17.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Radomlje

Prva liga Telemach, 9. krog

DOMŽALE - RADOMLJE

18. september 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- sezonske vstopnice
- pogoj PCT

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani v knežjem mestu niso nadgradili uspeha, ki so ga pred reprezentančnim premorom dosegli proti Muri. V prvem polčasu so se dvakratni prvaki sicer enakovredno kosali z enkratnimi, a jih je tik pred odmorom presekal evrogol Ivana Božića. Lov na izenačenje, ki je sledil, ni obrodil sadov in rumena družina je še četrtič v sezoni ostala praznih rok. Zdaj jih čaka sosedski derbi z Radomljami, novincem med elito in najbližjim zasledovalcem na lestvici. Mlinarji se bodo v domžalskem parku počutili kot doma – lahko varovanci Dejana Djuranovića popravni izpit položijo tudi brez prednosti (vsaj ne v pravem smislu besede) domačega igrišča?

Alen Jurilj, napadalec NK Domžale:  "Občinski derbi bo na sporedu prvič po zares dolgem času. Nadejam se, da bomo tekmo z Radomljami dobili. To bi nam veliko pomenilo, saj položaj na lestvici v tem trenutku ni najboljši. Obenem ima obračun dodatno težo tudi zaradi navijačev."

Kdo je vroč?

Enes Alić je na levem boku domžalske obrambe že povsem domač. Pred mesecem dni je na Norveškem dosegel častni zadetek ob visokem porazu proti Rosenborgu, tudi prejšnji konec tedna pa je odigral ključno vlogo pri edinem zadetku svoje ekipe. V 10. minuti je pred celjska vrata poslal oster predložek in presenetil Florijana Raduho, ki je še uspel preprečiti najhujše, nekaj sekund zatem pa je bil nemočen.

Ali ste vedeli?

V Domžalah smo spremljali pester zaključek poletnega prestopnega roka. Tik pred zdajci so rumeni dres oblekli Ugwueze Collins, Elijah Chikwado (oba bosta za ravbarje  do konca sezone igrala kot posojena nogometaša nigerijskega Giant Brillars) in Dejan Georgijević (napadalec je zasedbo mostarskega Veleža zapustil v zameno za odškodnino). Med reprezentančnim premorom sta se trojici ob Kamniški Bistrici pridružila še Alen Jurilj in Jovan Zogović.

RADOMLJE

Prepoved nastopa: Rok Jazbec

Nova tekma, stara zgodba. Tako bi lahko, vsaj z radomeljskega gledišča, opisali spopad predzadnje in vodilne ekipe prvenstva. Tako kot teden poprej v knežjem mestu, so bili mlinarji tudi ob Kamniški Bistrici vsaj enakovreden, če ne boljši tekmec, a enostavno niso znali zatresli primorske mreže. In kdor ne da, dobi. Dobili so ga tudi Radomljani in znova dokazali, da jim obrambne naloge letos ne gredo od rok. Kljub dobri podobi so znova ostali brez točk, po osmih krogih pa zasedajo zadnje, deseto mesto na lestvici. Sredi tedna so si s pokalno zmago obnovili načeto samozavest, zdaj pa jih čaka "gostovanje" (ki to ni) v Domžalah. Komu bo pripadel sosedski dvoboj?

Kdo je vroč?

Marko Božić, Avstrijec hrvaških korenin, je v Radomlje z Dunaja prišel poleti. Napadalno usmerjenemu vezistu je Rok Hanžič priložnost dal na prav vsaki tekmi nove sezone. Zaupanje je Božić najprej upravičil s prvencem proti Kopru, sredi tedna pa je svoji novi ekipi priigral zmago v pokalnem tekmovanju. V 73. minuti se je znašel iz oči v oči z novomeškim vratarjem in mu okroglo usnje med nogami poslal za hrbet.

Ali ste vedeli?

Mlinarji so četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Sredi tedna so bili z 2:1 boljši od nekdanjega soligaša iz Novega mesta. Mrežo Krke je v 22. minuti načel Oliver Kregar, sledilo je izenačenje prek Ivana Pranjića, končni rezultat pa je, kot zapisano, postavil Božić. Za napete živce je četrt ure pred koncem z rdečim kartonom poskrbel Rok Jazbec, v nekoliko lepšem spominu bo srečanje ohranil 17-letni debitant Anel Zulić.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.09.2021 | Prva liga Telemach
    Domžalam dvoboj proti Radomljam
    Nogometaši Domžal so v prvi tekmi 9. kroga Prve lige Telemach doma premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (1:0).

DELI NA