Pred tekmo: Gorica - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

GORICA - BRAVO

21. april 2021, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

GORICA

Prepoved nastopa: Matija Širok

Goričanom že pošteno teče voda v grlo. Zaostanek za rešilnimi mesti se je konec tedna še povečal in zdaj znaša devet točk. Aluminij in Celje sta zadnjo četrtino prvenstva odprla z 28. točko, Primorci so po dvoboju z Olimpijo ostali pri dosedanjem izkupičku. Modro-bele lahko tolaži dejstvo, da so namučili ljubljansko ekipo, a to v tem trenutku ne šteje prav nič. “Vrtnicam“ tako preostane le zaključni juriš in upanje na čudežni preobrat, v sredo, ko v goste prihaja Bravo, pa bo zmaga vredna suhega zlata. Medtem ko so se nekateri pristaši že vdali v usodu, v goriškem taboru poudarjajo, da se bodo borili vse do konca. Sredina naloga ne bo najlažja, saj Matija Širok ne bo na voljo zaradi prepovedi igranja. Darko Marjanović okreva po operaciji prsta, Nejc Mevlja pa je tekmo z Olimpijo zaradi poškodbe sklenil v prvem polčasu. Bo v sredo stisnil zobe?

Matteo Tomiček, branilec Gorice: “Na obeh tekmah, ki sta se končali z 0:0, je ostal grenak priokus, saj smo bili v obeh primerih boljši nasprotnik, predvsem na tistem v Novi Gorici, ko je bilo razmerje strelov trinajst proti pet, a žoga kar ni hotela v mrežo. Tudi na razmočenem igrišču smo na začetku spomladanskega dela imeli več od igre. Glede na prikazano moramo verjeti, da zmoremo priti do treh točk. To je v tem trenutku tudi edino, kar za nas pride v poštev.”

Kdo je vroč?

Sedemnajst doseženih zadetkov je veliko premalo, da bi lahko Goričani vsaj za zdaj upali na več od položaja na repu ligaške razpredelnice. Dosedanji trenerji v napadu niso našli razigranega orožja, najboljši strelec Etien Velikonja je dosegel tri zadetke. Ne le od Šempetrčana, navijači Gorice so več pričakovali tudi od drugih napadalcev. Mathias Oyewusi, ki je pred meseci blestel v 2. SNL, je z dvema goloma nase opozoril v začetku sezone, a nato zdrsnil v povprečje. Se lahko hitri Nigerijec prebudi v zaključku prvenstva?

Ali ste vedeli?

Nogometaši Gorice so na 28 tekmah nabrali 19 točk, pred dvema letoma so se od prvoligaške konkurence poslovili z 31 osvojenimi točkami in dodatnih kvalifikacijah. Toliko točk so Primorci nabrali tudi v sezoni 1992/93, ko so v 18-članski ligi zasedli 12. mesto. Sledila so svetlejša leta, tudi štirje naslovi državnega prvaka, v sezoni 2014/15 pa so prvoligaški status prvič branili v dodatnih kvalifikacijah. Omenjeno sezono so zaključili s 37 točkami, v kvalifikacijah pa so ugnali Aluminij. Prav Kidričani so ob Celjanih tisti, ki jih Goričani lovijo tudi letos. Jim bo uspelo?

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Mustafa Nukić

Bravo se za razliko od Gorice nahaja v varni coni. Čeprav so Ljubljančani zadnjo zmago slavili v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko so v Celju premagali aktualne prvake, imajo pred Celjem in Aluminijem za zdaj varnih osem točk prednosti. Prednost bi lahko bila debelejša po sobotni tekmi z Domžalčani, ki pa so se dvakrat izkopali iz izostanka in zasedbi iz Šiške prekrižali pot do osme zmage. Domžalsko obrambo sta dvakrat ukanila Milan Tučić in Mustafa Nukić, ki pa bo zaradi sedmih rumenih kartonov prisiljen izpustiti gostovanje v Novi Gorici. Kako močno se bo odsotnost izkušenega napadalca poznala v igri Šiškarjev, bo vidno v sredo, Dejana Grabića in varovance pa lahko hrabri podatek, da - podobno kot z Domžalami - v aktualni sezoni z Gorico še niso izgubili. Uvodna tekma je pripadla Ljubljančanom, naslednji dve sta se končali brez zadetkov.

Milan Tučić, napadalec Brava: "Tekme si sledijo ena za drugo, igralci pa moramo na vsakem treningu in tekmi dati vse od sebe. Zbirati moramo točke, si čimprej zagotoviti obstanek oziroma napadati mesta čimvišje na lestvici. Dobro smo odigrali zadnji dve tekmi, zdaj pa razmišljamo o dvoboju z Gorico. Dobro se moramo pripraviti na tekmo in v sredo loviti novo zmago."

Kdo je vroč?

Ljubljančani se bodo morali v Novi Gorici znajti brez prvega asistenta lige. Mustafa Nukić je v dvoboju z Domžalami vknjižil deveto podajo in zdaj trdno vodi pred zasledovalci. Ljubljančan se je spomladi odlično ujel tudi z Milanom Tučićem, ta naveza pa je dvakrat udarila tudi na sobotni tekmi. Nukić in Tučić sta doslej na ta način dosegla pet zadetkov, oba pa imata na svojem računu šest golov. Tučić je po zimski vrnitvi v prestolnici prvi strelec nadaljevanja prvenstva, zato bodo morali nanj paziti tudi Goričani.

Ali ste vedeli?

Bravo med deseterico klubov največ priložnosti ponudi mladim nogometašem, kljub temu pa si Dejan Grabić trenutno začetno enajsterico težko zamisli brez dveh izkušenih nogometašev. Andraž Kirm in Luka Žinko sta si na zadnjih štirih tekmah delila mesto na sredini igrišča. Predvsem Žinko je v letošnji sezoni standardna izbira ljubljanskega stratega, saj sta več minut zbrala zgolj Vanja Drkušić in Igor Vekić. Osemintrideseletnik je v trenutnem kadru prvoligašev najstarejši nogometaš z minutažo. Ob dejstvu, da Jasmin Handanović letos še ni branil mreže Maribora, je Žinka jeseni prekašal zgolj dobro leto starejši Predrag Sikimić, ki pa je pozimi slekel domžalski dres.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica z zmago še vedno upa na obstanek
    Nogometaši Gorice so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Bravo s 3:2 (1:1).
  • 21.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani do pomembne zmage
    Nogometaši Gorice so v izdihljajih tekme 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije ugnali Bravo in se po zmagi z izidom 3:2 približali devetemu Celju, ki Primorcem beži za šest točk.

DELI NA