13.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Radomlje

Prva liga Telemach, 27. krog

DOMŽALE - RADOMLJE

15. marec 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Daniel Offenbacher

Zadnji krog tretje četrtine Prve lige Telemach bo postregel tudi z občinskim derbijem. Tako Domžale kot Radomlje v dvoboj vstopajo s popotnico zmage v spopadu z ljubljanskima prvoligaša. Domžalčani, ki so postavljeni v vlogo gostitelja, so v Stožicah s kar štirimi zadetki premagali Olimpijo, tokratni gostje iz Radomelj pa so prav ob Kamniški Bistrici ugnali Bravo. Zasedba trenerja Simona Rožmana kljub zimski pomladitvi ostaja v igri za evropsko vozovnico ter še naprej sledi ritmu Celja in Maribora. Ravbarji so se z visoko zmago v prestolnici nekoliko oddaljili tudi od Mure in Kopra, z učinkovito igro v Stožicah pa so zagotovo še okrepili svojo samozavest. Lahko na krilih skalpa vodilnega kluba lige še tretjič to sezono dobijo sosedski obračun?

Simon Rožman, trener NK Domžale: "Ne obremenjujemo se z lestvico. Še veliko tekem je do konca, smo mirni. Zavedamo se, kaj moramo delati bolje kot ekipa in klub. Smo na pravi poti. Veselimo se vsakega naslednjega treninga. Igralci z veseljem prihajajo na delo. Sam nočem, da ekipa naredi prevelike korake in v Evropo pridemo nepripravljeni. Skušamo pa izkoristiti vse, kar se nam ponudi. Zavedamo se svoje kakovosti."

Kdo je vroč?

Franko Kovačević je bil nesporni junak domžalskega slavja v Stožicah. Hrvaški napadalec je bil nerešljiva uganka za ljubljansko obrambo, po dveh zadetkih in podaji pa je bil pričakovano proglašen za najboljšega nogometaša 26. kroga Prve lige Telemach. Hrvaški napadalec je sredi prvega polčasa izsilil prekršek Matevža Vidovška za najstrožjo kazen, ki jo je sam tudi izvedel in Domžale popeljal v vodstvo. V 36. minuti je bil asistent za gol Žige Repasa, tik pred odmorom pa je zaposlil tudi Slobodana Vuka, ki je zadel za vodstvo z 0:3. Kovačević je v drugem polčasu dokončno odločil tekmo, z osmim golom sezone pa se je na šestem mestu ligaške lestvice strelcev izenačil s Svitom Sešlarjem.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so se v Stožicah uspešno pobrali po izpadu iz pokalnega tekmovanja, čeprav so na Bonifiki odigrali 120 minut nogometa. Srečanje v Ljubljani je od prve minute pričel tudi Slobodan Vuk, ki se je veselil prvega zadetka po tretjem krogu prvenstva, ko je zatresel mrežo Tabora. Napadalec se je z 59. prvoligaškim golom utrdil na vrhu večne klubske lestvice. Dosegel ga je zgolj nekaj dni po tem, ko se je znova posvetil zgolj vlogi nogometaša, saj je med tednom odstopil z mesta predsednika Nogometnega kluba Kamnik.

 

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Olimpije so Radomljam zadali prvi poraz v nadaljevanju sezone, a to ni pretirano potrdlo čete Oliverja Bogatinova. Rumeno-črni so se po ničli v Stožicah znova veselili točk in sploh prve domače zmage v letošnjem prvenstvu. Osrednji junaki preobrata v spopadu z Bravom so bili Filip Čuić, Madžid Šošić in Uroš Korun, avtorji treh zadetkov za nove točke in priključek s sedmim Bravom. Mlinarji so troboj za obstanek v Prvi ligi Telemach z zmago pretvorili v četveroboj, saj za Šiškarji zaostjajo le še dve točki. Pred Radomljani sta do reprezentančnega premora še dve preizkušnji ob Kamniški Bistrici, saj bodo po občinskem derbiju v Domžalah gostili še Maribor. Bodo znova izvlekli celo kožo?

Uroš Korun, branilec NK Radomlje: "Ni pomembno kdo zabije, več šteje, da smo zmagali. Nedeljska zmaga je izredno pomembna za samozavest in ekipo. V enem tednu nas čaka še dve tekmi, pozitivno gremo naprej."

Kdo je vroč?

Dvoboj Radomelj in Brava je postregel z dvema različnima polčasoma, saj so bili v prvem nevarnejši Ljubljančani, gostitelji pa so po izenačenju tik pred odmorom dobili krila za drugi del dvoboja. Oliver Bogatinov je zadel v polno tudi z menjavama, saj je v igro poslal Madžida Šošića in Darlyja Nlanduja, ki sta močno poživila ritem Radomljanov. Dvaindvajsetletni Francoz, sicer produkt Lilla, je pokazal eno najboljših predstav po poletni selitvi v Slovenijo, Šošić pa je po izenačenju Filipa Čuića zadel za domače vodstvo.

Ali ste vedeli?

Rumeno-črni so za prvo veselje na domžalski zelenici potrebovali 13 ligaških preizkušenj, s prvo domačo zmago v letošnjem prvenstvu pa so začelje lestvice domačih tekem prepustili Sežancem. Tabor je na domačem igrišču resda slavil dvakrat, a je ob sedmih porazih le še trikrat remiziral. Radomljani so ob Kamniški Bistrici vknjižili kar osem remijev, zgolj dva pa na gostovanjih, kjer pa so se trikrat veselili polnega izplena. Na gostujoči lestvici je s sedmimi točkami najskromnejši Bravo, Radomljani so doslej nabrali 11 točk.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.03.2023 | Prva liga Telemach
    Sladka zmaga Radomelj proti Domžalam
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v tekmi 27. kroga Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale z 2:1 (1:0).

DELI NA