Pred tekmo: Domžale - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

DOMŽALE - RUDAR VELENJE

 24. februar 2019, ob 15.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečni obisk: 785 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14 let: prost vstop

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani v nogometno pomlad vstopajo z jasno željo, rumeni želijo sezono skleniti na tretjem mestu in si tako spet zagotoviti poletne kvalifikacije UEFA Evropske lige. Prvi nasprotnik moštva Simona Rožmana bodo Velenjčani, ki so prezimili na osmem mestu, v drugem delu prvenstva pa želijo čimprej izplavati iz nevarnih voda. Čeprav so »ravbarji« na lestvici precej višje od Rudarja, so spomini na jesenski poraz v Velenju še vedno precej boleči, Domžalčani pa želijo že ob prvi priložnosti napovedati uspešno pomlad. Dvakratni državni prvak v nadaljevanje prvenstva vstopa z nekoliko spremenjeno zasedbo. Prvi se je poslovil Andraž Kirm, sledili so mu še Agim Ibraimi, Kristijan Šipek, Ruben Belima in Dario Melnjak. Prav slednji je bil izjemno pomembna figura v igri rumenih, ki so s Hrvatovo selitvijo v Turčijo izgubili vsestranskega nogometaša. Kdo bo obul njegove čevlje?

Senijad Ibričić, kapetan in vezist Domžale: »Komaj čakamo, da se začne sezona. Skoraj tri mesece nismo odigrali uradne tekme. Mislim, da smo imeli dobre priprave, da smo jih opravili po svojih najboljših močeh. Sedaj pričakujemo nedeljsko tekmo, ki bo že pokazala, kako smo se pripravili.«

Kdo je vroč?

Senijad Ibričić je bil jeseni prvo ime domžalske zasedbe. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je bil s šestimi zadetki najboljši strelec ekipe, na svoj račun je vknjižil še šest asistenc. Ibričić je bil osrednji akter domžalske igre, vezist pa se je na igrišču odlično ujel s precej mlajšim Adamom Gnezdo Čerinom, ki spada med nogometaše z največjo pretečeno razdaljo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Kako bo dvojec s sredine igrišča deloval v drugem delu prvenstva?

Ali ste vedeli?

Domžalčani so med zimo predstavili četverico novincev. Tilen Pečnik bo zakrpal nastalo luknjo na krilnih položajih, Jure Obšivač in Bruno Ibeh bosta močno orožje v skoku, Krševan Santini pa bo očitno prva izbira med vratnicama. Simon Rožman pa je že med zimo pogledoval tudi v mladinsko šolo. Med najsvetlejše upe Domžal sodi Tamar Svetlin, ki je s klubom sklenil novo pogodbo, mladinski reprezentant Slovenije pa je v pripravah dobil tudi pomembno vlogo na sredini igrišča. Bo spomladi debitiral tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije?

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Kakšna bo nogometna pomlad Rudarja? Velenjčani v drugi del državnega prvenstva vstopajo kot osma ekipa lige, z zgolj tremi točkami več od zadnjega Krškega. Pogled na lestvico razkriva, da se spomladi obeta izjemno zanimiv boj tudi za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije, česar pa si knapi zagotovo ne želijo. Marijan Pušnik želi s svojimi varovanci čimprej pobegniti zasledovalcema z dna lestvice, pri tej nalogi pa bodo Rudarju pomagali tudi trije novinci. V Velenje se je, potem ko v Olimpiji ni dobil priložnosti za igro, vrnil Aljaž Krefl, Velenjčani pa so v prestolnici našli še enega novinca. Tudi Rijad Kobiljar se v zmajevem gnezdu ni prebil do minutaže, na Norveškem pa se je s podobnim scenarijem soočal visokorasli branilec Marko Ćosić. Velenjčani so se jeseni soočali tako z luknjasto obrambo kot neučinkovitostjo v fazi napada, a so omenjene težave, glede na pripravljalne tekme, očitno preteklost.

Kdo je vroč?

Velenjčani so se v pripravljalnem obdobju merili tudi s četverico prvoligaških tekmecev. Pušnikova četa je izgubila z Mariborom in Gorico, remizirala s Triglavom ter premagala Aluminij. Mrežo Kidričanov je zatresel tudi Žiga Škoflek, ki je na pripravljalnih preizkušnjah dosegel šest zadetkov, dobro formo pa je potrdil s štirimi goli na zadnjih štirih srečanjih. Bo vajo ponovil tudi na nedeljski tekmi ob Kamniški Bistrici?

Ali ste vedeli?

Tako kot v Kidričevem, Kranju in Novi Gorici so se tudi v Velenju odločili za povratek starega znanca kluba. Med knape se je po treh in pol letih vrnil Aljaž Krefl, na katerega v Ljubljani niso več računali. Bočni branilec je imel po selitvi med zmaje precej težav s poškodbami, po katerih ni več dočakal priložnosti v zelenem dresu, Olimpija pa ga je v lanski sezoni posodila Spartaku iz srbske Subotice. Krefl je v dresu Olimpije odigral 22 tekem, spomladi bo kariero skušal oživeti pri matičnem Rudarju, za katerega je v preteklosti že zbral 64 nastopov.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.02.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Šestica Domžal proti Rudarju
    Nogometaši Domžal so v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 6:2 (1:0).

DELI NA