Pred tekmo: Domžale - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

DOMŽALE - MURA

12. sprember 2019, ob 20.10

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečni obisk: 900 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov


 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Po krajšem premoru se nogomet vrača na prvoligaške zelenice, tokrat bomo pred "standardnimi" obračuni že v četrtek spremljali zaostalo tekmo tretjega kroga. Ob Kamniški Bistrici se bodo Domžale udarile z Muro, obračun, ki bi moral po vseh napovedih odločati najmanj o tretjem mestu na prvenstveni razpredelnici, pa bo tokrat spopad med deseto- in petouvrščeno ekipo. Domžalčani se po osmih odigranih tekmah nahajajo na dnu lestvice, za povrh rumeni družini v tej sezoni še ni uspelo vknjižiti zmage. Po tekmi z Mariborom, na kateri so Domžalčani sicer prikazali predstavo, vredno vsaj točke, a ostali praznih rok, je z mesta glavnega trenerja odstopil Simon Rožman. Njegovo zamenjavo so rumeni našli v Andreju Razdrhu, ki je do sedaj uspešno vodil sežanski Tabor. Bo uspehe ponovil tudi na domžalski klopi?

Kdo je vroč?

Domžalčani preživljajo rezultatsko krizo, kar je jasno po enem samem pogledu na prvenstveno razpredelnico. Jasno pa je tudi, da je Domžalčanom na zadnjih nekaj tekmah zmanjkalo sreče. Rumena družina na igrišču namreč deluje dobro, precej bolje kot na začetku sezone, a enostavno ne pride do pravega rezultata. Kljub bravuram Ibričića, Gnezde Čerina in drugih, imajo varovanci Andreja Razdrha na računu vsega tri točke. Novopečeni domžalski strateg bo nedvomno računal na svojega kapetana, na prvoligaški prvenec pa še vedno čaka najnovejša okrepitev v vrstah rumenih Rauno Sappinen.

Ali ste vedeli?

Poleg trenerske rošade so Domžalčani v zadnjih tednih izvedli tudi dva nadvse zanimiva prestopa. Odšla sta Adam Gnezda Čerin in Matevž Dajčar, sicer član mladinskih selekcij domžalskega kluba. Za prvega je dober milijon evrov odštel nemški drugoligaš iz Nürnberga, mladi vratar pa se bo pridružil italijanski Atalanti. Športni direktor Matej Oražem je ob odhodu omenjenih nogometašev obljubil več priložnosti mladim igralcem in klubu napovedal svetlo prihodnost.

 

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Muraši se z ravnice ob Kamniško Bistrico selijo z nekoliko načeto samozavestjo. Do nedavnega nepremagljiva prekmurska zasedba je v prejšnjem krogu le izobesila belo zastavo. Soboško kri je pretočil kidričevski Aluminij, ki tako nadaljuje svojo poletno pravljico. Ante Šimundža (kot mnogi pred njim) ni našel pravega odgovora za brezhibno taktično disciplino, ki jo je svojim varovancem v tej sezoni vcepil Slobodan Grubor. Rdeče-beli zid je bil neprebojen, na drugi strani pa so Kidričani goste za neučinkovitost kaznovali z dvema zadetkoma in tekma je bila končana. Muro pred nadaljevanjem prvenstva v četrtek čaka obračun, ki bi ga Prekmurci zagotovo raje odigrali na tisto deževno nedeljo konec julija, ko Domžalčani še niso kazali znakov življenja.

Kdo je vroč?

Varovanci Slobodana Gruborja so, kot že zapisano, uspešno nevtralizirali vse potencialno nevarne prekmurske nogometaše, ki v Kidričevem enostavno niso prišli do izraza. Zbledel je celo Luka Bobičanec, sicer daleč najmočnejše orožje v črno-belem arsenalu. V konici napada je bil neučinkovit Amadej Maroša, hitri Luka Šušnjara pa zaradi rdečega kartona sploh ni pritekel na štajersko zelenico. V drugem polčasu je Ante Šimundža v ogenj poslal povratnika Nina Koutra, a tudi ta menjava ni obrodila sadov.

Ali ste vedeli?

Pred obračunom se statistična tehtnica nagiba na prekmursko stran. V prejšnji sezoni je prvi medsebojni obračun četrtkovih tekmecev pripadel Muri. V Fazaneriji so črno-beli Domžalčane povozili s 5:1, res pa je, da je rumena družina po slabe pol ure srečanja ostala z igralcem manj. Sledili so trije remiji, v Domžalah je bilo 1:1 in 2:2, druga tekma v Fazaneriji se je končala brez zadetkov.

Tekst: VBi
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ob Kamniški Bistrici brez zadetkov
    Zaostalo srečanje tretjega kroga Prve lige Telekom Slovenije ni postreglo z zadetki. Domžalčani, na klopi katerih se je predstavil novi strateg Andrej Razdrh, so v dvoboju z Muro iztržili četrto točko sezone.

DELI NA