Pred tekmo: Domžale - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

DOMŽALE - TRIGLAV KRANJ

16. september 2018, ob 18.10

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečen obisk: 863 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14 let: prost vstop

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Uvodni krogi niso pravi pokazatelj razmerja moči, ki se bo izoblikovalo proti koncu sezone. Tekem je še premalo za kakršnekoli zaključke, vseeno pa so pomembni tudi temelji. Domžalski so v tem trenutku na preizkušnji, saj je serija treh tekem brez zmage, ekipo z drugega potisnila na peto mesto. Zadnjo, v Celju, ki se je končala brez zadetkov, so zaznamovali odsotnost kaznovanega trenerja Simona Rožmana in rdeča kartona za Gnezda – Čerina in Dobvrovoljca. Oba sta kazen odlužila na pokalni tekmi drugega kroga, ko so s 3:0 odpravili Ivančno Gorico. Če je popotnica z zadnjih prvenstvenih tekem slabša, pa je precej bolj optimističen pogled na minule medsebojne tekme s Triglavani. V lanski sezoni so jih premagali na vseh štirih tekmah s skupnim izidom kar 14:1. Priprave na nov srečanje z gorenjskimi sosedi so popestrili z gostovanjem v Veliki Gorici, kjer so se na prijateljski tekmi s hrvaškim prvoligašem Gorico razšli z 2:2. Pripravljalna tekma je bila pomembna tudi zaradi sprememb v ekipi; eden zadnjih novincev je krilni napadalec Ruben Belima, ki se po epizodi na Portugalskem vrača v Slovenijo in bo po predlanski sezoni, ko je nosil koprski rumeni dres, sedaj oblekel rumenega domžalskega.     

Kdo je vroč?

27 – letni Matej Podlogar je še eden od povratnikov v slovensko ligo oziroma v svoj nekdanji klub. V Domžalah je igral v sezoni 2014 – 15 in se  najprej preselil v Celje, nato je odšel v Grčijo, se vrnil domov in zaigral v Kranju, v začetku letošnjega leta je igral pri poljski Olimpii. Potem, ko je odigral celotno srečanje v prejšnjem krogu v Celju, ima priložnost, da zaigra še proti enemu svojemu nekdanjemu klubu. Doslej je v prvi ligi zbral 180 nastopov in dosegel 36 zadetkov.   

Ali ste vedeli?

Gaber Dobrovoljc v prejšnjem krogu v Celju prejel stoti rdeči karton v prvoligaški zgodovini Domžal, z 12.012 odigranimi minutami pa skočil na četrto mesto klubske lestvice. Največ jih je v dresu Domžal zbral Luka Elsner, ki je v rumenem dresu odigral 227 tekem. Svoj strelski izkupiček pa lahko v naslednjih tednih in mesecih še izboljša vodilni domžalski strelec, še en povratnik v domače prvenstvo, Slobodan Vuk, ki je doslej za Domžale dosegel 37 zadetkov. Dva manj je zabil Zlatan Ljubijankić, sedem manj pa Oskar Drobne.  

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Kranjčani so se na prejšnjem gostovanju, ki jih je v šestem krogu peljalo v Celje, veselili prve letošnje zmage. A je niso uspeli nadgraditi na domačem igrišču, saj jih je v sedmem krogu s 5:1 premagal Maribor. Razlike je bila prevelika, uspel jim je le častni zadetek. Bi lahko presenetili Domžale, o katerih imajo morda kakšno informacijo več po zaslugi nekdanjega trenerja domžalskih mladincev  Dejana Dončića. Na izziv, ki so mu ga ponudili v Kranju se privaja s klasičnimi rezultatskimi nihanji, ki so sestavni del uigravanja. Želja je, da bi bila letošnja sezona manj stresna kot lanska in ob dejstvu, da sta v tem trenutku za Gorenjci  na lestvici takšna tekmeca kot Rudar in Celje, bo izjemno pomembna vsaka točka. Popotnica v Domžale je obetavna: Triglav v letošnji sezoni v gosteh še ni bil poražen.  

Kdo je vroč?

19 – letni Drilon Kryeziu se je iz Kranja prebil v mlajše reprezentačne selekcije in dovolj opozoril nase, da so nanj postali pozorni v domovini njegovih staršev Albaniji. Odzval se je na povabilo in v dresu reprezentance do 21 – ega leta zaigral na nedavnih kvalifikacijskih tekmah s Španijo in Italijo. Dokazoval se bo seveda še naprej tudi pri slovenskih orlih, z akatere je že vpisal tudi premierni prvoligaški zadetek. Dosegel ga je na gostovanju v Celju. 

Ali ste vedeli?

Novi trener Triglava Dejan Dončić, se bo s svojimi varovanci vrnil v znano okolje. Dolga leta je namreč kot igralec in pozneje kot trener deloval prav v Domžalah. Njegova igralska kariera se je sicer začela pri Olimpiji, ga odpeljala v več slovenskih klubov in tudi v Nemčijo, sklenil jo je leta 2003 v Ivančni Gorici. Kot trener se je najprej preizkusil na Slovanu, vse od leta 2005 pa se je v tej vlogi kalil v Domžalah, kjer je bil tudi vodja Mladinskega nogometrnega centra Domžale. Trenersko je napredoval tudi v vlogi trenerja reprezentančne selekcije U17, v Kranju se prvič preizkuša na čelu prvoligaške članske ekipe.

Tekst: Sandi Škvarč
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav slavil v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:2 (0:1).

DELI NA