24.08.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Olimpija

Prva liga Telemach, 1. krog

DOMŽALE - OLIMPIJA LJUBLJANA

14. avgust 2021, ob 17:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- sezonske vstopnice
- pogoj PCT

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčane zaradi poletnih evropskih obveznosti čakata še dve zaostali obveznosti iz uvoda letošnjega prvenstva, prva že v sredo, ko ob Kamniški Bistrici gostuje ranjena Olimpija. Zmaji se bodo v Domžalah pobirali po porazu v mestnem obračunu, rumeni pa so s prvo ligaško zmago sezone okrepili svojo samozavest. Moštvo trenerja Dejana Djuranovića je v Kidričevem slavilo tesno, a močno potrebno zmago, zmagovalca pa je v svojem slogu odločil kapetan Senijad Ibričić. Dvakratni državni prvaki bodo skušali v sredo povezati še drugo zmago v nizu ter podaljšati uspešno serijo v spopadih s sosedi iz prestolnice.

Tilen Klemenčič, branilec NK Domžale: "Tekma z Olimpijo je povsem nova zgodba. Nismo najbolje odprli nove ligaške sezone, zmaga proti Aluminiju pa nam je vlila prepotrebne samozavesti. Na drugi strani je Olimpija uspela preskočiti prvo evropsko oviro, slavila je tudi na derbiju, zadnji tedni pa niso ravno najboljši. Zagotovo bomo oboji želeli vzeti tri točke, zato menim, da bo šlo za zelo zanimivo tekmo. Pričakujem izenačen dvoboj, ki ga bo odločila uspešnost pred vrati tekmeca. S soigralci bomo zagotovo prišli v priložnosti za zadetek, si pa tudi proti Olimpiji želimo svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno,"

Kdo je vroč?

Senijad Ibričić je po izključitvi v Ljudskem vrtu izpustil dve ligaški preizkušnji Domžal, na petkovi tekmi v Kidričevem pa je znova pokazal, za kako pomembnega člena rumene zasedbe gre. Bosansko-hercegovski vezist je neubranljivo sprožil z več kot 20 metrov in zasedbi Dejana Djuranovića priigral pomembne točke. Ibričić je zdaj sam na drugem mestu večne prvoligaške lestvice strelcev, s 36. zadetkom je iz drugega mesta dokončno izrinil Zlatana Ljubijankića.

Ali ste vedeli?

Dvoboj na Štajerskem je bil nekaj posebnega tudi za Tilna Klemenčiča. Nekdanji član Triglava in Celja je v petkovem večeru odigral stoto prvoligaško tekmo v rumeni opravi, ki jo je prvič oblekel v sezoni 2017/18. Številka bi verjetno bila še višja, če ne bi vsestranski branilec pred meseci staknil težje poškodbe kolena, po kateri se je na igrišča vnovič vrnil v drugi polovici prejšnje sezone.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Savo Milošević po porazu v Šiški ni skrival razočaranja. Zmaji v mestnem spopadu z Bravom niso navdušili, še več, pokazali so bledo predstavo, strateg Olimpije pa je po tekmi dejal, da je razočaran nad odnosom svojih varovancev. Aktualni pokalni prvaki so po Kopru izgubili še z Bravom, če dodamo še zadnjo evropsko preizkušnjo, pa so pred srečanjem v Domžalah sredi serije treh porazov. Ljubljančani obljubljajo, da bodo na gostovanju pri sosedih storili vse, da popravijo vtis in se navijačem odkupijo za slabo nedeljsko predstavo. To ne bo enostavna naloga, saj so "ravbarji" v prejšnji sezoni dobili obe domači tekmi, zeleno-beli pa so brez zmage na treh zaporednih obračunih z Domžalami.

Savo Milošević, trener NK Olimpija: "Edini način za reševanje problemov, ki ga jaz poznam, je delo. V treh dnevih ne moremo narediti veliko, ampak lahko spremenimo odnos, ki ga imamo na igrišču. Dolžni smo dati vse od sebe."

Kdo je vroč?

Olimpija je v Šiški streljala s praznimi naboji, na drugi strani je bil dvakrat nemočen tudi Nejc Vidmar, ki je z nekaj posredovanji preprečil višji poraz svoje ekipe. Izkušeni Ljubljančan se v sredo vrača v mesto, v katerem je pred leti prvič opozoril nase, po odličnih predstavah med vratnicama rumenih pa se je leta 2015 pridružil klubu, za katerega navija že od malih nog. Lahko nekdanjemu klubu zagreni življenje?

Ali ste vedeli?

Že omenjeni Vidmar je letos, po sezoni premora, znova prvi vratar Olimpije. Dvaintridesetletni vratar je šel v šestih letih pri Olimpiji skozi lepe in manj prijetne trenutke, saj je nekajkrat obsedel na klopi, nazadnje v prejšnji sezoni. Izkušeni Ljubljančan je tudi zato potreboval nekaj več časa, da je v dresu Olimpije vknjižil sto nastopov. To se je zgodilo prav na tekmi z Bravom, ki pa je Vidmar ne bo ohranil v najlepšem spominu.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.08.2021 | Prva liga Telemach
    Slavje Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 1. kroga Prve lige Telemach izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:2 (0:1).

DELI NA