10.02.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Tabor

Prva liga Telemach, 21. krog

DOMŽALE - CB24 TABOR SEŽANA

12. februar 2023, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani in Sežanci se bodo kot zadnji med deseterico prvoligašev podali v lov na prve točke po zimskem premoru. Rumeni se v pomlad podajajo še z nekoliko mlajšo ekipo, a ob tem niso pozabili na tekmovalne cilje, saj so po 20 krogih v igri za mesta, ki vodijo v mednarodna tekmovanja. Domžalčani so lani ostali brez evropskega nastopa, Simon Rožman pa je po vrnitvi ob Kamniško Bistrico priložnost ponudil tudi zasedbi fantov iz klubske akademije. Med takšne spada tudi Mitja Ilenič, ki pa se je v Prvi ligi Telemach uveljavil že pod taktirko Dejana Djuranovića, pozimi pa se je za zajetno odškodnino prodal v New York City. To ni bila edina zimska prodaja, po zgolj pol leta v domžalskem dresu se je v zameno za odškodnino v Belgijo preselil Ivan Durdov, Enes Alić pa bo kariero nadaljeval na Madžarskem.

Zeni Husmani, kapetan in vezist NK Domžale: "Tabor je pred sezono zagotovo pričakoval drugačen razplet jeseni, a ne glede na to, imajo več kot dovolj časa za dvig. Verjamem, da bodo v tekmo stopili zelo motivirani, sveži, lačni uspeha, ampak gledati moramo nase. Razlike na lestvici so majhne. Pet ekip zgoraj, zadnje tri … le nekaj točk loči moštva in zaradi tega menim, da bo vsak krog napet. Imamo svoje principe v igri in k temu bomo težili. Za začetek se vsekakor nadejam pozitivnega rezultata proti Sežani."

Kdo je vroč?

Odhod Ivana Durdova, ki je še v prejšnji sezoni igral v drugi hrvaški ligi, jeseni pa je za Domžale dosegel sedem ligaških zadetkov, bi lahko predstavljal priložnost za Bartola Barišića. Posojeni napadalec Dinama se je v pripravah dvakrat podpisal pod t.i. “hat-trick”. Najprej je trikrat zatresel mrežo Dekanov, nato pa še gruzijskega Khobija. Rumeni so priprave zaključili z zmago proti Ruhu, v prvi fazi priprav pa so izgubili s Fehervarjem in Varaždinom, mrežo katerega je zatresel Slobodan Vuk. Dolgoletni napadalec Domžal je jesenski poškodbi pripravljen, da obogati svojo zbirko zadetkov.

Ali ste vedeli?

Vse kaže na to, da v nadaljevanju sezone v domžalskem dresu ne bomo spremljali niti Arnela Jakupovića, Janeza Piška in Christiana Schoissengeyrja. Trojica, ki se ji s koncem sezone izteka pogodba, v pripravah ni zaigrala na niti eni tekmi. So se pa v Umagu, kamor so se Domžalčani odpravili dvakrat, predstavili trije novinci. Amadej Brecl bo po prekinitvi pogodbe z matičnim Celjem kandidiral za mesta ob stranski črti, Mirza Hasanbegović, ki je v preteklosti v 2. SNL nastopal že za Gorico, bi lahko v napadu zamenjal Durdova, konkurenco v osrčju obrambe pa je zaostril Elmedin Fazlić.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Domžalčani se v pomlad podajajo z željo, da se v ostri konkurenci prebijejo v evropska tekmovanja, realnost sežanskega Tabora pa je povezana predvsem z bojem za obstanek. Kraševcem po jesenskem delu prvenstva kaže najslabše, s točko manj od Gorice in Radomelj zasedajo zadnje mesto lestvice. Majhna točkovna razlika tudi na dnu ligaške razpredelnice napoveduje zanimivo bitko. Ekipo Dušana Kosića do 24. kroga Prve lige Telemach, ko jo bodo gostili Radomljani, čaka še nekaj zahtevnih preizkušenj, saj bodo tekmeci rdeče-črnih Celjani in Sobočani, že v nedeljo pa Domžalčani. Tabor je v prvem delu sezone že prekrižal načrte Simona Rožmana, saj sta se obe medsebojni tekmi končali z delitvijo točk, kako bo v tretje?

Kdo je vroč?

V Sežani je bilo, vsaj za zdaj, na vhodnih vratih Stadiona Rajko Štolfa precej manj prometno kot poleti. Kraševci so javnosti doslej predstavili tri novince, vsi trije pa so že dokaj dobri znanci slovenskih zelenic. Miha Kompan Breznik bo dres Tabora nosil kot posojeni član Mure, Žana Beširja pa je primorskemu tekmecu posodil Koper. Na Bonifiki je nazadnje igral tudi Luka Šušnjara, krilni napadalec pa je zrasel prav v mladinskih selekcijah nedeljskega nasprotnika. Nekdanji nogometaš Celja in Mure je ob prestopu v vrste Tabora napovedal, da je izredno motiviran, besede pa je podkrepil z zadetki na pripravljalnih tekmah s Primorjem (3:1), Izolo (3:1) in Triglavom (3:1).

Ali ste vedeli?

Že nedeljska tekma ob Kamniški Bistrici bo pokazala, kaj zmage v dvobojih z nižjeligaši pomenijo za nadaljevanje prvenstva. Kraševci so se izpadu med drugoligaše uspešno izognili že v prejšnji sezoni, ko v dodatnih kvalifikacijah premagali Kranjčane. Rdeče-črni lahko spomladi dodaten motiv črpajo v posebnem jubileju, saj bodo Sežanci v letu 2023 obeležili stoletnico igranja nogometa. Le-to bo obogatil tudi krstni prižig reflektorjev, ki so jih ob zelenici pričeli postavljati v drugi polovici lanskega leta.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.02.2023 | Prva liga Telemach
    Tabor visoko zmagal v Domžalah
    Nogometaši Tabora Sežane so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Domžale s 4:0 (1:0).

DELI NA