Pred tekmo: Domžale - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

DOMŽALE - OLIMPIJA

10. marec 2020, ob 17:15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Ob Kamniški Bistrici bosta moči merili zasedbi, ki se bosta že čez dober teden udarili za nastop v finalu Pokala Pivovarna Union. Domžale pričakujejo Olimpijo, ki je kljub remiju povečala naskok pred najbližjim zasledovalcem. S točko so se iz Sežane vrnili tudi "ravbarji", ki na Krasu niso uspeli prebiti domače obrambe. Mreži sta mirovali, četa Dejana Djuranovića je na svoj račun dodala 48. točko. Prednost šestih točk pred petim Koprom ostaja nespremenjena, tretja Mura pa pet krogov pred koncem sezone beži za štiri točke. Domžalčani so neporaženi na zadnjih štirih tekmah, za dodatno samozavest pa skrbi tudi niz na domačem igrišču. Na domžalski zelenici so se kot zadnji veselili Celjani, bilo je konec novembra, rumeni pa so serijo domače nepremaganosti pričeli prav s skalpom zmajev.

Senijad Ibričić, kapetan in vezist Domžal: "Zavedamo se kvalitete, ki jo premorejo Ljubljančani, a brez dvoma imamo kar nekaj adutov tudi sami. Igramo na domačem igrišču in to je zagotovo prednost. V zaključku prvenstva želimo domači Športni park ohraniti nedotaknjen. Poskrbeti moramo, da bo vsakemu nasprotniku tukaj še naprej zelo težko. Zadnji domači poraz smo doživeli 22. novembra, v 12. krogu, gre nam torej zelo dobro in pri tem mora ostati tudi na prihajajočih tekmah."

Sven Šoštarič Karić, branilec Domžal: "V sredo nadaljujemo s prvenstvom. V Domžalah nas čaka tekma z Olimpijo, ki se bori za končno prvo mesto. Gre torej za derbi, dvoboj dveh odličnih ekip, željnih zmage. V aktualni sezoni smo na medsebojnih srecanjih videli kar nekaj zanimivih potez in menim, da bo tudi tokrat šlo za zelo zanimiv in gledljiv spopad. Do konca sezone so le še trije tedni, a odločeno ni praktično še nič."

Kdo je vroč?

Domžalčani v Sežani prvič po zadnjem reprezentančnem premoru niso dosegli zadetka. Poskusov proti golu Tabora resda ni manjkalo, a so bili le-ti premalo kakovostni, da bi se Jan Koprivec pustil premagati. Dela ni manjkalo niti Ajdinu Mulaliću, ki se je izkazal z nekaj odličnimi posredovanji. Dolgoletni član kluba je še petič to pomlad zaklenil svoja vrata, na Krasu mu je to uspelo prvič po 25. krogu prvenstva. Tedaj je bil nepremagan kar trikrat zapored, tudi na tekmi z Olimpijo. Bo tako tudi v sredo?

Ali ste vedeli?

Čeprav Domžalčane in Ljubljančane čez teden dni čaka še pokalni spopad, ne gre pričakovati taktiziranja, saj ekipi tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije zasledujeta klubske cilje. Ker je Zeni Husmani že nekaj časa na seznamu poškodovanih, bi lahko Dejan Djuranović v začetno enajsterico vnovič uvrstil dva igralca generacije 2001. Ob Tamarju Svetlinu se vse bolj uveljavlja tudi Benjamin Markuš, ki je spomladi zbral 11 nastopov. Še vidnejšo vlogo na zelenici ima Senijad Ibričić. Najizkušenejši član rumene zasedbe je v Sežani presegel magično mejo, saj je v dresu Domžal zbral že več kot 10 tisoč ligaških minut. V letošnji sezoni je izpustil zgolj eno tekmo.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Radivoj Bosić in Timi Max Elšnik

Nogometaši Olimpije v nedeljskem obračunu z Aluminijem niso v celoti izkoristili sobotnega poraza Maribora. Dvoboj s Kidričani se je končal brez zmagovalca, ljubljanska prednost na vrhu lestvice pa zdaj znaša pet točk. Štajerci bodo tudi v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije igrali dan prej, zmaje pa v sredo čaka zahtevno gostovanje v Domžalah. Ljubljančani se sicer ne uvrščajo v vrh lestvice gostujočih tekem - več točk od zeleno-belih so na gostovanjih nabrali Mariborčani, Sobočani in Domžalčani -, kljub temu pa imajo z gostovanji ob Kamniški Bistrici dobre izkušnje. Jeseni so sicer izgubili in Domžale petič zapuščali poraženi, so pa doslej dobili 15 od 23 tekem na zelenici rumenih. Se bo števec zmag v Domžalah premaknil tudi po sredinem srečanju?

Matic Fink, branilec Olimpije: "Igrati moramo zbrano od vsega začetka, ker vemo, kaj je v igri. Odločala bo vsaka malenkost. Samo boj nam bo prinesel želeni cilj. Kot pravi trener, gremo tekmo po tekmo. Jutri so na sporedu Domžale, potem bomo razmišljali o derbiju."

Vujadin Savić, branilec Olimpije: "Imamo pet točk prednosti in moramo pozabiti na srečanje z Aluminijem ter se osredotočiti na Domžale, da jih premagamo. Potem pa sledi derbi, ki bo za nas tekma sezone."

Kdo je vroč?

Goran Stanković bo ob Radivoju Bosiću zaradi prepovedi igranja pogrešal še Timija Maxa Elšnika. Ljubljanski kapetan si je v spopadu z Aluminijem prislužil deveti rumeni karton, zato bo moral strateg Oimpije na sredini igrišča poiskati novo rešitev. Nino Pungaršek je spomladi že pokazal nekaj dobrih predstav, nazadnje se je izkazal v obračunu s Koprom. Lahko prav nekdanji član celjskega kluba nadomesti vsestranskega kapetana?

Ali ste vedeli?

Razplet spopada ob Kamniški Bistrici bo za Ljubljančane pomemben tudi zaradi prihajajočega derbija z Mariborom. Vodilni ekipi prvenstva se bosta v Ljudskem vrtu udarili v nedeljo, zato pristaši obeh klubov počasi že pogledujejo na seznam preostalih tekem. Olimpija bo v končnici prvenstva gostovala v Celju, gostila Tabor in sezono zaključila z mestnim derbijem v Šiški. Maribor v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije pričakuje Gorico, nato gostuje v Kopru, v zadnjem krogu pa se bo doma pomeril z Muro. Prav Sobočani so tihi zasledovalci vodilni dvojice, Prekmurce pred gostovanjem v Kopru čakajo še tekme s Koprom, Bravom in Aluminijem.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani ugnali bledo Olimpijo
    Nogometaši Domžal so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 2:0 (2:0).

DELI NA