07.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Radomlje

Prva liga Telemach, 9. krog

DOMŽALE - RADOMLJE

9. september 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- sezonske vstopnice

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžale so imele v ljubljanskem hramu nogometa vse v svojih rokah. Ni veliko manjkalo, pa bi ravbarji vzeli mero sosedom iz prestolnice. Ali pa vsaj točko. In to sosedom, ki so po osmih krogih ne le nepremagani, temveč kar stoodstotni. Tudi potem, ko so pred svojimi gledalci izgubljali že z 0:2. Za obe zasedbi je bila, prelomna 48. minuta, ko so sodniki ob posredovanju VAR-a razveljavili tretji domžalski zadetek. Varovanci Simona Rožmana se še niso dodobra zavedeli, pa je na drugi strani že prišlo do znižanja zaostanka. Sledilo je izenačenje in nato še popoln preobrat, rumena družina pa se bo navijačem za poraz skušala odkupiti na občinskem derbiju.

Mirko Mutavčić, branilec NK Domžale: "Kar nekaj dni smo razmišljali o porazu v Stožicah, a vemo, da se v nogometu vselej hitro ponudi nova priložnost za dokazovanje. Tokrat je to derbi. Sosedski spopad, ki šteje dvojno. Moštvi sta na lestvici izenačeni, zato lahko pričakujemo zanimivo tekmo, kjer bomo morali biti zbrani od prve do zadnje minute."

Kdo je vroč?

Potem ko je Mirko Mutavčić proti Kopru vpisal prvi nastop za novega delodajalca (Rožman je bočnemu branilcu na srečanju s Primorci namenil 12 minut igralnega časa), je nekdanji nogometaš Maribora ravno proti Olimpiji tekmo začel v udarni enajsterici. In že po nekaj trenutkih poskrbel za potezo kroga. S kakšnih dvajsetih metrov je silovito sprožil proti zeleno-belim vratom in se veselil prvenca med elito.

Ali ste vedeli?

Simon Rožman je na koncu srečanja z Olimpijo v lov na izenačenje poslal Mateja Podlogarja. Izkušeni napadalec je tako vpisal svoj tristoti nastop na prvoligaškem odru. Največkrat je, kakopak, oblekel domžalski dres (152), 96-krat je nastopil za velenjski Rudar, 44-krat za Celje ter 8-krat za kranjski Triglav. Pohvali se lahko tudi z okroglim številom zadetkov: med elito jih je 31-letnik dosegel natanko petdeset.

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Po odličnem začetku nove sezone je mlinarjem zmanjkalo zagona. Poraza v Kopru in Ljubljani, remi brez zadetkov s Sežančani ter, nazadnje, točka proti Bravu, s katero so lahko v rumeno-črnem taboru bolj zadovoljni od tekmecev iz prestolnice. Šiškarji, ki so – za razliko od Radomljanov – svojo krivuljo po slabem uvodu obrnili navzgor, so bili ob Kamniški Bistrici za odtenek boljši tekmec. Bili so bolj ambiciozni, na njihovo polovico pa jih je Nermin Bašić prisilil šele z nekaj menjavami v svoji zasedbi. Deseta točka sezone je bila kljub vsemu dovolj, da so Radomlje na lestvici prehitele občinske rivale, s katerimi se bodo pomerile v petek zvečer.

Kdo je vroč?

Poškodovanega Ivana Ćalušića je na sredini igrišča nekaj dni po podpisu pogodbe nadomestil Samsindin Ouro, a se na debiju ni proslavil. Reprezentant Toga je v 7. minuti pred svojimi vrati izgubil žogo, njegovo ekipo pa je pred zaostankom rešila vratnica. Po odmoru se je podpisal še pod edini rumeni karton na srečanju, nakar ga je v 68. minuti na igrišču zamenjal Madžid Šošić. Bo vezist tokrat bolj razpoložen?

Ali ste vedeli?

Če se Ouro proti Bravu ni izkazal, so Radomljani svojega junaka našli v Esterju Soklerju. Napadalec, ki se je pred leti znašel tudi na radarju ljubljanske Olimpije, je v izdihljajih srečanja s »škarjicami« poravnal izid. Za 23-letnika je bil to prvi zadetek v rumeno-črnem in enajsti v slovenski prvi ligi. Devet jih je zbral v dresu Celja, od koder je julija prišel v Radomlje, prvega pa je v sezoni 2017/18 dosegel za Krško.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.09.2022 | Prva liga Telemach
    Preobrat Domžal za zmago proti sosedom
    Nogometaši Domžal so v 9. krogu Prve lige Telemach kot domačini premagali Kalcer Radomlje s 3:1 (0:1).

DELI NA