Pred tekmo: Domžale - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

DOMŽALE - OLIMPIJA

21. junij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečni obisk: 734 gledalcev)

Cena vstopnic:
- vstop za imetnike letnih vstopnic

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Sven Šoštarič Karić

Dejan Djuranović se je na domžalski klopi predstavil z zmago. Rumeni so v Velenju slavili prvič po decembru, ko so bili v Stožicah boljši od Olimpije. Prav zmaji pa bo v nedeljo tudi naslednji tekmec “ravbarjev”, ob Kamniški Bistrici pa se bodo pobirali po učni lekciji Brava. Lahko dva zaporedna poraza Olimpije izkoristijo tudi Domžalčani? Zmaga v Šaleški dolini je zagotovo prinesla nekaj prepotrebne sproščenosti, a tudi motivacije za prihodnje preizkušnje. Bitka za izognitev igranju dodatnih kvalifikacij še ni dobljena, tekmeci namreč ostajajo tesno skupaj. V zaključku sezone bo štela vsaka točka, Domžalčani pa zagotovo poznajo recept, kako mešati štrene sosedom iz Ljubljane. Bodo poglobili krizo zmajev?

Kdo je vroč?

Čeprav v igri še vedno ni tisti adut, ki smo ga bili vajeni iz krstne sezone v domžalskem dresu, Senijad Ibričić dokazuje, da je mojster prekinitev. Pred slabim tednom je v Kranju preprečil poraz svojega moštva, zgolj nekaj dni kasneje pa je vajo ponovil v Velenju. Na Šaleškem je vnovič udaril s podobne razdalje, a z druge strani igrišča, žoga pa je vnovič končala v mreži nasprotnika. Kapetan Domžal je trenutno pri devetih zadetkih, dva je v jesenskem delu prvenstva pospravil tudi v gol Olimpije. Decembra je odločil srečanje v Stožicah, a si tedaj prislužil tudi izključitev, po kateri je izpustil kar štiri tekme.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so tudi po zaslugi dveh napak Ajdina Mulalića nekaj časa trepetali za osmo zmago sezone. Velenjčani kljub priključku niso uspeli priti do izenačenja, Djuranović pa je na klopi Domžal debitiral z zmago. V tem pogledu je uspešnejši od Andreja Razdrha, ki je ob debiju remiziral z Muro, pa tudi Luke Elsnerja, ki je ognjeni krst prestal s porazom proti Kopru. Djuranović si je z Elsnerjem nekaj časa delil mesto tudi na igrišču, saj je prav v domžalskem dresu sklenil bogato nogometno kariero. Ob Elsnerju in Birjukovu je sicer edini trener v prvoligaški zgodovini kluba, ki je pri “ravbarjih” deloval tako v vlogi igralca kot trenerja.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Poraz s Celjem je z ljubljanske klopi odnesel Safeta Hadžića, ki je bil trener z najdaljšim stažem v eri Milana Mandarića. Zmaje je na sredinem mestnem spopadu z Bravom vodil dosedanji pomočnik Nikica Milenković, ki pa je zgolj obnemel ob videnem v prvem polčasu dvoboja. Nogometaši iz Šiške so sosede iz Stožic napadli s podobnim receptom kot Celjani. Obramba Olimpije je imela tudi tokrat precej težav s hitrim prehodom nasprotnika v napad, a so bili fantje v rumenem precej učinkovitejši kot grofje. Bravo je v 25. minuti vodil že s štirimi zadetki prednosti, Nejc Vidmar pa je v izdihljajih tekme izza svojega hrbta pobral še peto žogo. Zmajij so se v mestnem spopadu podpisali pod najvišji domači poraz po preboju v Prvo ligo Telekom Slovenije. Bodo ogenj znova bruhali ob Kamniški Bistrici?

Kdo je vroč?

Kdo bo prebudil zaspanega zmaja? Olimpija je mestni derbi z Bravom odigrala Anteja Vukušića, ki je ob porazu s Celjem izpolnil kvoto rumenih kartonov. Dalmatinec je eden od dolžnikov nadaljevanja sezone, saj je po zimskem premoru dosegel zgolj dva zadetka. Rojaka v napadu Olimpije je tako ujel Dario Vizinger, vse pa kaže na to, da se bosta Hrvata udarila tudi za naziv najboljšega strelca letošnje sezone. Kdo bo uspešnejši?

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so po odstavitvi Safeta Hadžića ustoličili novega trenerja. Zmaje bo v prihodnje vodil Dino Skender, ki nima veliko trenerskih izkušenj. Šestintridesetletnik je doslej deloval pretežno v mladinskem nogometu, nazadnje je bil vodja mladinskega pogona v domačem Osijeku. Lani, med aprilom in septembrom, je vodil tudi člansko Osijeka, ki ga je popeljal do tretjega mesta, to pa je bila doslej prva in zadnja preizkušnja v članskem nogometu. Ob tem še zanimiva primerjava s sedanjim strategom Maribora Sergejem Jakirovićem. Lani sta se pomerila dvakrat, oba dvoboja pa sta pripadla Jakiroviću.  

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija v finišu slavila v Domžalah
    Nogometaši Olimpije so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Domžale z 1:0 (0:0)

DELI NA