Pred tekmo: Gorica - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

GORICA - ALUMINIJ

25. februar 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

GORICA

Prepoved nastopa: Matic Paljk

Maribor in Olimpija se bosta v soboto udarila v velikem derbiju Prve lige Telekom Slovenije, že v četrtek pa bo na sporedu obračun začelja lestvice. Zadnja Gorica gosti deveti Aluminij, ki ju na lestvici loči šest točk. Primorci bi z zmago ujeli priključek s Kidričani, Aluminij lovi Sežance in Celjane, Štajerci pa bi z zmago že pošteno pobegnili zadnjeuvrščeni ekipi lige. Modro-beli so jeseni že ugnali tokratne goste, srečanje v Novi Gorici se je končalo z izidom 2:0. Goričani so se v petem krogu prvenstva veselili prve zmage sezone, kasneje so bili uspešni še dvakrat. Nazadnje so na domači zelenici ugnali Koper, sobotno gostovanje v Murski Soboti pa se ni razpletlo po željah "vrtnic". Točke so ostale v Prekmurju, bodo v četrtek na Primorskem?

Tjaš Begić, vezist Gorice: "Poraz v Murski Soboti ne spremeni dejstva, da smo kot ekipa napredovali. Zdaj je čas, da se to odrazi še v točkovnem izkupičku. Zmaga nad Aluminijem bi nam dala dodaten zagon, saj bi se tekmecu v boju za obstanek približali na tri točke zaostanka. Obe ekipi nujno potrebujeta točke, zato pričakujem trdo tekmo z obeh strani. Verjamem v naš uspeh."

Kdo je vroč?

Matic Paljk, ki je v Murski Soboti izkoristil zmedo v domači obrambi in izničil hitro vodstvo domačinov, v četrtek ne bo pomagal soigralcem. Tekmo na prekmurski ravnici je na klopi pričel tudi Etien Velikonja, v 72. minuti pa je zamenjal Gorana Cvijanovića. Šempetrčan bi lahko bil s svojimi izkušnjami pomembno orožje v obračunu dna lestvice. Prekaljeni napadalec je v primorskem derbiju prekinil strelsko sušo, le še gol pa ga na večni klubski lestvici loči od Novice Nikčevića. Nekdanji napadalec Gorice je za sinje modre dosegel 44 zadetkov, s čimer se uvršča na četrto mesto lestvice.

Ali ste vedeli?

Septembra sta za goriško slavje v dvoboju z Aluminijem zadela Luka Volarič in Semir Smajlagić. Prvi je zadnjo tekmo v goriškem dresu odigral krog kasneje, ko so Goričani v Domžalah iztržili točko, drugi pa se je pred dnevi razšel z Goričani. Bosansko-hercegovski napadalec je postal član kazahstanske Astane. So se pa v primorskem taboru razveselili povratka na igrišče. Matic Črnic, ki se je klubu pridružil med zimskim premorom, je po skoraj dveh letih vknjižil prve minute po poškodbi kolena. Mariborčan je v Fazaneriji odigral dobre četrt ure srečanja.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Haris Kadrić

Olimpija ima z gostovanji v Kidričevem zdaj že pregovorne težave. Obračun z Aluminijem se tudi v nedeljo ni iztekel po željah Ljubljančanov, ki so se v prestolnico vrnili le s točko. Triindvajseti prvoligaški spopad Aluminija in Olimpije se je prvič končal z neodločenim rezultatom, zmaji pa so od 12 gostovanj dobili zgolj štiri. Obračun z vodilno ekipo lige je zdaj že preteklost, Štajerci pa so svoje misli že usmerili proti četrtku. Dvoboj v slovenskem "Las Vegasu" bo tako za domačine kot goste eden najpomembnejših v letošnji sezoni. Kidričani bi z zmago pobegnili desetouvrščeni ekipi in se povsem približali tako Taboru kot Celju. Statistika sicer ni naklonjena Kidričanom, ki so z devetih gostovanj na severu Primorske prinesli zgolj štiri točke, so se pa novembra veselili na domačem igrišču.

Oskar Drobne, trener Aluminija: "Po prikazanem v nadaljevanju prvenstva smo pred tekmo z Gorico mirni. Na tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo, dobro bomo analizirali nasprotnika, v Novo Gorico pa odhajamo s svojimi željami in načrti, motivirani, da nadaljujemo s spomladansko serijo."

Kdo je vroč?

Alen Krajnc je bil z dvema zadetkoma osrednji junak novembrskega preobrata Kidričanov, ki so Goričane premagali z izidom 2:1. Krilni nogometaš je nekaj dni kasneje zatresel še mrežo Mure, s tremi zadetki pa si deli vrh klubske lestvice strelcev. Trikrat je bil to sezono uspešen še David Flakus Bosilj, ki bo moral zaradi daljše odsotnosti Harisa Kadrića v napadu prevzeti še več bremena. Bo 19-letni Mariborčan v Novi Gorici junak rdečih?

Ali ste vedeli?

Oskar Drobne po zimskem premoru še ne pozna poraza, pa čeprav so zaključek priprav ovirale tudi številne okužbe s koronavirusom. Aluminij je s Sežane odnesel točko, v zaostali preizkušnji pa premagal Celjane. Remi v spopadu z Olimpijo je nakazal, da bodo Kidričani spomladi sila zahtevna ovira za napad nasprotnikov, saj Ljubljančani na zahtevni zelenici niso imeli veliko prostora. V štajerskem prvoligašu so se v nedeljskem večeru razveselili jubilejnega, 50. remija na tekmah Prve lige Telekom Slovenije, sploh prvič pa so remizirali z Olimpijo.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Gorice in Aluminija so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA