11.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Radomlje

Prva liga Telemach, 27. krog

DOMŽALE - RADOMLJE

12. marec 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Senijad Ibričić

Pa so naposled klonile tudi Domžale, do nedavnega zadnji prvoligaš, ki spomladi ni vpisal poraza. Dejana Djuranovića je ugnal nekdanji sodelavec Simon Rožman, a moramo poudariti, da končni rezultat ni odražal dogajanja na igrišču. Rumena družina je bila boljši tekmec, narekovala je ritem, a v nogometu štejejo zadetki. Teh je dosegla premalo za točke in zapravila priložnost, da bi se še nekoliko bolj približala mestom, ki vodijo v Evropo. Četrti Bravo ji tako še naprej beži za tri točke, ravbarjem pa ni naklonjen niti razpored. Potem ko bodo ob Kamniški Bistrici »gostili« Radomlje, jih čakata Olimpija in Maribor. Lahko pozabijo sredin poraz?

Benjamin Markuš, vezist NK Domžale: "Veseli nas dejstvo, da se lahko že takoj odzovemo na poraz v Celju. Tako kot je trener dejal po sredini tekmi, en pozitiven niz se je končal, a kmalu se bo začel nov. Verjamemo v to. Tri zmage in trije remiji so nas približali najboljšim. Z zbiranjem točk moramo nadaljevati že proti Radomljam, ki so proti Kopru malce osvežile zasedbo in nekako že pogledovale k naši tekmi. Zagotovo bo napeto. Gre za sosedski derbi, namere pa so z obeh strani jasne. V tekmo stopamo optimistično naravnani ter samozavestni. Prikazano na igrišču nam namreč daje sigurnost, da lahko pričakujemo dober rezultat."

Kdo je vroč?

Ko se je že zdelo, da je tekma v knežjem mestu odločena, je na prizorišče stopil Emir Saitoski. Osemnajstletni nogometaš iz Severne Makedonije se je v 88. minuti veselil prvega zadetka med elito, še nekoliko bolj navdušujoča pa sta bila preigravanje in predložek Šoštariča Kariča. V dresu Domžal je Saitoski sicer debitiral že v sezoni 2019/20, pol ure pred koncem tekme s Triglavom je v igro vstopil namesto Andraža Žiniča.

Ali ste vedeli?

V sredo popoldne se je domžalski podmladek pomeril z vrstniki iz Ukrajine. Na igrišču z umetno travo sta gostovali selekciji U14 in U17 akademije Ruh. Zasedbo trenutno vodi Vladislav Lungu, nekdanji član Maribora, Celja in Gorice: »Slovenija nas je sprejela zelo lepo. Imam občutek, da celotna država skrbi za nas. Imamo izvrstne pogoje za bivanje. Hvala vsem, ki pomagate. Imate zares veliko srce. Zelo smo zadovoljni, da lahko fantje preko nogometa vsaj za trenutek pozabijo na dogajanje v Ukrajini. Prav zaradi tega si želimo odigrati čim več tekem, opraviti čim več treningov. Ni lahko za vse te mlade igralce. Oddaljeni so od družin, ki se skrivajo v zakloniščih, a prepričan sem, da bo kmalu vse v najlepšem redu.«

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomeljska serija brez poraza je končana, vlogo krvnika je sredi tedna prevzel Koper. Bila je kratka, a sladka: če remijema proti Celju in Radomljam ter trem točkam iz Murske Sobote prištejemo še zmago v Kidričevem, ugotovimo, da je rumeno-črna pomlad kljub vsemu dokaj uspešna. Poleg tega se zdi, da so se mlinarji tekem začeli lotevati s precejšnjo mero zrelosti. Čeprav so manj uspešni v napadu, se lahko pohvalijo z več kot solidno obrambo. Ta jim bo še kako prav prišla v boju za obstanek, ki se znova zaostruje. Sežančani pridno nabirajo točke, znake življenja kaže tudi zadnji Aluminij, Celje je z zmago proti Domžalam spet skočilo na sedmo mesto ...

Nermin Bašić, trener NK Radomlje: "Komaj čakamo tekmo z Domžalami. Skušali bomo nekaj narediti, Domžale so sicer izgubile zadnje srečanje, a vseeno gre za odlično ekipo. Gledalci bodo imeli kaj videti."

Kdo je vroč?

Nermin Bašić je ob močno premešani začetni enajsterici na klopi pustil celo udarno napadalno trojico Guzina – Šarić – Mrkonjić. Prva dva je v igro poslal med odmorom, zadnjega pa slabe pol ure pred koncem. Menjave niso dosegle željenega učinka: rezultat je ostal nespremenjen, rumeno-črni topovi pa so še na tretji zaporedni tekmi ostali hladni. Kdo bo v soboto prevzel odgovornost in končal strelsko krizo mlinarjev?

Ali ste vedeli?

Radomljanom v soboto ne bo treba paziti na Senijada Ibričića. Morda najnevarnejši posameznik v vrstah rumene družine je na obračunu v knežjem mestu namreč videl rdeče. Roberto Ponis ga je v slačilnico poslal nekaj trenutkov pred zadnjim žvižgom, domžalski kapetan pa si je neposredno izključitev prislužil zaradi ugovarjanja. Ker je to zanj že druga tovrstna kazen v letošnji sezoni, bi lahko »odsedel« kar tri tekme.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.03.2022 | Prva liga Telemach
    Radomlje do točke pri Domžalah
    Nogometaši Domžal in Kalcerja Radomelj so se v 27. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA