Pred tekmo: Domžale - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

DOMŽALE - TRIGLAV KRANJ

23. november 2019, ob 14:45

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečni obisk: 925 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Josip Ćorluka

Domžalčani so v Ljudskem vrtu iz svoje mreže pobrali poker žog, prav lahko pa bi prejeli še kakšen zadetek več. Da ga niso, se lahko zahvalijo le Mariborčanom, ki so se po prvih golih nekoliko sprostili. Ravbarji so v tekmo krenili preveč drzno, hkrati pa pozabili na letos že tako slabo obrambo. Neučinkoviti so ostali tudi v napadu in po 90 minutah je bil rezultat na dlani. Nov poraz na že viden način. Po 17 krogih Prve lige Telekom Slovenije se rumena družina nahaja na osmem mestu prvenstvene razpredelnice in zdi se, da je letošnja sezona za domžalsko četo izgubljena. Bo proti neposrednim tekmecem iz Kranja le pokazala boljšo podobo?

Kdo je vroč?

Poraz svoje ekipe je v 86. minuti s častnim golom omilil Slobodan Vuk. Izkušenega napadalca je z odlično podajo v ogenj poslal Tonči Mujan, 30-letnik pa je z natančnim strelom premagal vratarja vijoličastih. Za Vuka je bil to že šesti zadetek v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije, v domžalskih vrstah je tako ploden le še Senijad Ibričić, ki pa se je med strelce nazadnje vpisal konec oktobra.

Ali ste vedeli?

Slovenska selekcija do 19 let si je pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo »izposodila« kar štiri domžalske nogometaše. Ob remiju s Švedsko in Ukrajino ter visoki zmagi nad Estonijo so sodelovali Tamar Svetlin, Jošt Urbančič, Benjamin Markuš in Žiga Repas. Urbančič je prispeval edini gol proti ukrajinski izbrani vrsti, na tekmi z Estonci pa se med strelce (kljub golijadi, bilo je kar 7:0) ni vpisal nihče izmed ravbarjev, podobno je bilo tudi na tekmi s Švedi. 

TRIGLAV

Prepoved nastopa: Luka Majcen in Milan Milanović

Na Gorenjskem so hitro pozabili na debakel v knežjem mestu. Proti Šiškarjem so orli znova pokazali obraz, ki ga kažejo od ustoličenja Vlada Šmita. Po izključitvi so z igralcem manj zaigrali celo nekoliko bolje in bili nagrajeni z zadetkom. Ta se je na koncu izkazal za zmagovalnega, Triglavani pa so se veselili novih točk. Kranjska bera je v zadnjih tednih zares dobra, sploh če se spomnimo klavrnega začetka sezone. Gorenjci v soboto na breg Kamniške Bistrice morda prihajajo celo v vlogi favorita, ne pozabimo pa, da se jim je več možnosti pripisovalo tudi pred obračunom z grofi. Bodo Kranjčani v Domžalah spisali drugačno zgodbo kot pred tedni v Celju?

Ožbej Kuhar, branilec NK Triglav: "Mislim, da bo tekma v Domžalah zelo čvrsta, z veliko dvobojev in borbo za vsako žogo, saj na trenutno lestvico lahko rečemo, da vsaka točka na medsebojnih tekmah šteje dvojno. Zavedati se moramo, da smo na lestvici višje od Domžal in kreniti v tekmo samozavestno. Če bomo pokazali tako igro in agresivnost, ki nas je gradila v zadnjih tekmah, verjamem da se v Kranj ne bomo vrnili praznih rok."

Kdo je vroč?

Čeprav so nogometaši Triglava proti Bravu od 42. minute igrali z igralcem manj (dva rumena kartona je prejel Milan Milanović), so pokazali več od gostov iz Šiške. Kranjski trud je bil nagrajen v 67. minuti. Tilen Mlakar je z leve strani poslal nizek predložek pred ljubljanska vrata, tam je žogo pričakal Gaber Petric in se veselil še svojega drugega prvenstvenega zadetka.

Ali ste vedeli?

Triglav bo proti Domžalam vknjižil jubilejno 300. tekmo med slovensko nogometno elito. V Prvi ligi Telekom Slovenije so orli odigrali devet sezon, krstno že davnega leta 1998. Vmes so vpisali 47 domačih in 23 gostujočih zmag, 65 remijev ter 164 porazov. Nasprotnikovo mrežo so zatresli 293-krat, iz svoje so žogo pobrali 558-krat. Kakšna bo kranjska statistika po tekmi z Domžalami?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rumeni doma zanesljivi proti Triglavu
    Nogometaši Domžal so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 3:0 (2:0).

DELI NA