11.02.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Tabor

Prva liga Telemach, 21. krog

DOMŽALE - CB24 TABOR SEŽANA

12. februar 2021, ob 15:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- polsezonska vstopnica
- pogoj PCT
- omejeno število gledalcev

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Olimpije in Mure so med tednom odigrali zaostalo srečanje, konec tedna pa se v boj za prve točke v letu 2022 podajajo še preostali prvoligaši. Domžale v uvodnem srečanju 21. kroga Prve lige Telemach gostijo ekipo Tabora. Dvoboj spodnje polovice lestvice bo pomemben za ene in druge, šestouvrščeni Domžalčani pa bi se z zmago močno približali Sobočanom. Rumeni so v jesenskem delu prvenstva zbrali 23 točk, šest manj kot aktualni državni prvaki. Četa Dejana Djuranovića se želi povzpeti višje na lestvici, rumeni pa imajo spomladi svojo računico tudi v pokalnem tekmovanju, ki predstavlja dobesedno bližnjo do evropske vozovnice.

Benjamin Markuš, vezist NK Domžale: "Spomladanski del prvenstva odpiramo na domačem igrišču, kar nam zagotovo odgovarja. Tabor dobro poznamo, gre za čvrstega nasprotnika, ki vedno vztraja do konca. Pred odhodom na odmor so imeli dolg niz brez zmage, a kljub temu niso daleč od varnejših, višjih mest. Tekme si bodo v naslednjih tednih hitro sledile, priložnost bo torej za vsa moštva ogromno. Izkoristiti bo potrebno dobro delo iz pripravljalnega obdobja in že takoj napasti vse tri točke. Leto želimo odpreti z zmago, se približati vodilnim in nato v istem ritmu nadaljevati vse do konca." 

Kdo je vroč?

Domžalske priprave so v rezultatskem pogledu postregle s precej nihanji. Dvakratni državni prvaki so uvodoma premagali Rijeko, nato izgubili z Dinamom in zabeležili še nekaj skromnejših rezultatov. Rumeni so po zmagi nad češkim prvoligašem Slovackim napolnili še mrežo Rudarja iz Prijedora. Mreža bosansko-hercegovskega prvoligaša se je tresla sedemkrat, s tremi zadetki se je izkazal Dejan Georgijević. S skupno šestimi goli se je prebudil tudi Arnel Jakupović.

Ali ste vedeli?

Ob Kamniški Bistrici pozimi niso posegli po kadrovskih rošadah. Ob Gregi Sorčanu, ki že nekaj časa ni bil v načrtih Dejana Djuranovića, je domžalska obramba izgubila Damjana Vukliševića. Novincev ni, se je pa moštvu pridružilo nekaj obetavnih mladincev. Izpostaviti velja Mitjo Ileniča, ki je več kot 19 let mlajši od kapetana Senijada Ibričića, ob njem pa so na pripravljalnih tekmah vidno vlogo igrali še Mark Strajnar, Nikola Jovićević in Nick Perc.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Tudi v Sežani po rezultatsko nezadovoljivi jeseni niso sprejemali paničnih odločitev. Dušan Kosić uživa podporo vodstvo kluba in športnega direktorja Davorja Škerjanca, ki je trenerja podpiral tudi med serijo porazov. Kraševci bodo skušali odmisliti niz sedmih zaporednih porazov, ki je trajal vse od sredine oktobra pa do pričetka prvenstva. Je pa Tabor neugodno tradicijo rezultatov prekinil na zadnji tekmi pred zimskim premorom, ko se je Kosić s svojimi varovanci veselil skalpa kluba, ki ga je v sezoni 2019/20 popeljal do naslova državnih prvakov. Sežanci želijo v tem slogu nadaljevati, saj jih po tekmi z Domžalčani čakata spopada z Olimpijo in Mariborom.

Fahd Ndzengue, napadalec NK Tabor: "V drugem delu sezone moramo napredovati in se povzpeti po lestvici, saj mislim, da si zaslužimo končati višje, kot smo sedaj. Moj načrt je pomagati ekipi do tega cilja, zadeti čim več golov in biti nasploh pomemben člen v ekipi."

Kdo je vroč?

Fahd Ndzengue je bil edini nogometaš iz slovenske lige, ki je bil član ene od reprezentanc na afriškem pokalu. Izbrana vrsta Gabon, član katere je tudi nogometaš Tabora, se je neporažena prebila v osmino finala, tam pa je morala priznati premoč Burkine Faso. Enaindvajsetletnik, ki je jeseni dosegel dva zadetka, ni dobil priložnosti za igro. Naslova afriškega prvaka so se razveselili Senegalci.

Ali ste vedeli?

Kras sta pozimi zapustila dva nogometaša. Ignacio Guerrico se je ob zamenjavi z Vidom Kodermanom vrnil v Ljudski vrt, Sežano pa je po jesenskem delu sezone zapustil Dominik Mihaljević. Sedemindvajsetletni Zagrebčan se je Taboru pridružil sredi poletja 2019, v tem času pa je za Tabor odigral 76 prvoligaških tekem. Krilni igralec se s tem nahaja na samem vrhu večne prvoligaške lestvice, a Hrvatu za ovratnikom s tekmo manj diha Marko Ristić. Ob Vidu Kodermanu, posojenemu članu Maribora, sta se v Sežano preselila še Mateo Monjac in Altin Kryeziu.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.02.2022 | Prva liga Telemach
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 21. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA