Pred tekmo: Gorica - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

GORICA – ALUMINIJ

12. avgust 2017, ob 18:00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 1.100)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov
- sezonske vstopnice

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goričani so po treh zaporednih porazih osvojili prvo točko, po štirih krogih Prve lige Telekom Slovenije pa ostajajo ena od treh ekip brez zmage. S točko v Domžalah so varovanci trenerja Mirana Srebrniča zapustili dno prvoligaške razpredelnice in skočili pred Ankaran Hrvatine, ki imajo po štirih preizkušnjah na svojem računu prav tako točko. Sinje-modri so ob Kamniški Bistrici prekinili strelski post in se tako izognili scenariju iz sezone 2014/15, ko so nanizali kar štiri zaporedne poraze, a je pred obračunom z Aluminijem v nevarnosti dosežek iz omenjene sezone, saj so se Goričani v petem krogu veselili zmage nad Radomljami. Bo točkovni izkupiček po sobotnem dvoboju bogatejši kot pred tremi leti, ko so se morali Primorci za obstanek v prvoligaški konkurenci boriti v dodatnih kvalifikacijah proti tokratnim gostom? Statistika medsebojnih srečanj je sicer močno na strani Gorice, ki je dobila osem od šestih ligaških tekem.

Kdo je vroč?

Severnoprimorska četa ima še naprej precej težav z doseganjem zadetkov. Goričani, ki so v Domžalah zaigrali brez Rifeta Kapića, so z dvema goloma v štirih preizkušnjah najskromnejše moštvo v dosedanjem poteku prvenstva, nekoliko trdnejša pa je zadnja vrsta, ki je z odhodom Matije Bobna prav tako doživela močan udarec. Grega Sorčan je klonili štirikrat, doslej pa mu mreže še ni uspelo ohraniti nedotaknjene. Kranjčan v golu Gorice je bil v tem pogledu uspešnejši v lanski sezoni, ko je zgolj v dvobojih z Aluminijem kar trikrat zaklenil svoja vrata, v zadnji tekmi pa ga je premagal zgolj Žiga Škoflek, a to vseeno ni bilo dovolj za več kot minimalen poraz Kidričanov.

Ali ste vedeli?

Šest od osmih prvoligaških obračunov Gorice in Aluminija se je končalo v primorsko korist, Štajerci pa so edino zmago slavili v sezoni 2012/13, ko sta se sobotna tekmeca udarila prvič. Gostje so z zadetkom Dejana Žigona povedli v uvodnih minutah nadaljevanja srečanja, a so domači po zaslugi Marka Kmetca in Roberta Kureža spisali rezultatski preobrat. S precej bogatejšo bero se lahko Goričani pohvalijo na domačem igrišču, saj so Kidričani vsa štiri gostovanja na severu Primorske zapuščali praznih rok, dosegli pa so zgolj zadetek, pod katerega se je podpisal Jurica Jeleć. Bo obračun pokalnih finalistov iz leta 2002 tokrat ponudil drugačno sliko?

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Ilija Martinović in Matej Rodin

Aluminij je po štirih krogih prvenstva uspešnejši od tokratnega nasprotnika, saj so Kidričani v štirih krogih Prve lige Telekom Slovenije v svoj žep pospravili prav toliko točk. Po domači zmagi nad Krškim je moštvo trenerja Slobodana Gruborja na svoji zelenici gostilo še Celje, ki je v Kidričevem kar dvakrat vodilo, a sta se tekmeca po zadnjem sodniškem žvižgu razšla brez zmagovalca. Tako kot za Celjane, tudi za Kidričane velja, da so igrišče zapuščali z mešanimi vtisi. Čeprav so dvakrat zaostajali, so tudi s deveterico iztržili pomembno točko, imeli priložnosti tudi za popoln preobrat in zmago, a plačali visok davek. Grubor bo v Novi Gorici pogrešal oba osrednja branilca, saj sta Ilija Martinović in Matej Rodin predčasno zaključila tekmo s Celjani. Čagalj je zadnji dve tekmi izpustil zaradi poškodbe, Ahca so Kidričani posodili Rogaški, zato bo Rečan na štajerski klopi prisiljen v krpanje luknje, ki sta jo ob koncu srečanja z grofi zapolnila kar napadalec Vedran Mesec in vezist Sanin Muminović, ob stranski črti pa je zaigral kapetan Matic Vrbanec. Bo prenovljena obramba z(a)držala goriške napade?

Marko Nunić, napadalec Aluminija: »V sklopu priprav na tekmo z Gorico smo odigrali pripravljano srečanje z Vidmom in dosegli visoko zmago, kljub temu pa je še nekaj stvari, ki jih je potrebno izboljšati.«

Kdo je vroč?

Kidričevska obramba je s tem tednom sicer močnejša za Mario Jurčević, a gre za bočnega branilca, ki se najbolje znajde ob desni stranski črti. Posojeni nogometaš Olimpije lahko že konkurira za sobotni nastop, v Novi Gorici pa bo močno orožje Aluminija tudi Ibrahim Mensah. Nekdanji član Brava in Krškega v uvodu letošnje sezone dokazuje, da mu je način igre rdečih pisan na kožo, saj s svojo hitrostjo žogo hitro prenaša pred gol nasprotnikov. To so nazadnje na svoji koži občutili tudi Celjani, ko se je 22-letni Ganec veselil še drugega zadetka v letošnji sezoni. Lahko na Primorskem doseže še tretjega in svojemu moštvu pomaga do prvih gostujočih točk?

Ali ste vedeli?

Ilija Martinović je bil v 16. tekmi sezone Prve lige Telekom Slovenije prvi pordečeli nogometaš, kmalu zatem pa se je črnogorskemu branilcu pridružil še Matej Rodin. Hrvat je bil prejemnik 13. rdečega kartona v prvoligaški zgodovini kidričevskega kluba. Aluminij tako v povprečju prejme 0,17 rdečega kartona na tekmo oziroma vsako šesto tekmo sklene z deseterico igralcev. Višje povprečje premorejo le Celjani in Kranjčan, ki na tekmo prejmejo skorajda 0,2 rdečega kartona. Ankarančani v štirih prvoligaških srečanjih še niso pordečeli, Primorcem pa s povprečjem 0,08 rdečega kartona sledijo Krčani ter Gorica in Olimpija (oba z 0,12 rdečega kartona na srečanje).

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica do prve zmage
    Nogometaši Gorice so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij iz Kidričevega z 1:0 (0:0).

DELI NA