Pred tekmo: Domžale - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

DOMŽALE - CB24 TABOR SEŽANA

20. september 2020, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalska zasedba se je v knežjem mestu razveselila prve zmage v letošnji sezoni. Rumena družina je bila boljša od aktualnega državnega prvaka, ki mu v uvodu državnega prvenstva ne gre. Mlačno so novo sezono odprli tudi Domžalčani, ki so najprej izgubili z Bravom, v dvoboju z Mariborom pa so prišli do točke. Podoba Domžalčanov je bila v Celju boljša, varovanci Dejana Djuranovića pa so s prvo zmago ostali v stiku z vrhom lestvice. Rumeni so bili med tednom uspešni tudi v prvem krogu Pokala Pivovarna Union, s pol ducata zadetkov so odpravili tretjeligaško Ilirijo. Znova je v polno meril tudi vroči Dario Kolobarić, ki bo nevaren tudi za gol Tabora, naslednjega tekmeca čete Dejana Djuranovića. Kdo se bo veselil ob Kamniški Bistrici?

Dejan Djuranović, trener Domžal: "Zmaga je izredno pomembna, saj smo z njo ostali v zmagovalnem razpoloženju. Sedaj se lahko v miru pripravljamo na domačo tekmo s Taborom, na kateri si želimo nadaljevati v takšnem ritmu. Nasprotnik je pred kratkim doživel spremembo na trenerski klopi, zato gre pričakovati malce drugačno podobo moštva, toda ponovno igranje pred domačimi gledalci moramo pravilno izkoristiti in zabeležiti nov uspeh."

Kdo je vroč?

Dario Kolobarić je v uvodnem delu sezone najbolj vroče železo domžalskega moštva. Mladi Idrijčan je v polno meril na vseh štirih uradnih preizkušnjah, ob treh ligaških zadetkih je v sredo dvakrat zatresel tudi mrežo Ilirije. Robustni napadalec z dolgim korakom izstopa tudi s fizično močjo, pri 20 letih pa postaja eden od vidnejših članov ekipe. Dejan Djuranović, ki ga je že pozimi odpeljal na kaljenje v Dob, mu zaupa, napadalec pa za zdaj izpolnjuje pričakovanja trenerskega štaba.

Ali ste vedeli?

Zeni Husmani je v Celju prvič zaigral od prve minute, v sredo pa je pričel tudi pokalni obračun z Ilirijo. Makedonec albanskega porekla, ki pa je odrasel v hrvaškem Kninu, se je v začetku leta vrnil ob Kamniško Bistrico in znova postal pomemben člen domžalskega moštva. Obrambno naravnani vezist je v rumenem dresu zbral že 156 ligaških nastopov, kar je dovolj za sedmo mesto večne klubske lestvice. V nedeljo pa lahko skoči na šesto mesto večne klubske lestvice minutaže nogometašev. Do Darka Zeca, s katerim se je v sredo meril v Šiški, ga loči zgolj osem minut.

 

TABOR

Prepoved nastopa: Dino Stančič

Tabor je med septembrskim reprezentančnim premorom "prodal" še drugega trenerja po preboju v Prvo ligo Telekom Slovenije. Andrej Razdrh se je v jesenskem delu minule sezone preselil prav v Domžale, Mauro Camoranesi pa je po uveljavitvi na sežanski klopi postal strateg Maribora. Kraševci so na klop posadili Gorana Stankovića, Ljubljančan pa se je ob prvoligaškem krstu veselil velike zmage. Sežanci so z igralcem manj - že v 29. minuti si je drugi rumeni karton prislužil domačin Dino Stančič - premagali Kidričane in vknjižili še drugo domačo zmago. Tabor je v minuli sezoni na domači zelenici dvakrat vzel mero tudi Domžalčanom, ki pa so z enako mero vrnili ob Kamniški Bistrici. Kakšen bo nedeljski razplet?

Kdo je vroč?

V dvoboju z Aluminijem se je z nekaj posredovanji izkazal Jan Koprivec, prvič po selitvi v Slovenijo pa je nase opozoril Aldair. Občasni reprezentant Gvineje Bissau je v 33. minuti izsilil prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je v gol pretvoril Mario Babić. Nizkorasli, a hitri nogometaš se je po dobri uri igre veselil še prvenca v Prvi ligi Telekom Slovenije, s svojo igro in hitrim korakom pa je močno spomnil na Rodrigueja Bongonguija. Bo na Portugalskem rojeni 28-letnik nevaren tudi za gol Domžal?

Ali ste vedeli?

Mrežo Aluminija so zatresli Mario Babić, Aldair in Marsel Stare, ki je bučno proslavil zadetek za potrditev domače zmage. Veselje je bilo razumljivo, saj je mladenič dosegel prvi gol po poškodbi kolena. Dvajsetletnik je v mladinskih kategorijah igral prav za Domžale, na Kras pa se je preselil sredi leta 2018 in Taboru pomagal do preboja med prvoligaše. V začetku minule sezone je zaigral v prvem krogu, a je tekmo z Aluminijem po poškodbi kolena sklenil predčasno. Pred dnevi se je na tekmi s Koprom vrnil v tekmovalni ritem, v dvoboju s Kidričani pa se je veselil prvoligaškega prvenca.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Druga zaporedna zmaga Domžal
    Nogometaši Domžal so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali sežanski Tabor s 3:1 (1:1).

DELI NA