Pred tekmo: Domžale - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

15. oktober 2016, ob 17:00: DOMŽALE - RUDAR VELENJE

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev  (povprečen obisk: 1.417 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Matija Širok

Izredno zanimiv dvoboj bomo po dvotedenskem reprezentančnem premoru spremljali tudi ob Kamniški Bistrici. Domžalčani bodo po porazu v Ljudskem vrtu, kjer so se predvsem v prvem polčasu predstavili v izjemno dobri luči, pričakali Velenjčane, ki so pred premorom prikazali nekaj dobrih predstav. Knapi bodo v Domžalčane pripotovali s prvim strelcem Prve lige Telekom Slovenije, a se bo gostujoča obramba soočala z najboljšim napadom prvenstva. Rumeni so pod vodstvom trenerja Simona Rožmana prebudili napad, nevarni pa bodo tudi za gol Rudarja, ki ga je v zadnjih tekmah čuval Matej Radan. Slednji je dvakrat klonil tudi v avgustovskem dvoboju v Velenju, ko sta mrežo domačih zatresla Benjamin Morel in Juninho. Francoz je medtem še drugič zapustil domžalski Športni park, Brazilec pa je zaradi poškodbe kolena že zaključil z jesenskim delom sezone. Ob Juninhu pa Rožman ne more računati niti na porumenelega Matijo Široka.

Simon Rožman, trener Domžal: »Lepo se je ozreti na prve tri tekme na našem stadionu, vendar to ne pomeni, da nam bo v prihodnje karkoli podarjeno. Še več, omenjeni rezultati so le dodatno opozorilo za nasprotnike. Domače igrišče in domača publika, ki iz tekme v tekmo bolje sodeluje z nami, nas silita k temu, da smo še boljši, agresivnejši, napadalnejši, si ustvarjamo več priložnosti in nasprotnika držimo daleč od svojega gola. Ko smo za to nagrajeni z rezultatom in veliko goli, je zelo lepo biti del te zgodbe.«

Jan Repas, vezist Domžal: »Vsaka tekma je zgodba zase in zagotovo ne bomo na vsaki dosegli toliko golov. Rudar je kakovostna ekipa in čaka nas trd boj. V vsako tekmo se podajamo z istim razmišljanjem in vedno so cilj vse tri točke.«

Kdo je vroč?

Eden od adutov trenerja Simona Rožmana v fazi napada bo tudi Elvis Bratanović. Bivši napadalec velenjskega Rudarja bo še drugič po povratku v domovino zaigral proti moštvu, v katerem je dočakal člansko priložnost. Nekdanji knap je po prestopu v Domžale dosegel dva zadetka, po enkrat je bil uspešen v pokalnem tekmovanju in državnem prvenstvu, dobro formo pa je potrdil tudi v pripravljalni tekmi s Krko. Domžalčani so Novomeščanom zabili kar šest zadetkov, Bratanović se je podpisal polovico le-teh.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so v 12 krogih zabili 25 zadetkov in se lahko z nekaj več kot dvema zadetkoma na tekmo ponašajo z najbolj učinkovitim napadom lige. Ob tem pa se lahko domžalska zasedba ponaša še z enim dosežkom, saj so dvakratni državni prvaki edini, ki so v uvodni tretjini Prve lige Telekom Slovenije pot do gola nasprotnika našli na vseh 12 obračunih. Največ težav z doseganjem zadetkov imata oba novinca, Radomlje so brez doseženega gola ostale na sedmih tekmah, Kidričani so igrišče osemkrat zapustili brez gola v nasprotnikovi mreži.

 

RUDAR:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani so tik pred oktobrskim reprezentančnim premorom ujeli odlično formo. Knapi so se z dobro predstavo proslavili že v domačem obračunu z Mariborom, proti kateremu so sicer iztržili remi, točko pa so varovanci trenerja Slobodana Krčamarevića še nadgradili z izjemno učinkovito predstavo na koprski Bonifiki. Na slovenski Obali so zeleno-črni zabili kar štirikrat, s trojčkom se je izkazal Dominik Glavina, ki se je s sedmimi zadetki zavihtel tudi na vrh ligaške lestvice strelcev. Dobro formo je v tekmah pred premorom pokazal tudi Bojan Vručina, saj je izkušeni hrvaški napadalec najprej zadel že proti Mariboru, teden dni kasneje pa je s silovitim udarcem načel še mrežo Kopra. Je hrvaški dvojec ohranil dobro formo? Za nameček v ozadju na svojih pet minut čaka tudi John Mary, s štirimi goli drugi strelec moštva, ki je med premorom z Rudarjem pogodbo podaljšal še za eno leto.

David Kašnik, branilec Rudarja: »Dobro smo izkoristili premor in lahko z optimizmom gremo v Domžale. Verjamem, da bomo to, kar smo počeli na treningih, pokazali na tekmi. Verjamem, da bomo odigrali dobro tekmo in v Velenje prinesli ugoden rezultat.«

Anže Pišek, vezist Rudarja: »Med reprezentančnim premorom smo dobro trenirali in se pripravljali na sobotno tekmo. Z optimizmom odhajamo v Domžale in se nadejamo pozitivnega rezultata!«

Kdo je vroč?

Dominik Glavina je v zadnji tekmi pred oktobrskim odmorom eksplodiral in nase opozoril s tremi zadetki za hrbtom koprskega vratarja Vasje Simčiča. Mlajši od bratov Glavina, starejši Denis je bil v lanski sezoni nekaj časa član Zavrča, se je v Velenje preselil poleti, potem ko je v minuli sezoni nosil dres Interja iz Zaprešića. Da je v slovenskem prvenstvu zadihal s polnimi pljuči, ni potrebno poudarjati, s sedmimi zadetki pa je že presegel strelski izkupiček zadnjih dveh sezon, ko je za Slaven in Inter skupno dosegel pet zadetkov.

Ali ste vedeli?

Dominik Glavina je v Kopru poskrbel za prvi »hat-trick« v letošnji sezoni. 23-letni napadalec je bil šele prvi po Mateju Podlogarju, ki se je v dresu Rudarja razveselil treh zadetkov na eni tekmi. Sedanji napadalec Celja se je pod tri gole Rudarja podpisal 20. maja 2012, ko so knapi s 5:2 premagali lendavsko Nafto. Podlogar je za tri zadetke potreboval vsega šest minut, v 12. minuti je zadel za 2:0, v 18. minuti je po še dveh golih Ljubljančana na semaforju kazalo že 4:0 v korist domačih.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale z novo zmago
    Nogometaši Domžal so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:1 (0:0).

DELI NA