28.07.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Tabor

Prva liga Telemach, 9. krog

DOMŽALE - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

30. julij 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- sezonske vstopnice

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Od desetih tekem, ki smo jih videli v dosedanjem delu sezone, je bila brez dvoma najboljša tista med Muro in Domžalami. Pretekli konec tedna smo na svoj račun prišli predvsem nevtralni ljubitelji nogometa. Na drugi strani se tisti, ki jim srce bije za rumene ali črno-bele, v nedeljo zvečer niso mogli sprostiti. Po vodstvu domačinov so videli preobrat in visoko prednost gostov, ki je nato skopnela, na koncu pa so se Sobočani veselili celo zmage. Triler na Fazaneriji se je za ravbarje v točkovnem smislu končal klavrno, a ima Simon Rožman pred dvobojem s Taborom dovolj razlogov za optimizem – njegovi varovanci so se predstavili v solidni luči.

Arnel Jakupović, napadalec NK Domžale: "Tabor je imel nekaj težav v preteklih tednih oziroma mesecih. Po zagotovljenem obstanku v ligi so nato malce zadihali, sicer izgubili veliko pomembnih členov, toda prišli so novi kvalitetni obrazi. Na zadnji tekmi proti Olimpiji so minimalno klonili. Dobro so se upirali, enako je bilo na uvodni tekmi s Koprom. Tabor bo tokrat napadal, v gosteh so bili vselej zahteven tekmec, na domači tekmi pa smo doslej bili veliko uspešnejši. Ta trend se mora nadaljevati."

Kdo je vroč?

Prvega od dveh preobratov, ki smo jima bili priča na ravnici, je zrežiral Mark Strajnar. V 27. minuti je po predložku Jakupovića v prazno »odplaval« Matko Obradović, darilo domačega čuvaja mreže pa ni presenetilo 18-letnega branilca v vrstah Domžal, ki se je razveselil svojega prvega zadetka med elito. Tekma z Muro je bila prelomna tudi za njegovega partnerja v obrambi: Andraž Žinič je vpisal 5000. prvoligaško minuto.

Ali ste vedeli?

V zadnjih dneh so se na Apeninski polotok odpravili kar trije člani domžalske nogometne šole. Že konec junija se je Empoliju pridružil 17-letni Lovro Štubljar, prvi vratar mladinske selekcije rumene družine, zdaj pa sta se mu v elitnem italijanskem tekmovanju pridružila še Luka Mlakar in Lovro Golič. Oba 16-letnika (prvi se najbolje znajde v napadu, drugi v zvezni vrsti) je pod svoje okrilje vzela Roma.

TABOR

Prepoved nastopa: /

Olimpija se je v žgočem nedeljskem popoldnevu predstavila v povsem drugačni, morda nepričakovani podobi. Domače nogometaše, ki so (morda upravičeno) pričakovali nekoliko bolj pohlevne zmaje, je presenetila dinamična, razigrana ljubljanska četa. Vsaj do zgrešene enajstmetrovke je narekovala tempo, ki spričo vročine sicer ni bil na najvišjem nivoju, nato pa so pobudo prevzeli varovanci Dušana Kosiča. Tistih nekaj priložnosti, ki so si jih pripravili, ni bilo dovolj za izenačenje, in Tabor tudi tretji krog Prve lige Telemach pričakuje brez točk na dnu prvenstvene razpredelnice. Se bo rdeče-črna krivulja navzgor obrnila ob Kamniški Bistrici?

Kdo je vroč?

Z vstopom v igro je sežansko igro opazno poživil Nabil Khali. Štiriindvajsetletni Francoz je v 55. minuti na zelenici zamenjal Miloša Savića in že nekaj trenutkov zatem prvič zapretil: iz ugodnega položaja je streljal za las previsoko. V 84. minuti je bil znova blizu, tokrat je oplazil levo vratnico. Vezist, ki je Tabor okrepil le tri dni pred tekmo, je nastope nazadnje zbiral za francoskega petoligaša Saint-Nazaire.

Ali ste vedeli?

Tabor bo skušal s številnimi okrepitvami med drugim zapolniti tudi vrzel, ki jo je v konici napada za seboj pustil Dino Stančič. Prvi strelec Sežančanov v prvoligaškem tekmovanju se je od Krasa poslovil sredi julija; nogometna pot ga je ponesla v Romunijo, kjer je okrepil drugoligaša Csikszeredo. Za zasedbo iz vzhodne Transilvanije igra tudi Klemen Nemanič, še ena nekdanja češnjica. Prva uradna tekma je na sporedu 6. avgusta.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2022 | Prva liga Telemach
    Tabor odgriznil točko Domžalam
    Tabor je z zadetkom Tolića v zadnjih sekundah srečanja odščipnil točko Domžalam.

DELI NA