31.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Mura

Prva liga Telemach, 29. krog

DOMŽALE - MURA

2. april 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Zadnja tekma, ki jo je pred zimskim premorom gostil celjski stadion, je bila daleč od nogometne poslastice. Čeprav smo lahko ljubitelji zadetkov upravičeno razočarani, pa nikakor ne moremo biti presenečeni. Nenazadnje je bil to obračun dveh neposrednih tekmecev za Evropo – ne eden ne drugi si ni smel privoščiti poraza. In res, dolgo časa, vse tja do 78. minute, je kazalo, da se bo končalo z najbolj osovraženim izidom. Nato pa je na prizorišče stopil Ajdin Mulalić: domžalskemu čuvaju mreže se je pripetila napaka, ki si je še dolgo ne bo odpustil. Njegove ekipe je stala točke in četrtega mesta, ki ga je s točko več zasedel Koper. Bo tam tudi po koncu tega kroga?

Simon Rožman, trener NK Domžale: "Tekma z Muro predstavlja velik izziv. Na srečanje smo se pripravljali v miru, saj je z izjemo zdravstvenih težav vse ostalo potekalo po načrtih. Fantje so po dveh slabših predstavah maksimalno motivirani. Tokrat se želijo pokazati v veliko boljši luči. Mislim, da bo šlo za taktično tekmo. Povabil bi vse naše navijače, da nam pridejo pomagat. Gre za zaključek prvenstva, kjer imamo svojo računico. Dejstvo je, da bomo morali biti na vsaki preostali tekmi na vrhuncu. To se je v preteklosti že pokazalo."

Kdo je vroč?

Kot zapisano, Mulalić v knežjem mestu ni imel svojega dne. Vseeno pa bo zagotovo med vratnicama stal tudi tokrat. Je edini član rumene družine, ki v letošnji sezoni še ni izpustil tekme, hkrati pa je nabral tudi največ minut med vsemi nogometaši, ki nastopajo v prvi ligi. Večkrat je že pokazal, česa je sposoben, ko je razpoložen. Se bo soigralcem in navijačem z dobro predstavo oddolžil za spodrsljaj izpred dveh tednov?

Ali ste vedeli?

Domžalčani so imeli v svojih vrstah nogometaša, ki bi morda lahko spremenil potek srečanja. Amadej Brecl je pozimi po sedmih članskih sezonah naposled zapustil Celje in se pridružil ravbarjem. Že na debiju se je proslavil z zadetkom, tokrat pa je bil njegov vpliv manj viden. Pred dnevi je Brecl v pogovoru za Navijaško cono sicer pohvalil vzdušje ob Kamniški Bistrici: »V Domžalah s(m)o res vsi ena družina! To sem začutil takoj. Prav vse, kar sem slišal, še kako drži!«

MURA

Prepoved nastopa: Srđan Kuzmić

Dejan Grabić je po porazu proti Kopru poudarjal pomen podpore s tribun, češ da so navijači tisti, ki lahko ekipo rešijo iz najtežjih situacij. Ko so morali njegovi varovanci v Fazaneriji isti teden odigrati še drugi derbi z ekipo iz zgornjega dela lestvice – tokrat je nasproti stala kar vodilna Olimpija –, so jim znova priskočili na pomoč privrženci soboškega kluba. Dinamičen obračun s številnimi priložnostmi je Muri nekako uspelo dobiti, čeprav je v drugem polčasu močno trpela. Trdno se je oklenila vseh treh točk, ki so ji nenazadnje pomenile več kot ljubljanskim rivalom: z njimi se je vrnila v boj za evropska mesta. Ta zanimajo tudi tokratnega tekmeca Prekmurcev.

Žiga Kous, vezist in kapetan NŠ Mura: "Vidimo, kako skupaj so ekipe, ki se borijo za Evropo. Dve zaporedni zmagi jih lahko dvigneta za dve, tri mesta, enako se lahko zgodi v primeru dveh porazov. Do konca nas čaka še osem tekem, na katerih moramo dati vse od sebe."

Kdo je vroč?

Tudi pri Muri smo tokrat izpostavili vratarja. Klemen Mihelak pri Kvesićevih enajstmetrovkah ni odigral vidnejše vloge: pri prvi ga je ljubljanski vezist poslal v napačno smer, druga je zletela mimo gola. Zato pa je bil ključen v zadnjih minutah srečanja, ko so gostje divje pritiskali proti domačim vratom. V 93. minuti je z odličnim postavljanjem preprečil gotov zadetek: z neposredne bližine ga je nastreljal Nukić.

Ali ste vedeli?

Seveda pa zasluge za zmago ne gredo le Mihelaku. Na drugem koncu igrišča je bil denimo uspešen Niko Kasalo. Komaj 17-letni napadalec se je po četrt ure igre veselil prvenca med slovensko elito. Dosegel ga je v velikem slogu: sprožil je z roba kazenskega prostora, njegov strel pa je pred mrežo zatresel še prečko. Kasalo je bil na delu tudi med premorom: za mladinsko reprezentanco je zaigral proti Italiji in Nemčiji.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.04.2023 | Prva liga Telemach
    Brez golov v Domžalah
    Nogometaši Domžal in Mure so se v 29. krogu Prve lige Telemach razšli z izidom 0:0.

DELI NA