z Aluminijem in Muro nekaj zrelih priložnosti. V Kidričevem je dvakrat zamudil za korak, v spopadu s Sobočani pa je v golu črno-belih blestel Matko Obradović. Je pa izkušeni Srb uspel v tretjem poizkusu. Ob dobrem predvidevanju je izkoristil napako Davida Zeca in matiral Florijana Raduho, ob prvencu v Prvi ligi Telemach pa ni skrival veselja. Če bo zadel tudi v Domžalah, bo samozavest pred derbijem še narasla.

Ali ste vedeli?

Maribor je v letošnji sezoni presegel še eno okroglo številko. Vijoličasti dres je na tekmah državnega prvenstva obleklo že več kot 300 nogometašev, Ognjen Mudrinski je glede na podatke NZS 304. v vrsti. Trenutno poškodovani Marcos Tavares je nesporni vladar te statistike, po poletni prenovi moštva pa je zanimiv podatek, kdo iz aktualnega kadra mu je najbližje.S 24 goli v dresu Maribora je drugi najučinkovitejši član trenutne zasedbe Rok Kronaveter, ki je v štajerskem derbiju zaigral prvič po uvodu sezone. Na lestvici nastopov je Tavaresu najbližji Martin Milec, ki je zaigral na 221 tekmah.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.09.2021 | Prva liga Telemach
    Povratek Domžal za točko proti Mariboru
    Nogometaši Domžal in Maribora so se v 11. krogu Prve lige Telemach razšli s 3:3 (0:1).

DELI NA