09.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Olimpija

Prva liga Telemach, 35. krog

DOMŽALE - OLIMPIJA

13. maj 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Zeni Husmani, Jošt Pišek

Na veliko veselje nevtralnih ljubiteljev slovenskega nogometa je dva kroga pred koncem sezone ena evropska vozovnica še na voljo. Tako je hotela usoda in tako je hotela rumena družina, ki je prejšnji teden gostovala na Obali. Gostitelji so imeli na razpolago zaključno žogico, da bi si naposled zagotovili evropsko poletje, a je niso izkoristili. Ravno nasprotno: četa Simona Rožmana je po turbulentni tekmi domov odnesla vse tri točke in za Koprčani zdaj zaostaja le še za eno. Ravbarjem tako v soboto, ko jih čaka derbi Ljubljanske kotline, ne bo primanjkovalo motivacije. Bodo dovolj zagnani, da vzamejo mero državnim in pokalnim prvakom?

Benjamin Markuš, vezist NK Domžale: ''Vsi vemo, kaj je letos uspelo Olimpiji. Osvojili so dvojno krono. To pomeni, da premorejo veliko kvalitete, a mi bomo šli v tekmo tako kot na zadnjih medsebojnih obračunih, ko smo se jim dobro postavili po robu. Tudi tokrat bomo upali na tri točke.''

Kdo je vroč?

Za izbruh veselja na domžalski klopi je po dobri uri igre poskrbel Jošt Pišek, ki je domačega vratarja ugnal z natančnim strelom z razdalje. Simon Rožman tokrat ne bo mogel računati na mladega vezista, a ima za doseganje zadetkov na voljo dovolj kvalitetnih alternativ. V prvi vrsti sta to Franko Kovačević in Bartol Barišić, ki sta za zmago na Obali prispevala vsak po en zadetek. Bo hrvaški tandem prevelik zalogaj za zmaje?

Ali ste vedeli?

Jon Gorenc Stanković se je iz Domžal v Dortmund preselil pred skoraj desetimi leti, nakar ga je pot iz tamkajšnje Borussie vodila v angleški Huddersfield. Leta 2020 je oblekel dres Sturma iz Gradca, pred dnevi pa je skupaj s soigralci, med katerimi je še en znanec slovenskih zelenic Tomi Horvat, po petih letih osvojil naslov avstrijskih pokalnih prvakov. V finalu, ki ga je gostil Celovec, so Gradčani z 2:0 premagali dunajski Rapid.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Če bodo Domžalčani v soboto »grizli travo«, bo zgodba v ljubljanskem taboru tokrat bržkone povsem drugačna. Olimpija je namreč v letošnji sezoni že dosegla vse, kar se je doseči dalo. Potem ko si je pred tedni zagotovila naslov državnih prvakov, je v soboto dvignila še slovenski pokal. Slavje večnih rivalov so morali iz prve vrste znova spremljati Mariborčani, ki so letos neustavljivi četi Alberta Riere premoč priznali po trilerju v podaljšku. Zadnja dva prvenstvena kroga bosta za Ljubljančane tako bolj kot ne protokolarna, na drugi strani pa jih bodo domačini lačni zmage in točk. Kako resno se bo zasedba iz prestolnice lotila rumenega izziva?

Justas Lasickas, branilec NK Olimpija: "Domžale so dobra ekipa, vsi naši letošnji dvoboji so bili precej odprti in imeli veliko zadetkov. Na prejšnji tekmi v Stožicah smo se naučili, da moramo bolj nadzorovati igro in da ne smemo puščati, da nam uhajajo. Najti moramo dobre poteze, ki smo jih delali čez sezono, in jih jutri pokazati na igrišču."

Kdo je vroč?

Ko je Bojan Mertik v 130. minuti pokalnega finala pokazal na belo točko, je bilo jasno, kdo bo prevzel odgovornost. Kdo bo tisti, ki bo Olimpiji pristreljal lovoriko. K žogi je stopil Timi Max Elšnik. Kapetan zmajev je imel v zadnjih tednih dovolj vaje v izvajanju najstrožjih kazni: po eno je pospravil v mreži Aluminija in Kopra. Seveda, pritisk je bil tokrat neprimerno večji, a se ljubljanski vezist ni pustil motiti – uspešen je bil še tretjič.

Ali ste vedeli?

Na začetku tedna so Ljubljančani sporočili, da je Marko Ristić s klubom sklenil prvo profesionalno pogodbo. Komaj 18-letni branilec, ki je prvo tekmo v članski konkurenci odigral v osmini finala pokala proti Nafti, bo v prestolnici ostal kar do leta 2027. »Vesel sem, da sem podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo in s tem naredil korak naprej v želeno smer. Zdaj je čas, da pokažem, česa sem sposoben!«

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.05.2023 | Prva liga Telemach
    Tri točke Domžal proti Olimpiji
    Nogometaši Domžal so v 35. krogu Prve lige Telemach premagali Olimpijo z 2:1 (1:0).

DELI NA