Pred tekmo: Domžale - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

DOMŽALE - CB24 TABOR SEŽANA

21. februar 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Že med premorom je bilo jasno, da Domžalčane čaka lepa pomlad. Na pripravljalnih tekmah so naravnost blesteli, prvi spomladanski obračun pa se vendarle ni končal po njihovih načrtih. Vijoličasti skalp jim je v drugem polčasu zdrsnil iz rok, v toliko večje zadoščenje pa je bilo zato varovancem Dejana Djuranovića zasluženo slavje v knežjem mestu. Gostitelje so presekali z ekspresnim zadetkom, drugi (in zadnji) žebelj v krsto svoje ekipe pa je po predložku Zenija Husmanija zabil nesrečni Matic Vrbanec. Celjanov so se ravbarji tako vsaj za nekaj časa otresli, a ne smejo pozabiti na Tabor in Bravo, ki sta nevarno blizu. Prvi v nedeljo gostuje ob Kamniški Bistrici. Bo odnesel celo kožo?

Dejan Djuranović, trener NK Domžale: "Sledi nova tekma v nizu. Začeli smo dobro, moštvo je v odličnem stanju in vsaka naslednja tekma je zagotovo najpomembnejša. Razmišljamo postopoma, ne prehitevamo. Na Tabor se bomo pripravili kot na Maribor in Celje. Na nedeljskem srečanju si želimo ponoviti uvodni predstavi in prikazano na igrišču potrditi s pravim rezultatom. Ciljev ne skrivamo, napadamo tri točke in od tega ne odstopamo."

Kdo je vroč?

Tilen Klemenčič se je po dobrem letu odsotnosti na nogometne zelenice vrnil v velikem slogu. Petindvajsetletnik je tekmo začel na položaju desnega bočnega branilca, čeprav se načeloma bolje znajde v osrčju zadnje vrste. To ga ni motilo v drugi minuti, ko je bil ob pravem času na pravem mestu in odbitek pospravil v domačo mrežo. V izdihljajih srečanja je mesto na igrišču zaradi krčev prepustil Denisu Adamovu - bo tokrat dovolj svež za vseh 90 minut?

Ali ste vedeli?

Grega Sorčan se vrača v Novo Gorico. Štiriindvajsetletni čuvaj mreže bo kot posojen nogometaš Domžal sinje modri dres nosil do konca aktualne sezone. V karieri ga je sicer oblekel že 164-krat, nazadnje leta 2019, po izpadu Gorice v drugo ligo pa se je pridružil Domžalčanom. Hkrati s Sorčanom se od rumene družine začasno poslavljajo še Žiga Repas, Jošt Pišek, Žiga Dajčman in Ivan Makovec, ki se bodo spomladi kalili pri Dobu.

 

TABOR

Prepoved nastopa: Antoine Makoumbou

Tabor v drugi polovici prvenstva še ni našel prave forme. Najprej so bili za češnje usodni Šiškarji, iz Murske Sobote so rdeče-črni točko odnesli kar nekoliko srečno, tudi na domačem terenu pa so bili pretekli konec tedna slabši tekmec. Vajeti so prepustili gostom iz Kidričevega, nekaj več so pokazali šele v drugem polčasu. Bleda predstava proti predzadnji ekipi lige je zadostovala za remi (z delitvijo točk bodo zagotovo manj zadovoljni Kidričani), hkrati pa predstavlja razlog za skrb pred potjo v Domžale. Tam se je, zanimivo, doslej prav vsakič razpletlo v korist gostiteljev, ki so te dni še posebej razigrani. Lahko četa Igorja Božiča vendarle pride do zgodovinskih točk?

Kdo je vroč?

Po odsluženi kazni je bil pretekli konec tedna sežanski napad močnejši za Aldairja Djaloja. Nizkorasli napadalec je znova dokazal, da gre za enega ključnih mož rdeče-črnih: s kakšnih dvajsetih metrov je z natančnim strelom izničil kidriško vodstvo. Za Portugalca je bil to peti zadetek v letošnji sezoni, na klubski lestvici strelcev je s šestimi nekoliko višje le Christos Rovas. Bo tako tudi po obračunu z Domžalčani?

Ali ste vedeli?

Sežančani so pred dnevi potrdili govorice. Na Krasu se bo vsaj do konca sezone mudil Mathias Pogba. Napadalec zvenečega imena – gre za brata razvpitega Paula Pogbaja – je pred prihodom v Slovenijo pol leta igral za španskega tretjeligaša Racing Murcio. Poleg pestre klubske kariere (zamenjal je kar 11 ekip), se lahko robustni 30-letnik pohvali še s petimi nastopi za izbrano vrsto Gvineje. Bo prvega v rdeče-črnem vpisal že v nedeljo?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Preobrat Domžal za tri točke
    Nogometaši Domžal so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB24 Tabor Sežano z 2:1 (0:1).

DELI NA