31.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Maribor

Prva liga Telemach, 9. krog

DOMŽALE - MARIBOR

2. april 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Po atomskem štartu v spomladanski del sezone se je rumena družina na zadnjih tekmah nekoliko umirila. Vsaj v rezultatskem smislu: marca so ravbarji vpisali štiri remije in poraz. Resda so bili pogosto boljši tekmec, a jim je na koncu vselej zmanjkalo nekaj športne sreče. Nič drugače ni bilo tik pred reprezentančnim premorom, ko so bili varovanci Dejana Djuranovića podjetnejši tako v prvem kot tudi v drugem polčasu, po 90 minutah (od tega so jih več kot 30 odigrali z igralcem več) pa so se morali zadovoljiti s točko. Dejstvo, da so z zeleno-bele klopi dokončno odpihnili Dina Skenderja, jim ne bo v veliko tolažbo, bodo boljše volje v soboto?

Janez Pišek, vezist NK Domžale: "Po izjemnem začetku spomladanskega dela sezone smo popustili in zabeležili premalo točk oziroma preveč remijev. To je treba že v soboto odpraviti. Cilj vseh nas je tako le zmaga. Igramo proti vodilni ekipi lige, kar je zagotovo najtežji izziv v tem trenutku. Maribor se je uspel stabilizirati, povezati niz zmag, ki jih je dolgo iskal, čeprav na zadnjih tekmah niso bili tako suvereni. Prav zaradi tega se lahko nadejamo pozitivnega rezultata."

Kdo je vroč?

Do prvenca med elito je na stožiški zelenici prišel komaj 17-letni Mitja Ilenič. Mladi branilec je v 68. minuti s prsmi umiril odbitek in s kakšnih dvajsetih metrov s šibkejšo levico žogo od prečke poslal v ljubljansko mrežo. Nekaj dni pozneje je bil za dobre predstave v domžalskem dresu nagrajen še z debijem za mlado izbrano vrsto. Tekmo na Kosovu je odigral v celoti, njegov soigralec Benjamin Markuš pa je nastopil tudi v Celju.

Ali ste vedeli?

Po tekmi v Stožicah so iz domžalskega tabora sporočili, da so se poškodovali kar trije člani rumene družine. Tilna Klemenčiča je zadnja stegenska mišica na bolniško posteljo obsodila za 2-3 tedne, Marko Martinovič bo zaradi mečne mišice počival kar dva meseca, nekaj treningov je izpustil Enes Alić. Nato je marčev reprezentančni zbor iz preventivnih razlogov predčasno zapustil še Ilenič – ponagajal mu je trebušni zid.

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Maribor je marca poleg dveh zmag vpisal prav toliko remijev in en poraz, da je reprezentančni premor preživel na vrhu prvenstvene razpredelnice, pa se ima tako zahvaliti predvsem tekmecem. Na trenutke se je zdelo, da nihče izmed slovenskih prvoligašev noče prevzeti primata. Nekaj več želje so nato vendarle pokazali pod Kalvarijo in se na štajerskem derbiju vrnili na zmagovita pota. Že v četrti minuti jim je gostujoči kapetan z nespametno potezo podaril številčno prednost, mariborski naleti pa so sadove obrodili sredi drugega polčasa. Končalo se je z minimalno zmago in tremi točkami, podobnega razpleta pa se serijski prvaki ne bi branili niti tokrat.

Ignacio Guerrico, branilec NK Maribor: "Prvenstvo je dolgo, s številnimi vmesnimi izzivi. Vse tekme so zahtevne in moraš biti ves čas osredotočen. Ob tem pa proti Mariboru igrajo tekmeci z dodatnim navdihom. Pomembno je, da ostanemo zbrani na naši poti. Če bomo tako nadaljevali, bomo poskrbeli za uspešen zaključek sezone."

Kdo je vroč?

Đorđe Ivanović se na obračunu s Celjem dolgo časa ni mogel dokopati do žoge, nato pa je prišla 68. minuta. Predložek Guerrica je Alvir z glavo podaljšal proti oddaljeni vratnici, kjer je okroglo usnje pričakal srbski napadalec in ga pospravil za hrbet dotlej odličnega Matjaža Rozmana. Po zadetku (drugem v vijoličastem dresu) se je Ivanović nekoliko sprostil in do konca srečanja postregel še z nekaj lepimi potezami.

Ali ste videli?

Marcos Tavares je v sredo dopolnil 38 let. Eden najboljših nogometašev, kar jih je kdaj zaigralo v vijoličastem dresu, pa tudi v slovenskem prvoligaškem tekmovanju, v letošnji sezoni dokazuje, da ga še ne gre odpisati. Kljub zrelim letom je vpisal štiri nastope (skupno 34 minut) in celo izboljšal svojo strelsko statistiko. Marca je na gostovanju v Kidričevem s skupno 158. zadetkom med elito preprečil poraz svoje ekipe.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.04.2022 | Prva liga Telemach
    Mudrinski odločil v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Maribor z 0:2 (0:2).

DELI NA