27.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Gorica - Aluminij

Druga tekma dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach

GORICA - ALUMINIJ

28. maj 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 8 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Aluminij si je na domačem igrišču priigral zajetno prednost pred povratno tekmo na Primorskem, a pri Gorici verjamejo, da lahko v nedeljo popravijo svojo igro, pred svojimi gledalci prikažejo boljšo predstavo in nadoknadijo zaostanek dveh zadetkov. Agron Šalja je že takoj po tekmi v Kidričevem priznal, da naloga ne bo enostavna, a je v isti sapi pristavil, da razlika ni neulovljiva. Jasno je, da bodo morali nogometaši Gorice odpraviti napake v obrambi in bolje zaigrati tudi v napadu, če želijo v prvi vrsti upati na obstanek med najboljšo deseterico slovenskih klubov. Ravno tako je odveč zapisati, da so bili Primorci v "šumi" daleč od prave podobe. Lahko zgolj tri dni kasneje dvignejo svojo igro?

Agron Šalja, trener ND Gorica: "Kidričani so bili, če gledamo celotno srečanje, bolj odločni, niso naredili takšnih napak kot mi. Zmaga je zasluženo ostala doma. Aluminij se je dobro branil. Zagotovo nas čaka zahtevna naloga, od tega ne moremo bežati. Kljub temu ni konec, dokler ni konec, igra se še 90 minut. Dva gola je neka razlika, vendar ni neulovljiva."

Kdo je vroč?

Goričani so imeli na Štajerskem številčno podporo navijaške skupine Terror Boys, a to ni pretirano pomagalo zasedbi v modro-belem. Primorci so po tem, ko so gostitelji povedli z golom Marka Bresta, prevzeli pobudo in hitro izenačili, imeli v nadaljevanju prvega polčasa še nekaj priložnosti, po odmoru pa so ugasnili. Med dolžnike s prvega srečanja spadata Uroš Likar in Vahid Selimović, ki je imel precej težav s hitrim Brestom. Bo reprezentant Luksemburga v nedeljo dobil priložnost za popravni izpit?

Ali ste vedeli?

Agron Šalja je v želji po preobratu že v Kidričevem posegel po dvakratni spremembi sistema igranja, a tudi to ni preobrnilo poteka dvoboja. Kljub vsemu pa lahko Goričani nekaj upanja iščejo v zadetku Alena Krajnca, saj v kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach v primeru izenačenega izida velja pravilo gostujočega zadetka. Kranj, ki je kar štiri in pol sezone preživel med rdečimi - gola se ni pretirano veselil -, je tako poskrbel, da Gorici na povratni tekmi za ohranitev prvoligaškega statusa zadostuje zmaga z 2:0.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričani so v prvem dvoboju kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach potrdili optimistične napovedi pred začetnim žvižgom. Rdeči se na domači zelenici niso postavili v obrambni blok, ampak so se - tako kot to pomlad že v pokalnem spopadu s Koprom in Olimpijo - podali v enakovreden boj s prvoligaškim tekmecem. Marsikdo bi bil mnenja, da je Robert Pevnik ubral taktiko japonskih kamikaz, a velja zapisati, da so Štajerci igrali preudarno in zbrano. Do prvega zadetka so prišli v praktično treh potezah, saj je Tibor Banić poslal dolgo žogo na polovico gostov, po skoku Ahmeda Ankraha pa se je v priložnosti znašel Marko Brest. Domača četa tudi po izenačenju ni popustila pritisku Goričanov, ki sta jih v nadaljevanju tekme dokončno presekala zadetka Nika Marinška in Daniele Skibe.

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "Kaj spremeniti? Od začetka moramo igrati nogomet, da smo bolj sproščeni in odgovorni. Vem, da moji fantje to zmorejo. Na prvi tekmi je bilo nekaj pritiska, vendar mislim, da je prevladal zmagovalni karakter. Mi smo morali zmagovati skozi celotno sezono, Gorica pa se je krčevito branila na vsaki prvoligaški tekmi. Sem optimist tudi za drugo srečanje, čeprav je Gorica pokazala, da ima kakovost, sem pa ponosen na svoje igralce. Za drugi polčas jim lahko povem samo, 'kapo dol'!"

Kdo je vroč?

Nik Marinšek je bil tudi v spopadu z Gorico med najbolj nevarnimi aduti Aluminija, vseeno pa velja pred kapetanom in prvim strelcem Kidričanov izpostaviti Marka Bresta. Mariborčan je bil trn v peti goriške obrambe, saj je po prvem zadetku izsilil prekršek Vahida Selimovića za enajstmetrovko, v končnici srečanja pa je pričel še akcijo za tretji gol domačinov. Hitronogi krilni napadalec je bil večji del obračuna nerešljiva uganka, z dobro predstavo pa je potrdil, da rdečih do praga Prve lige Telemach ni popeljal zgolj in samo Marinšek.

Ali ste vedeli?

Goričani so imeli na prvi tekmi številčno podporo svojih navijačev, četrtkova zmaga pa je očitno prebudila tudi nogometno vročico v Kidričevem. Tribuna je bila ob sicer prostem vstopu lepo zapolnjena, iz kluba pa so v petek sporočili, da bodo organizirali avtobusni prevoz za vse pristaše rdečih v Novo Gorico. Zasedbi Roberta Pevnika se po polovici dodatnih kvalifikacij ponuja lepa priložnost, da si po sezoni v 2. SNL priigrajo hiter povratek med najboljše klube na sončni strani Alp. Kdo bo prvoligaš v sezoni 2023/24?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.05.2023 | Prva liga Telemach
    Kidričani potrdili povratek med najboljše
    Nogometaši Aluminija so si po letu igranja v drugi ligi priigrali vrnitev med slovensko elito. V kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach so bili boljši od Gorice, prvo tekmo v Kidričevem so dobili s 3:1, na povratni v Novi Gorici pa danes iztržili remi 1:1.
  • 25.05.2023 | Prva liga Telemach
    Kidričani pred tekmo v Novi Gorici z dvema goloma prednosti
    Nogometaši Aluminija so dobili prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach, Goričani bodo v nedeljo na domačem igrišču lovili dva zadetka zaostanka.
  • 24.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Kdo bo v prihodnji sezoni del Prve lige Telemach? Gorica se želi izogniti novemu ekspresnemu izpadu med drugoligaše, Aluminij pa po sezoni v 2. SNL išče hiter povratek med najboljše v državi.
  • 19.05.2023 | Prva liga Telemach
    Gorica do zmage in dodatnih kvalifikacij
    Nogometaši Gorice so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach doma premagali Tabor iz Sežane z 1:0 (1:0).
  • 06.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani z novim porazom še naprej gladko zadnji
    Nogometaši Aluminija so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:0 (2:0).
  • 04.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Nogometaše Gorice pet krogov pred koncem sezone do devetega mesta loči osem točk, devetim Celjanom pa za točko beži Aluminij. Četrkov obračun v Kidričevem bo izjemno pomemben za obe zasedbi.
  • 25.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Gorice in Aluminija so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Aluminij
    Maribor in Olimpija se bosta v soboto udarila v velikem derbiju PLTS, že v četrtek pa bo na sporedu obračun začelja lestvice. Gorica bi z zmago ujela priključek s Kidričani, Aluminij lovi Sežance in Celjane.
  • 29.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Dvoboj dna dobil Aluminij
    Nogometaši Aluminija so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:1 (1:1).

DELI NA