Pred tekmo: Gorica - Ankaran Hrvatini

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog

GORICA - ANKARAN HRVATINI

23. maj 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: NZS.si

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 532 gledalcev)

Cena vstopnic:
- prost vstop

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Nova Gorica bo v sredo gostila primorski spopad vrtnic in galebov. Obračun Gorice in Ankarana Hrvatinov bo minil tudi v znamenju nogometnega slovesa Mirana Burgića, ki se bo pri 33 letih poslovil od goriškega dresa in igralske kariere. Dolgoletni napadalec Gorice bo sklenil nogometno pot, a dvoboj zaradi tega vseeno ne bo brez tekmovalnega naboja. Goričani so v Velenju ponovno vstali od »mrtvih« in se z zmago vrnili v igro za četrto mesto. Celjani in Velenjčani bežijo za tri točke, z nekaj sreče pa si lahko Primorci spet zagotovijo mednarodno vozovnico. Podelitev le-te bo seveda v veliki meri odvisna tudi od razpleta pokalnega finala, ki pa bo odigran šele po koncu prvenstva. V goriškem taboru vztrajajo, da se bodo borili vse do zadnjega, pri izpolnitvi omenjenega cilja pa bodo v sredo štele zgolj tri točke. Gorica je v letošnjih spopadih z Ankarančani osvojila sedem točk, komu pa bo pripadla tokratna bitka za Primorsko?

Grega Sorčan, vratar Gorice: »Ostati moramo mirni in se osredotočiti na vsako srečanje posebej, brez prehitevanja dogodkov. Čaka nas obračun z Ankaranom, kjer je treba zmagati in potem lahko gledamo naprej.«

Kdo je vroč?

Grega Sorčan je bil najzaslužnejši, da se je zasedba goriškega stratega Mirana Srebrniča z Velenja vrnila s popolnim izplenom. Gorenjec med vratnicama primorskega prvoligaša se je spet izkazal z nekaj dobrimi posredovanji in še devetič svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Sorčan je, potem ko je zaradi poškodbe kolena izpustil uvodni del nadaljevanja sezone, pokazal, da se vrača v dobro formo, po povratku v gol pa je petkrat ostal nepremagan. Bo v primorskem spopadu še šestič to pomlad zaklenil svoja vrata?

Ali ste vedeli?

Dvoboj z Ankarančani bo minil v znamenju slovesa Mirana Burgića, ki se je pred dnevi, v obračunu s Celjem, podpisal pod 51. prvoligaški gol v dresu Gorice. To ga uvršča na tretje mesto večne klubske lestvice, za Milana Osterca in Enesa Demirovića. Nekdanji reprezentant je z Gorico osvojil tri naslove državnega prvaka in  odigral 146 prvoligaških srečanj. V Zasavju rojeni nogometaš je za člansko moštvo debitiral v sezoni 2002/03, prvoligaškega prvenca se je veselil 16. marca 2005, ko je v obračunu z matičnim Zagorjem v polno meril kar štirikrat. V sezoni 2005/06 je bil v navezi z Valterjem Birso strah in trepet vratarjev, s 24 goli pa bil tudi najboljši strelec lige. Sledila je selitev k švedskemu AIK-u, kjer je preživel štiri leta, po dveh letih v Innsbrucku ter krajših epizodah v Izraelcu in na Cipru pa se je pred vrnitvijo v Novo Gorico za eno sezono ustavil še v Ljubljani.

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: Aristoteles Romero

Lahko nabrušeni Ankarančani v sredinem popoldnevu pokvarijo slovo Mirana Burgića in cilje goriškega moštva? Tudi moštvo Vlada Badžima v lovu na deveti Triglav nujno potrebuje nove točke, saj imajo Kranjčani 180 minut pred koncem prvenstva dve točki prednosti. Boja za morebiten obstanek je lahko konec že v sredo, saj bi Ankarančani v primeru kranjske zmage potrebovali skalp Gorice. Galebi v krstni prvoligaški sezoni še niso našli recept za zmago v primorskem spopadu, čeprav so bili jeseni že blizu presenečenja. Po golu Kyriana Nwabuezeja in Rifeta Kapića je že dišalo po zmagi vrtnic, a se Ankarančani niso prebudili. Oranžni so po zaslugi Tima Vodeba in Bradleyja Meledjeja rezultat izenačili ter vknjižili eno od skupno 23 točk. Ankarančani v zadnjih tednih beležijo dokaj dobre rezultate, saj so v zadnjih osmih krogih izgubili zgolj trikrat, po remiju v ljubljanskih Stožicah pa so morali v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije čestitati Celjanom.

Kdo je vroč?

Vlado Badžim bo v Novi Gorici, kjer svoje tekme spomladi gostijo tudi Ankaran Hrvatini, pogrešal pomembnega aduta zvezne vrste. Venezuelski reprezentant Aristoteles Romero nima pravice nastopa, pred tedni pa je hitro zaključil tudi obračun z Gorico, saj je bil izključen že v 17. minuti tekme. Dodatno breme na sredini igrišča bo moral prevzeti Čazim Suljić. Bosansko-hercegovski vezist ima prav tako status posojenega nogometaša Crotoneja, spomladi pa je z nekaj nevarnimi udarci že nakazal, da premore močan in natančen strel.

Ali ste vedeli?

Ankaransko moštvo je v krstni sezoni v Prvi ligi Telekom Slovenije zbralo 23 točk, oranžni pa imajo pred zadnjima dvema krogoma možnost, da izkupiček še obogatijo. V lanski sezoni so zadnje Radomlje zbrale zgolj 13 točk, je pa deveti Aluminij nabral 37 točk, 12 več kot jih ima trenutno Triglav. Leto poprej je deveti Zavrč nabral 40 točk, Krki pa ni pomagalo niti 34 točk. V minulem obdobju, ko prvoligaško druščino sestavlja deset klubov, je bilo potrebno najmanj točk za deveto mesto zbrati v sezoni 2006/07. Interblock je sezono sklenil z le 26 točkami, zadnja Bela krajina je osvojila točko manj.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani doma z zanesljivo zmago
    Nogometaši Gorice so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Ankaran Hrvatine s 4:1 (1:1).

DELI NA